Annonce
Erhverv

Ewii sætter jagten ind på ny direktør - Eks-direktør får sit gyldne håndtryk

Jens Chr. Sørensen (forrest) dannede parløb med den tidligere administrerende direktør Knud Steen Larsen. Mens Knud Steen Larsen hentede en stor bonus ud af selskabets salg af det kommercielle selskab Dominus i 2016, så dryppede det ikke på økonomidirektøren. Jens Chr. Sørensen er nu konstitueret direktør i Ewii, men er ikke i spil som den fremtidige mand i direktørstolen, slår han fast. Foto: Andre Thorup

Der bliver ikke rokket ved den fratrædelsesgodtgørelse Knud Steen Larsen har kontrakt på - det slår ny formand for Ewii Jørn Limann fast. Han skal sammen med bestyrelsen i gang med at finde en ny direktør for de godt 500 ansatte.

Energi: Onsdag morgen blev de ansatte ved Ewii A/S orienteret om resultatet af aftenens stormfulde repræsentantskabsmøde i hovedkvarteret på Kokbjerg. Den nyvalgte formand Jørn Limann fra Fredericia gav sammen med konstitueret direktør Jens Chr. Sørensen en grundig redegørelse for, hvad der skete på mødet, og hvad de ansatte nu kan se frem til.

- Vi skal have ro på for de ansatte og selskabets skyld, slog formanden fast efter det næsten fem timer lange møde.

En af de første opgaver, som han og Jens Chr. Sørensen nu går i gang med, er at finde en ny direktør for selskabet. Knud Steen Larsen var direktør i 13 år, og hans ledelsesstil blev efterhånden som årene gik et problem.

- Det var ikke i forhold til de almindeligt ansatte. Vi har en meget høj medarbejdertilfredshed og loyalitet, men på det seneste var det, som om han mente, at han havde ansat bestyrelsen og ikke omvendt. Det duede selvfølgelig ikke, siger Jørn Limann.

Direktøren havde udviklet en opfattelse af, at han havde ansat bestyrelsen og ikke omvendt. Det duede selvfølgelig ikke.

Formand for Ewii Jørn Limann
Annonce

Bonus til direktøren

Jens Christian Sørensen har været økonomidirektør i Ewii A/S i over ti år, og han er ikke kandidat til direktørstillingen, slår han fast. Hvilken profil en ny direktør skal have, skal bestyrelsen nu finde frem til. Også om direktionen skal udvides.

En kommende direktør vil næppe opnå så lukrative forhold som dem, Knud Steen Larsen har haft, vurderer Jørn Limann. Knud Steen Larsen havde bl.a. fået indføjet i sin kontrakt, at han kunne få sin hustru med på diverse sponsorrejser. Desuden fik han stillet en stor bonus i udsigt, hvis det lykkedes at sælge et af Ewiis kommercielle selskaber Dominus A/S til en pris højere end ventet. Og det lykkedes.

- Det er forklaringen på de høje lønomkostninger til direktionen i 2016. Der indgår bl.a den bonus til Knud Steen Larsen, siger Jørn Limann, som ikke vil løfte sløret for, hvor høj den var.

Jens Chr. Sørensen fik som økonomidirektør ikke bonus.

Samlet var lønudgifterne til direktionen bestående af Knud Steeen Larsen og Jens Chr. Sørensen i 2016 på 9,7 mio. kr. Det var 24 pct. mere end i 2015, men i beløbet er indeholdt pension, afskrivning af biler, afsætning af pulje til fratrædelse, m.m.

- Så reelt var der tale om en lønstigning på 4-5 pct., forklarer Jens Chr. Sørensen.

Hvilket lønniveau, der bliver tale om fremadrettet, skal bestyrelsen beslutte.

Annonce

Gyldent håndtryk

Knud Steen Larsen havde i sin kontrakt en fratrædelsesaftale, og det stod efter repræsentantskabsmødet klart, at det millionbeløb bliver udbetalt.

- Vi har indgået en aftale med Knud Steen Larsen, og den overholder vi. Jeg kan ikke udtale mig om beløbet, men han får det, han har krav på, siger Jørn Limann.

Det har været fremme, at det gyldne håndtryk er på 20 mio. kr., men på mødet i aftes kom det frem, at afskedigelsen af Knud Steen Larsen vil påvirke regnskabet i 2017 med 10 mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce