Annonce
Middelfart

Få indflydelse på frikommuneforsøget: Ældrerådet søger kandidater til en særlig valgperiode

Der kan stemmes indtil 12. oktober ved valget til ældrerådet. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Nordvestfyn: 2021 er et oplagt år, hvis du overvejer at blive en del af ældrerådet i Middelfart Kommune.

Kommunen skal nemlig i gang med at arbejde med den velfærdsaftale, der sætter den fri af nationale krav og regler på ældreområdet, og hvor der indtil videre er blevet nedsat et panel, som skal rådgive politikere, ledere og medarbejdere.

- Som medlem af ældrerådet er der særlig mulighed for indflydelse på ældreområdet i netop den kommende valgperiode, hvor velfærdsaftalen giver rum til at tænke ud af boksen og tage udgangspunkt i lokale ønsker og behov, siger Johannes Lundsfryd (S), borgmester i Middelfart Kommune, i en pressemeddelelse, hvor han desuden slår fast, at ældrerådet vil blive inddraget i det udpegede panel.

Annonce

Valget til de i alt ni pladser i rådet for perioden 2022-2025 finder sted i efteråret, og formålet er at agere talerør for kommunens ældre borgere.

En vigtig brik

Alle, der er fyldt 60 år, vil modtage en stemmeseddel i deres e-boks, når valgperioden begynder den 28. september, og kan stemme digitalt til og med 12. oktober.

- Et stærkt og engageret ældreråd er en afgørende brik i det kommunale demokrati, og rådets rådgivning har stor værdi for byrådet. Ældrerådet bliver hørt i alle sager, der vedrører ældre, og samspillet med ældrerådet har stor betydning for de initiativer, der bliver gennemført i Middelfart Kommune, siger Johannes Lundsfryd Jensen desuden i pressemeddelelsen.


Et stærkt og engageret ældreråd er en afgørende brik i det kommunale demokrati.

Johannes Lundsfryd (S)


Medlemmerne er blandt andet blevet hørt i spørgsmål om bespisning i ældreplejen, fordeling af budgetkronerne på ældreområdet og ældres muligheder for at håndtere affaldsordningen.

- Som medlem af ældrerådet er du med til at sikre, at de ældres interesser bliver varetaget. Det er så vigtigt, at de ældre repræsenteres, for de færreste i embedsværk og byråd tilhører jo aldersgruppen 60 plus. Jeg håber, at så mange som muligt vil benytte muligheden for at stemme og måske endda selv stille op til valget i oktober, siger formand for Middelfart Kommunes ældreråd Flemming Enevoldsen, som har været medlem af rådet i 12 år, i pressemeddelelsen.

Også ved de to seneste ældrerådsvalg i 2013 og 2017 er valghandlingen foregået digitalt. Borgere, som er fritaget for NemId, har dog mulighed for at afgive deres stemme fysisk.

Den digitale valghandling er et led i at gøre borgerne endnu mere digitale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

Fredericia For abonnenter

Fagforening havde 11 sager på Ulleruphus: Leder stoppede efter henvendelse

Fredericia

Plejehjems-ansatte træder frem: Vi kan ikke genkende historien om dårligt arbejdsmiljø

Annonce