Annonce
Fredericia

Ewii blæser til ny åbenhed - revisorer skal overvåge koncernen

Jørn Limann blev valgt til at erstatte den fratrådte formand Steen Dahlstrøm ved det stormfulde repræsentantskabsmøde i Ewii i august. Siden har han næsten dagligt haft sin gang i hovedsædet i Kolding eller blandt koncernens selskaber rundt om i landet. Foto: Ewii

Efter en turbulent sommer med direktør fyring og formands afgang har Ewiis repræsentantskab været samlet for at drøfte større åbenhed, nye valgregler og overvågning af beslutninger.

Ewii: Støvet har lagt sig efter sommerens voldsomme storm over energiselskabet Ewii A/S. Siden det timelange repræsentantskabsmøde i selskabet den 14. august har bestyrelsesformand Jørn Limann, Fredericia, og konstitueret direktør Jens Chr. Sørensen været i arbejdstøjet for at udstikke en ny vej for selskabet.

Et af de nye tiltag bliver, at et særligt revisionsråd skal overvåge de beslutninger, der træffes omkring selskabets drift. Et af de markante kritikpunkter mod den tidligere ledelse var, at den daværende direktør Knud Steen Larsen drev selskabet enevældigt og kun inddrog daværende formand Steen Dahlstrøm.

- Man kan sammenligne det med statsrevisorerne. Revisionsrådet skal bestå af to bestyrelsesmedlemmer og formanden. Formanden må ikke være formand for rådet, siger Jørn Limann.

Et ekstra organ

Revisionsrådet har blandt andet til fast opgave at kontrollere, at der er fuldstændigt vandtætte skotter mellem den forbrugerbetalte del af Ewii og den kommercielle del.

Revisionsrådet er organiseret som et ekstra organ i organisationen og sidder dermed over bestyrelsen, som man også gør sig tanker om skal nytænkes.

- Vi foreslår, at der skal placeres to eksterne eksperter i bestyrelsen. Vi har levet lidt i en osteklokke i selskabet, og vi tror, det kan være sundt at få et frisk pust udefra, med folk der har en viden, som kan udfordre direktionen, siger Jørn Limann.

Under Knud Steen Larsen var det svært at gå imod stratetiske beslutninger, har flere bestyrelsesmedlemmer siden påpeget.

Annonce

Valgregler til debat

Bestyrelsen består i dag af 17 medlemmer valgt af de fem valgkredse, som Ewiis folkevalgte repræsentantskab er delt op i. Men strukturen er på vej til at blive overhalet af virkeligheden.

- Vi har kunder i Aalborg med en måler i Fredericia, fordi de ejer en ejendom. Skal de kunne stemme til repræsentantskabet? Hvad med folk, der bare har en måler, men køber deres strøm et andet sted, skal de have stemmeret? Kundeforholdet bliver mere og mere uklart, og hvem skal så vælge repræsentantskabet? siger Jens Chr. Sørensen.

Det kalder på en revision af valgreglerne, og den er på vej. Bestyrelsen behandler et forslag om nye valgregler i næste uge, så repræsentantskabet kan drøfte dem den 30. november.

Annonce

Begræns stemmerne

Blandt forslagene, der skal drøftes, er en begrænsning af de stemmer, en kandidat kan tildeles fra enten en kommune eller et boligselskab.

I Middelfart har man hidtil givet alle de stemmer, kommunen har haft fra via deres installationsnumre, til én kandidat. I Fredericia har byrådet fordelt stemmerne til partierne i forhold til størrelse. I Vejle, Kolding og Vejle er de kommunale stemmesedler blevet kasseret.

- Vi foreslår, at man begrænser antallet af stemmer til den enkelte kandidat. Det vil ikke være et problem i de tre kommuner, men om man vil være med i Middelfart og Fredericia, må vi se. Det kommer også til at gælde boligselskaberne, men der handler det ikke om så mange stemmer, siger Jørn Limann.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Sannes sang var - desværre - så svag, slidt, sølle, at det gjorde ondt at opleve

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Endelig en vigtig ændring på stor travl parkeringsplads

Fredericia For abonnenter

Motorvejsstøjen eksploderer: - Jeg ville hellere have en vindmølle i min baghave

Fredericia

Fantasien når nye højder: Fredericia skal da have sit eget Eiffeltårn

Alarm 112

22-årig kaldte politiet for 'fucking svin': Det skulle han aldrig have gjort

Avisen Danmark ved Ukraines grænse til Moldova: Her splitter spørgsmålet om Rusland

Fredericia

Fredericia lider stort tab af turister: Nu skal Businessman Brown og Familien Fjeld vindes tilbage

Fredericia For abonnenter

Far krævede millionerstatning efter overfald, men fik 2900 kroner: Datters sidste håb om retfærdighed forsvandt

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Erhverv

Klagenævn underkender Fredericia Kommune trods klager fra naboer: Landmand skal ikke undersøge gyllelugt

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

Udlændinge forsøgte at begå indbrud: Blev stoppet af hundepatrulje

Navne For abonnenter

Løbe- og madglad byrådspolitikers bedste råd: Vær modig og nysgerrig

Kultur

Hans blev kaldt for nazi-unge: - Det gør ondt på en lille dreng

Annonce