Annonce
forside For abonnenter

Ewii-formand forlader post med god fornemmelse

Jørn Limann har rundet 66 år og mener yngre kræfter skal til i både bestyrelse og repræsentantskab i Ewii. Posten som formand tog han i kølvandet på stormvejret over selskabet, og det har krævet en meget stor indsats, så han ser frem til at kunne være fuldtidspensionist og bedstefar i Erritsø. Hans efterfølger skal være klar til at bruge mange timer, fastslår han, selv om det store træk er taget for at få Ewiis omdømme og organisation genoprettet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Jørn Limann stillede op til Ewiis repræsentantskab for at få indflydelse og drejet kursen væk fra fantasiprojekter til kernekompetencerne el, vand, varme og fiber. Den kurs kostede en direktør og en formand, men det var nødvendigt, fastholder han.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Læserbrev

Skovejer i replik: Ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke

Læserbrev: Karsten Enggaard har et svar i Fredericia Dagblad 16. september ("Her er svar på spørgsmålene, Rolf Jensen") til mit indlæg tidligere. Træer udpeget til naturligt henfald er ganske rigtigt ikke nyt, men jeg kan huske Enggaard sige, at de 10 veterantræer var opfundet til lejligheden; og Enggard må stadig gerne svare på, hvor meget skovbrug DN regner med, der er tilbage med fem veterantræer pr. ha. Enggaard sammenligner mængden af dødt ved i "gennemsnitlig skov" og "naturlig løvskov". Det duer ikke i den her fredning. Må vi få en sammenligning mellem ekstensivt drevet løvskov, som DN selv kalder området, og naturlig løvskov? Så er ligheden vist mere slående end forskellen! Gøgeurten lader vi være; vi kommer for langt ud, hvis Enggaard skal gøre rede for, hvilke gøgeurter han er ligeglad med risikerer at forsvinde i en mørk skov. Mit købsforslag var en hentydning til, at ingen vil købe skoven, fordi ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke! Enggaard bruger udtrykket "i al fremtid" for et stabilt fredningsforslag, men med de ubegrænsede beføjelser over hele skoven, Fredericia Kommune skal have ifølge fredningsforslaget, er der intet, der ikke kan ændres på; Fredericia Kommune kan gøre lige, hvad der passer dem, bestemme hvad der passer dem... Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur.

Fredericia

Sagen om cirkelbroen er afsluttet: Kommunen indgår forlig og betaler en del af udgiften

Annonce