Annonce
Erhverv

Ewii-farvel: El-kongen fik gyldent håndtryk på godt 20 millioner kroner

Knud Steen Larsens samarbejde med Ewii stoppede brat den 13. juni efter et stormfuldt bestyrelsesmøde. Det var kulminationen på beretninger om direktørens deltagelse i sponsorrejser blandt andet sammen med hustruen Marianne. Med sig i fratrædelse har han fået i omegnen af 20 mio. kroner fremgår af årsrapporten. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Årsresultatet for energikoncernen Ewii er påvirket af den store fratrædelsesgodtgørelse, som tidligere direktør Knud Steen Larsen fik med sig. Ny direktør får 2,8 mio. kroner og ingen bonus eller pension.

Annonce

Trekantområdet: Knud Steen Larsen fik et gyldent håndtryk på 20 mio. kroner, da han 13. juni hastede ud af parkeringspladsen ved Ewiis hovedkvarter i Kolding.

Det fremgår indirekte af koncernens årsrapport, hvor omkostningerne i forbindelse med fyringen er en af forklaringerne på underskuddet på 14 mio. kroner.

Årsresultatet er ifølge selskabet påvirket med 60 mio. kroner fordelt på direktørafgangen, nedskrivninger i en række udviklingsselskaber på 34 mio. kroner og nedskrivning på fem mio. kroner i tyske vindmøller. Det regnestykke efterlader godt 20 mio. kroner til Knud Steen Larsen.

Samlet er omkostningerne til direktionen i 2017 på 28 mio. kroner. Det står i kontrast til de knap 10 mio. kroner, der fremgår af regnskabsnoten for 2016. Det høje millionbeløb dækker blandt andet over en del af omkostningerne ved at sige farvel til Knud Steen Larsen og lønudgifter til ham og økonomidirektør Jens Chr. Sørensen.

Bestyrelsesformand Jørn Limann må ikke udtale sig om den konkrete aftale med Knud Steen Larsen, og det må nuværende adm. direktør Lars Bonderup Bjørn heller ikke.

- Men jeg vil godt sige, at beløbet er stort, alt for stort, siger han til Fredericia Dagblad.

Jeg har hverken bonusordninger eller pension.

Adm. direktør Lars Bonderup Bjørn
Annonce

2,8 mio. kr. i ren løn

Mens Knud Steen Larsens lønforhold var fortrolige, så har Lars Bonderup Bjørn valgt en ny stil. I årsrapportens forord nævner han både sin løn og sin øvrige kontraktforhold.

- Det kan jeg sagtens, for der er kun tale om ren løn, siger Lars Bonderup, som oplyser, at han får 2,8 mio. kroner i årsløb og har en bil indenfor en skattepligtig ramme på 800.000 kroner.

Hans forgænger var udstyret med en potent BMW, som hver fredag blev hentet og bragt til rengøring og vask.

Der var i Knud Steen Larsens kontrakt også indlagt en stor bonusordning, som resulterede i en markant høj lønudbetaling i 2016.

- Jeg har ingen bonusordning, og jeg modtager ingen pension, siger Lars Bonderup Bjørn.

Og han glæder sig over, at Ewiis bestyrelse har vedtaget at være foregangsvirksomhed blandt landets energiselskaber i forhold til blandt andet åbenhed.

- De omtales ukærligt ved deres el-konger og herreløse penge. I Ewii har vi ikke herreløse penge, og jeg er ikke konge. Jeg er administrerende direktør og underlagt sædvanlige vilkår og refererer til en ansvarlig bestyrelse, påpeger han i sit forord til årsrapporten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce