Annonce
Vejle

EU-valg i morgen: Det er jo nærmest en borgerpligt at stemme

Jens Oksen, 53, førtidspensionist: - Jeg skal i stemmeboksen søndag, for Europa-Parlamentets indflydelse bliver større og større på dansk politik. Som førtidspensionist har jeg blandt andet lagt mærke til, at satsen ikke følger de prisudviklinger, vi oplever. Så for mig er det vigtigt, at give min mening til kende. Klima-politik er også noget, der optager mig og får betydning for min stemme. Foto: Yilmaz Polat
Ved europaparlamentsvalget i 2014 var lidt over halvdelen af danskerne forbi stemmeurnerne. Avisen spurgte vejlenserne, om de skal stemme i morgen - og hvilke emner, der er de vigtigste for dem.

Vejle: I morgen åbner valgstederne for stemmeboksene, hvor danskerne på ny skal tage stilling til, hvem der de næste fem år skal repræsentere dem i Europa-Parlamentet.

Europa-kandidaternes valgplakater har efterhånden prydet gader og stræder i flere uger, og luften været tyk af skarpe valgslogans om klimapolitik, handel, EU-skepsis og immigration.

Søndag aften står det således klart, om europaparlamentsvalget er druknet i Folketingsvalg, eller om valgdeltagelsen bliver højere end de 56,32 procent, der stemte på landsplan i 2014.

Vejle Amts Folkeblad var forbi Vindinggård Center for at spørge vejlenserne, om de har tænkt sig at stemme.

Birgitte, 56, arbejder hos Gældsstyrelsen: - Jeg skal ikke stemme på søndag, for jeg bor til daglig i Tyskland, og det er et værre besvær at brevstemme. Det gjorde jeg heller ikke sidste gang, der var valg til parlamentet. Men jeg går nu meget op i Europa-politik. Særligt den økonomiske styring og regulering. Det er jo højaktuelt i mit job. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Odder sender appel inden DHF's møde

112

Ærgerlig direktør efter brand: - Der venter en kæmpe oprydning

112

35-årig bilist kørte i påvirket tilstand - havde heller ikke noget gyldigt kørekort

Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

Annonce