Annonce
112

Evakuering ved midnatstid: Elkedel udløste brandalarm på Kryb-i-Ly Kro

På Kryb-i-Ly Kro blev gæster evakueret, da brandalarmen gik. Arkivfoto
Trekantbrand rykkede ud til både Othello og Kryb-i-Ly Kro. Heldigvis var der dog ikke brand nogen af stederne. Politiet stoppede en bilist mistænkt for at køre med euforiserende stoffer i blodet.

Fredericia/Taulov: En plastik-bøtte i en mikrobølgeovn udløste røg på plejehjemmet Othello mandag ved 16-tiden.

Brandalarmen gik, og Trekantbrand rykkede ud, men der skete ikke yderligere, oplyser indsatsleder Hans Egon Berndorff.

Næste gang, alarmen lød, var kort før midnat.

Brandfolkene rykkede ud til Kryb-i-Ly Kro i Taulov, hvor både personale og gæster var ved at blive evakueret, da alarmen gik. Brandalarmen viste sig at være udløst af en elkedel, der blev tændt på et af værelserne, hvor en gæst var ved at koge vand. Gæsten stod lige under røgalarmen, som uheldigvis blev udløst.

- Gæsterne fik lov til at gå ind igen, da personalet fandt ud af, det ikke var andet end det. Personalet håndterede situationen helt rigtigt, siger Hans Egon Berndorff fra Trekantbrand.

Annonce

Bilist stopet

En patrulje fra Sydøstjyllands Politi stoppede mandag en 20-årig fredericianer i en bil på Kongensgade. Det skete klokken 9 og med mistanke om kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer eller medicin.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce