Annonce
Fredericia

Ewiis topchef tager ansvaret for Koldings egnsteater - men smækker ikke døren til Fredericia Teater

Lars Bonderup Bjørn brugte mange dage og nætter i sommer på at lave et oplæg til, hvordan han så en genstart for Fredericia Teater. Han fremlagde det forud for budgetforhandlingerne, men har siden ikke hørt noget. Han har nu sagt ja til at blive formand for Kolding Egnsteater, men har ikke lukket døren til Fredericia Teater. Tværtimod kan han se samarbejdsmuligheder for de to meget forskellige teatre.  Arkivfoto: Søren Gylling
Ewiis topchef Lars Bonderup Bjørn bliver ny formand for Kolding Egnsteater - det tidligere Mungo Park Teater. Lars Bonderup brugte i sommer energi og megen tid på at levere et forslag til rekonstruktion af Fredericia Teater, men den proces ligger nu i hænderne på byrådet. Han ser muligheder for at forene kræfterne mellem de to teatre.
Annonce

Fredericia/Kolding: Når Kolding Egnsteater på tirsdag den 3. november har sæsonpremiere på "Madeleine og drømmene", så sidder Lars Bonderup Bjørn blandt publikum. Det gør han, fordi han elsker teater, og så er energiselskabet Ewiis topchef netop blev offentliggjort som ny formand for teatret.

- Jeg har sagt ja til formandsposten, fordi mit hjerte brænder for teater, det er min store  fritidsinteresse. Jeg synes, teatret er en vigtig institution, hvor vi kan lege med spørgsmålet om, hvordan vi er som mennesker, siger Lars Bonderup Bjørn.

Lars Bonderup Bjørn rykkede i sommer til Fredericia, og hans teaterinteresse betød, at han brugte kræfter på at udarbejde et forslag til, hvordan Fredericia Teater kan genstartes. Han var i den forbindelse i dialog med mange interessenter og ildsjæle omkring genstart af teatret og leverede sit oplæg til politikerne op til budgetforhandlingerne. En del af hans tanker indgår i det videre arbejde, har han forstået.

- Nu har du har sagt ja til at være formand for Kolding Egnsteater, betyder det, at du ikke vil involvere dig yderligere i Fredericia Teater?

- Nej, jeg lukker ikke den dør. Jeg blev tilbudt posten som formand for et par måneder siden, og den har jeg sagt ja tak til. Teatret i Kolding og Fredericia Teater er to vidt forskellige størrelser og ikke konkurrenter. Tværtimod kan jeg se nogle samarbejdsmuligheder, der kan udnyttes, siger Lars Bonderup Bjørn.

Annonce

Politisk styregruppe

Økonomiudvalget i Fredericia har nedsat en styregruppe, der indtil videre består udelukkende af politikere. Men den skal kun facilitere processen, lyder meldingen fra borgmester Jacob Bjerregaard. Der skal indhentes ekspertise i branchen til at løfte processen.

- Det lyder klogt, og det bør efter min mening også gerne gå stærkt. Jeg tror, tiden er en vigtig faktor, hvis man skal fastholde Fredericia Teaters brand, siger Lars Bonderup Bjørn.


Nej, jeg lukker ikke den dør. Jeg blev tilbudt posten som formand for et par måneder siden, og den har jeg sagt ja tak til. Teatret i Kolding og Fredericia Teater er to vidt forskellige størrelser og ikke konkurrenter. Tværtimod kan jeg se nogle samarbejdsmuligheder, der kan udnyttes.

Nyudnævnt formand for Kolding Egnsteater Lars Bonderup Bjørn


Den opgave, han nu overtager i Kolding, handler om at føre Kolding Egnsteater ind i fremtiden som et åbnet teaterhus, der i højere grad skal være en aktiv del af hverdagens bybillede.

- Men helt generelt går jeg ikke ind i det her blot for at lave glad amatørteater. Jeg går ind med ambitionen om at sætte Kolding på danmarkskortet og gøre en forskel for lokalområdet. Man vi skal have en god drøftelse om, hvilke opgaver teatret skal løfte, siger Lars Bonderup Bjørn.

Annonce
Debat

Nils Skeby er en modig mand

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Sportsmarkedsføring kommer på dagsordenen i december - DF ønsker orientering og borgmester er klar

Annonce