Annonce
Vejle

Ewii afviser skurkerolle: Vejle Spildevand skal også betale for målere

Direktør i Trefor Infrastruktur, Charles Nielsen (th.), der er her fotograferet i Svanemosen ved Kolding , afviser, at selskabet kan bebrejdes for, at 15.000 forbrugere i Vejle nu skal til at aflæse deres vandmålere manuelt. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard

Forsyningsselskabet Ewii afviser at være skurken, der er skyld i, at 17.000 forbrugere nu manuelt skal aflæse vandforbrug på digitale målere.

Vejle: Forsyningsselskabet Ewii afviser at tage ansvaret for, at 15.000 boligejere i Vejle og Bredballe og 2000 i Børkop senest 8. januar manuelt skal aflæse deres vandmåler og indberette tallet til Vejle Spildevand.

De to selskaber har afbrudt samarbejdet, fordi Ewii og Børkop Vandværk i modsætning til en lang række private vandværker ikke vil nøjes med 30 kroner for hver måleraflæsning, de giver videre til Vejle Spildevand.

Ewii og vandværket i Børkop kræver 35 kroner for at videregive tallet, fra de to selskabers målere ude hos forbrugerne.

- Vi ser også ikke som glubske. Det her handler grundlæggende om, hvilken værdi de data, vi stiller til rådighed for Vejle Spildevand, har. Vi har forsøgt at forhandle en aftale på plads med Vejle Spildevand, men det er ikke lykkedes, siger Charles Nielsen, direktør for Trefor Infrastruktur, der er en del af Ewii-koncernen.

Annonce

Vi har brugt en halv milliard kroner i at håndtere systemet. Hvorfor skal vi levere det gratis til Vejle Spildevand. Det har ingen gang på jord.

Charles Nielsen, direktør i Trefor Infrastruktur

Alle boligejere får besked

De 17.000 husstande, som fremover selv skal aflæse deres vandmåler, vil i den kommende tid få besked med posten af Vejle Spildevand.Selskabet vil i løbet af december sende et aflæsningskort ud med en beskrivelse af, hvordan man forholder sig.

Tallet kan indrapporteres via Vejle Spildevands hjemmeside, via telefon eller ved fysisk at aflevere aflæsningskortet hos Vejle Spildevand på Toldbodvej, og det skal ske senest 8. januar 2018.

Ingen gang på jord

Ewii har tilbage i 2007 og 2008 været rundt hos de mange forbrugere i Vejle Kommune for at installere digitale målere, som selskabet kan fjernaflæse. Det er den investering, som Ewii vil have Vejle Spildevand til at bidrage til.

- Vi har brugt en halv milliard kroner i at håndtere systemet. Hvorfor skal vi levere det gratis til Vejle Spildevand. Det har ingen gang på jord. De skal være med til at betale investeringen. Derfor kræver vi en pris på 35 kroner per aflæsning, siger Charles Nielsen.

De andre forstår det

Han vil ikke anerkende, at Ewii har et medansvar for, at forbrugerne nu skal bøvle med årligt manuelt at aflæse det tal, som selskabet kan trække digitalt.

- Det er helt op til Vejle Spildevand at tage stilling til, om de vil købe en vare hos os eller ej. Vi har haft en god dialog med spildevandsselskaberne i de øvrige byer (Fredericia, Kolding og Middelfart, red.) og her har de fuld forståelse for vores argumentation. Alt det setup med målere, servere og så videre, vi har investeret i, vil vi ikke finansiere over forbrugernes vandregning. Det skal spildevandsselskaberne bidrage til, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce