Annonce
Kolding

Eva Kjer Hansen om konstitueringen i Kolding:- Der har ikke været det store ønske om at dele ud

Kamplysten fejler ingenting i Venstres byrådsgruppe, selvom borgmesterposten er gledet den af hænde. Bag Eva Kjer til venstre er det Birgitte Kragh, som er formand for plan-, bolig- og miljøudvalget i det nuværende byråd. Den nye byrådsgruppe er ikke helt færdig med at finde ud af, hvordan partiets tre nye formandsposter skal fordeles.  Foto: Søren Gylling
Venstres slagne borgmesterkandidat Eva Kjer Hansen konstaterer, at et konservativt valgløfte om at nedbringe antallet af udvalg er brudt. Nu har Venstre tre formandsposter i det nye byråd.

Kolding: Der er langt fra udbrudt jubel i Venstre over resultatet af de seneste dages politiske konstitueringsforhandlinger, som har sikret byrådets absolut største parti formandsposterne for tre af i alt ni udvalg i det kommende byråd.

- Det var det bedst opnåelige i situationen. Vores ønske i Venstre har været at sikre, at vores ni mandater kan få mest mulig indflydelse i Kolding Kommune. Derfor har vi søgt samarbejdet, for det er vigtigt for os, at vi kan komme i arbejdstøjet og arbejde for Koldings udvikling.

- Men det er klart, at vi sagtens kunne have ønsket os noget mere, når vi står med ni mandater, der alle tripper for at komme i arbejdstøjet, siger Venstres borgmesterkandidat Eva Kjer Hansen, der måtte se borgmesterposten gå Venstre forbi, da konservative Knud Erik Langhoff på valgaftenen i tirsdags lod sig udpege til ny borgmester af S, SF og R.

Annonce

Vil kæmpe

Efter at Venstre med sine ni mandater ifølge JydskeVestkystens oplysninger indledningsvist fik et helt uspiseligt tilbud, så har alle byrådets partier nu fundet sammen i en aftale, som giver Venstre formandsposterne for tre af syv stående udvalg - nemlig kulturudvalget, sundheds- og fritidsudvalget og plan-, bolig- og teknikudvalget.

Jeg kan jo bare konstatere, at Knud Erik Langhoffs ønske i valgkampen om færre udvalg ikke er blevet til noget

Eva Kjer Hansen, borgmesterkandidat for Venstre

To helt nye strategiudvalg, som skal tegne de overordnede rammer for arbejdet i de stående udvalg, får Venstre ikke formandsposter i.

Eva Kjer Hansen påpeger, at Venstre overhovedet ikke har haft indflydelse på den nye udvalgstruktur.

- Den er fastlagt af de røde partier og Knud Erik Langhoff.  Jeg kan bare konstatere, at Knud Erik Langhoffs ønske i valgkampen om færre udvalg ikke er blevet til noget, og forholdsvist set i betragtning af Venstres størrelse kan man ikke sige, at der har været det store ønske om at dele ud.  Det kan undre mig, fordi vi står med nogle meget stærke kompetencer og meget erfaring i vores byrådsgruppe, siger hun.

Koldings borgere skal ikke regne med, at Venstres deltagelse i den brede konstitueringsaftale er ensbetydende med arbejdsro i Kolding Byråd de næste fire år.

- Vi har indgået aftalen for at søge indflydelse, og vi vil kæmpe med udgangspunkt i Venstres værdier og holdninger. Og det er klart, at vi forbeholder os retten til at gøre opmærksom på det, når konservative valgløfter bliver brudt, siger Eva Kjer Hansen.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Erhverv

34-årig fra talentprogram skal være erhvervsdirektør for Sydbank Kolding

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce