Annonce
Erhverv

Ewii: Mere åbenhed i fremtiden og aldrig mere en 13. juni

Jørn Limann blev valgt til ny formand for Ewii A/S på et stormfuldt repræsentantskabsmøde i august. Torsdag præsenterede han og adm. direktør Jens Chr. Sørensen en ny kurs for selskabet, som skal gøre Ewii til rollemodel i energibranchen. Arkivfoto

Repræsentantskabet i Ewii A/S mødte ind til lagkage og helt ny stil, som flere tidligere kritikere kvitterede for med ros. Åbenhed og risikostyring skal vaske tavlen ren.

Trekantområdet: Nye vinde har blæst over Ewiis hovedsæde på Kokbjerg i Kolding, siden bestyrelsen 13. juni besluttede at sige farvel til den daværende adm. direktør Knud Steen Larsen.

Selskabet vil nu være rollemodel i den danske energibranche og går derfor forrest i forhold til åbenhed og bedre selskabsledelse. Selskabet vil følge de anbefalinger, som Dansk Energi har fremlagt til god selskabsledelse.

Det var signaler, som blev modtaget med stor ros på selskabets første ordinære repræsentantskabsmøde, siden det stormomsuste krisemøde i august, som kom i kølvandet på fyringen, og at den daværende formand Steen Dahlstrøm under massivt pres tog en frivillig exit fra posten.

Den nye stil blev understreget af en afslappet mødeform og Othellolagkage til at varme op med.

- Det er en rigtig god oplevelse at være her i dag, men hvorfor skulle vi så langt ud? Jeg håber, at den plan for risikostyring i har lagt forhindrer, at det nogensinde sker igen, sagde Ole Steen Hansen fra Fredericia og en af selskabets tidligere skarpe kritikere Henrik Møller Jørgensen supplerede:

- Det er den bedste fremlæggelse uden sidestykke, jeg har set her. Men lov mig, at vi i fremtiden holder os fra forretningsområder, vi ikke har forstand på, sagde han.

Det garanterede formand Jørn Limann.

- Det har du mit ord på. Vi har fuldt fokus på, at vi investerer i det, vi har forstand på, altså el vand og varme, sagde han.

Annonce

Ny direktør på vej

Bestyrelsen har valgt ny direktør for Ewii A/S.Hvem der kommer i spidsen for Trekantområdets store energiselskab er endnu ikke officielt.

Navnet bliver præsenteret i den kommende uge.

Der har været et stort antal kvalificerede ansøgere, meddelte formanden Jørn Limann.

Opgaven med at finde en ny direktør har haft høj prioritet for bestyrelsen.

Den nye direktør tiltræder 1. januar.

Det er den kun tredje direktør i selskabets historie.

Finn Møller Olsen var selskabets direktør ved etableringen i 2000. Han blev afløst af Knud Steen Larsen, som bestyrelsen sagde farvel til 13. juni i år.

Forskud på regler

Siden stormen i august har bestyrelsen og ledelsen haft travlt med at sætte ny kurs på selskabet, og den blev præsenteret i overordnede linier fra både formand og direktør.

Væsentligt er, at der sker en tydelig opsplitning af de kommercielle aktiviteter i Ewii og de aktiviteter, der har med forsyning af el, vand, varme og bredbånd.

Eksempelvis splittes det kommercielle selskab Ewii Teknik op i to - Ewii Teknik og Trefor Teknik. 80 mand skal arbejde internt med Trefors logo på både arbejdstøj og biler, mens 60 mand skal arbejde for eksterne kunder.

- Og det skal være helt tydeligt, hvem selskabet arbejder for. De skal faktisk skifte både arbejdstøj og bil afhængig af, hvilket selskab de arbejder for, forklarede Jens Chr. Sørensen.

Med tiltaget er Ewii på forkant med regler, der er på vej fra centralt hold.

Skærer virksomhed til

Repræsentantskabet lyttede og kvitterede gang på gang med positive tilbagemeldinger for den nye kurs, som Jens Chr. Sørensen fremlagde:

I forhold til selskabets vækst og udvikling gjorde Jens Chr. Sørensen klart, at man er i gang med at skære virksomheden til.

- Vi har solgt Nianet, og vi har mindre ambitioner på vindområdet end tidligere. Vi vil stadig gerne være med til at udvikle grønne initiativer, men vi mener også, at det er på tide at overveje partnerskaber i vores udviklingsselskaber, sagde han.

Bestyrelsen har opstillet 22 risikofaktorer, som skal sikre Ewii mod tab. Faktorerne spænder fra renterisiko, kundetilfredshed, it-nedbrud. mm.

Pulje på to mio. kr.

I stormvejret i sommer indgik også skarp kritik af selskabets sponsorater, som bl.a. udløste betalte rejser til direktøren og hans hustru. Sponsoraterne skal fremover være målrettet Trekantområdet.

- Vi mangler, at komme ud af et større sponsorat, men det håber vi kan ske i denne periode, sagde Jens Chr. Sørensen.

Det eneste store sponsorat, der er tilbage er aftalen med Royal Arena i København. Sponsoraftalen med bl.a. OB er opsagt og udløber om kort tid.

- Vi vil være sponsor for breddeidræt, og vi har nedsat en pulje på to millioner kr. til særlige tiltag i trekantområdet. Det kan være et VM, et nyt museum eller andre store ting, sagde Jens Chr. Sørensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Fredericia

Private plejere demonstrerer i eftermiddag: - De ældre er taberne her

Annonce