Annonce
Erhverv

Ewii-koncernen sælger en stor bid af datterselskab

Ewii Teknik sælger sine kommercielle aktiviteter på fjernvarmeledningsnettet. Det tredje gang inden halvanden måned, at admininstrerende direktør Lars Bonderup Bjørn har underskrevet en salgsaftale. Direktøren tiltrådte ved årsskiftet, efter den tidligere direktør blev fyret for et år siden. Foto: Lasse Hyldager Fotografi

Ewii-koncernen har solgt de kommercielle aktiviteter inden for VVS og fjernvarme i Ewii Teknik. Det er tredje gang inden for kort tid, at Ewii-koncernen sælger ud. 33 medarbejdere følger med over til de nye ejere. Ewii Teknik vil fremover fokusere på opmåling, el og belysning.

Kolding: I maj solgte Ewii-koncernen Midtjysk Køleservice. Tidligere i denne uge kom det frem, at Ewii har solgt Ewii Telecare, der arbejder med telemedicin, og fredag meddeler Ewii, at man har solgt en del af Ewii Teknik. 33 medarbejdere overdrages til tre forskellige købere.

Dermed fortsætter Ewii-koncernen med direktør Lars Bonderup Bjørn i spidsen med at rydde op i aktiviteterne efter den dramatiske fyring af den tidligere direktør for et år siden.

EWII Teknik A/S er et af koncernens kommercielle selskaber, der driver teknisk installationsvirksomhed inden for fagområder som el og VVS. Sidste år tabte Ewii Teknik næste 11 millioner kroner. Resultatet lå langt fra budgettet og var en konsekvens af et markant lavere aktivitetsniveau end budgetteret, fremgår det af årsrapporten.

Annonce

Kort om Ewii

EWII er en national energikoncern med internationale aktiviteter. Virksomheden arbejder med klimavenlige energiteknologier - herunder vindproduktion, elkøretøjer og brændselsceller - og velfærdsteknologiske løsninger. EWII sælger energi og tilbyder energirådgivning. Derudover leverer EWII el, fjernvarme, fiberbredbånd og drikkevand. EWII er en af Trekantområdets største private arbejdspladser med flere end 525 medarbejdere og omsætter for ca. 1,5 mia. kr. om året.

Vil udvide forretningen

Nu har koncernen solgt de dele af Ewii Teknik, der har kommercielle aktiviteter indenfor VVS og fjernvarme. Aktiviteterne er solgt til tre forskellige købere. Samlet set bliver 33 medarbejdere fra EWII Teknik overdraget til en ny arbejdsgiver. Der vil fortsat være 15 teknikere i Ewii Teknik, der arbejder med el, vand og fibernet. I forbindelse med årsskiftet blev Ewii Teknik opdelt, og cirka 70 mand blev fordelt på områder indenfor koncernens forskellige infrastrukturområder.

For Ewii sker salget af aktiviteterne og overdragelsen af medarbejderne som et led i en fokusering af Ewii Tekniks ressourcer og med et ønske om at skærpe den resterende del af forretningen i Ewii Teknik, skriver koncernen i en pressemeddelelse:

- Vi vil arbejde fokuseret på at vækste den tilbageværende forretning i Ewii Teknik indenfor opmåling, el og belysning samt beslægtede ydelser, og ingen skal være i tvivl om, at vi ønsker at udvikle selskabets kompetencer og forretning, siger Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii-koncernen og direktør i Ewii Teknik.

33 får ny arbejdsgiver

Brøndum A/S køber aktiviteterne i det midtjyske område, hvor Ewii Teknik har fjernvarmeopgaver i blandt andet Aarhus og Silkeborg. Aftalen betyder, at 12 af Ewii Tekniks medarbejdere pr. 1. juli 2018 overdrages til Brøndum A/S. Munck Forsyningsledninger A/S køber Ewii Tekniks aktiviteter indenfor smedearbejde på ledningsnettet til vandforsyningssektoren i Region Syddanmark, og overtager dermed 9 af Ewii Tekniks medarbejdere fra 1. juli 2018.

MN Rør- og Totalentreprise A/S køber Ewii Tekniks aktiviteter på fjernvarmeledningsnettet i Region Syddanmark og Sjælland pr. 1. august 2018, hvilket betyder at 12 medarbejdere overdrages.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce