Annonce
Kolding

Eva Kjer Hansen: Ny borgmester har allerede sat udviklingen i Kolding i stå

Sådan ser havneaftalen ud på et kort. Havnens arealer er inddelt i røde, grønne og gule felter - og den aftale vil Eva Kjer Hansen stå ved. - Vi har en seriøs udfordring i Kolding, nemlig at man ikke kan stole på de aftaler, man har lavet med politikerne, siger hun. Her er hun fotograferet  ved et valgmøde på Godset. Arkivfoto: Søren Gylling
Venstres slagne borgmesterkandidat, Eva Kjer Hansen, er helt oppe i det røde felt over udmelding om Kolding Erhvervshavn fra den kommende borgmester. - Det er godt nok en dårlig start, mener hun.

Kolding: Kun to døgn efter valget bryder det første store politiske slagsmål mellem Koldings næste borgmester, konservative Knud Erik Langhoff, og Venstres slagne borgmesterkandidat, Eva Kjer Hansen, ud i lys lue.

Det er Knud Erik Langhoffs udtalelser til JydskeVestkysten og jv.dk om, at han vil genåbne det nuværende byråds historiske aftale om udviklingen af dele af erhvervsarealerne på sydhavnen, der får Eva Kjer Hansen helt op i det røde felt.

Havneaftalen fra november sidste år beskriver hvilke arealer, der skal fortsætte som erhvervshavn og hvilke, der skal overgå til byudvikling - og så er der markeret en særlig interesse- eller bufferzone, hvor det er aftalt, at havnen og kommunen fremover skal være i tæt dialog om ændringer i virksomhedernes lejekontrakter og drøfte eventuelle nye anvendelser af erhvervsgrundene. Der er usikkerheden omkring lige præcist den zones fremtidige anvendelse, som Knud Erik Langhoff vil have af vejen.

Annonce

- Noget af det første, den kommende borgmester gør, er at skabe uro på Kolding Havn. Det er godt nok bekymrende for udviklingen i Kolding Kommune, at Knud Erik Langhoff melder ud, at han vil genåbne havneaftalen. Det er med til at sætte udviklingen på erhvervshavnen i stå, og det forsinker udviklingen af de områder, som er udpeget til byudvikling, mener Eva Kjer Hansen.

Det første, han gør, er at negligere det store arbejde, der er gjort for at sikre, at vi både kan have en aktiv erhvervshavn, byudvikling og grønne områder tættere på fjorden til glæde for os allesammen. Og nu er jeg dybt bekymret.

Eva Kjer Hansen, (V), borgmesterkandidat og nyvalgt medlem af Kolding Byråd


Venter spændt

Hun påpeger, at det har været en lang og sej proces at nå frem til forliget om havnens fremtid.

- Og det første Knud Erik Langhoff gør, er så at kaste vrag på det møjsommelige arbejde. Han ser stort på, at den nuværende aftale er lavet af alle byrådets medlemmer bortset fra Elvis Comic (S). Det er godt nok en dårlig start, mener Eva Kjer Hansen, der nu venter spændt på, om Socialdemokratiet, SF og Radikale, som har udpeget Knud Erik Langhoff som ny borgmester, vil begå løftebrud i forhold til den indgåede havneaftale.

Knud Erik Langhoff og Konservative har ikke sæde i det nuværende byråd, så hvorfor mener du, at han er forpligtet af havneaftalen?

- Fordi han vil være borgmester. Men det første, han gør, er at negligere det store arbejde, der er gjort for at sikre, at vi både kan have en aktiv erhvervshavn, byudvikling og grønne områder tættere på fjorden til glæde for os alle sammen. Og nu er jeg dybt bekymret for vores muligheder for at skabe udvikling. Knud Erik Langhoff rammer ned i en seriøs udfordring, vi har i Kolding, nemlig at man ikke kan stole på de aftaler, man laver med politikerne. Det her gør mig dybt bekymret i forhold til investorerne og for vores muligheder for at skabe udvikling, siger Eva Kjer Hansen.

Så hvad er dit råd til Knud Erik Langhoff?

- Udvis respekt for det siddende byråds aftaler i stedet for som det første at sige, at dem kan man ikke regne med, siger hun.

Annonce

Arbejdet er i gang

Allerede på byrådets møde på tirsdag er der en sag på dagsorden, hvor politikerne skal frigive de første 2,5 af i alt 7,5 millioner kroner til det arbejde, der skal udføres for at finde frem til helt nøjagtigt, hvad der skal ske af byudvikling på dele af havnearealerne.

Det ændrer Knud Erik Langshoffs melding ikke ved, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

- Han siger jo ikke, at der ikke skal udvikles, og de første penge, vi sætter af nu, skal bruges til den helt overordnede proces og undersøgelser af, hvad der egentlig er af potentialer og muligheder. Det giver stadig mening, siger Jørn Pedersen, som i øvrigt ikke vil kommentere sin efterfølgers udspil.

De aftalte byudviklingsarealer er markeret med grønt og ligger i inderhavnen, langs Trindholmsgade og på det inddæmmede slambassin, der kaldes Alaska. De røde områder skal fortsætte som erhvervshavn - og det er usikkerheden om fremtiden for det gule område, Knud Erik Langhoff vil have væk. Kort: Kolding Kommune
Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce