Annonce
Fredericia

Få overblikket: 1. maj-festen er aflyst, men hvad med Sommerrock og alt det andet?

Skal - skal ikke? Det er spørgsmålet hos mange af de folk, som har planlagt et arrangement i de næste måneder, men som er usikre på, om de skal aflyse det på grund af Covid-19. Fotos: Peter Leth-Larsen, Thomas Kvist Christiansen, Søren Alwan og Mette Mørk
Folkene bag flere arrangementer i de kommende måneder holder vejret i disse dage. Skal de trykke på aflyst-knappen eller vente lidt endnu, før de tager stilling? Fredericia Dagblad har ringet rundt for at høre, om blandt andet Sommerrock og sommerfesten i Bredstrup-Pjedsted bliver afviklet som planlagt.
Annonce

Fredericia: Over de kommende måneder er der planlagt en række arrangementer og kulturelle begivenheder rundt omkring i Fredericia Kommune.

Situationen med coronavirussen har dog gjort planlægningen og gennemførelsen besværlig og usikker for de mange arrangører.

Fredericia Dagblad har taget temperaturen på, hvor stor risikoen lige nu er for aflysning af arrangementerne.

Metal Magic

Det er stadig meningen, at heavymetalfestivalen Metal Magic finder sted i juli i år. Arkivfoto: Søren Gylling

Musikfestivalen Metal Magic er planlagt til afvikling bag Monjasa Park 9.-11. juli i år.

- Vi gennemfører som planlagt, hvis ikke myndighederne give os besked på andet, siger koordinator Martin Jørgensen.

Den populære metalfestival tiltrækker hvert år både gæster og bands fra hele Danmark og det store udland. Martin Jørgensen kan godt forestille sig, at nogle udlændinge vil blive forhindret i at deltage, hvis de kommer fra højrisikolande.

- Men Metal Magic har ikke så mange udenlandske navne på plakaten, som nogle andre festivaler har. Så selv hvis dét skulle ske, kan vi godt gennemføre festivalen alligevel, siger han.

Metal Magic har typisk 600-700 publikummer. Det betyder, at festivalen uden problemer vil kunne holde sig under en forsamlingsgrænse på 1000. Også med en forsamlingsgrænse på 500 vil der kunne gennemføres en festival – dog med en del begrænsninger, vurderer Martin Jørgensen.

- Vores billetsalg op til årets festival var normalt, lige indtil coronakrinsen. Derefter har det ligget helt stille.

Metal Magic har søgt kommunalt tilskud, men får oplyst, at coronasituationen forsinker behandlingen. Så festivalens økonomi er ikke afklaret endnu.

- Vi håber på støtte, men klarer os nok igennem på én eller anden måde, siger Martin Jørgensen.

Sommerrock

- Vores førsteprioritet er fortsat at holde Sommerrock 29. maj, siger direktør Ulrich Nicolaisen fra EventC. Arkivfoto: Thomas Kvist Christiansen

Sommerrock i Fredericia er planlagt til gennemførelse fredag 29. maj med musik på adskillige scener rundt om i Fredericia midtby. Arrangementet hører under Fredericia Shopping, som har hyret EventC til planlægning og afvikling.

- Vores førsteprioritet er fortsat at holde Sommerrock 29. maj, siger direktør Ulrich Nicolaisen fra EventC.

Han understreger, at arrangørerne naturligvis intet gør imod myndighedernes anvisninger. Hvis det bliver umuligt at sommerrocke 29. maj, vil arrangørerne flytte det til en anden dato.

- Fredericianerne og Fredericias butikker har brug for Sommerrock. Så hvis den oprindelige dato forhindres, ser vi på en anden. I den forbindelse er det umiddelbart oplagt at se på Trekantens Festuge fra 21. til 30. august. Men der er vi ikke endnu, siger Ulrich Nicolaisen.

Madfestival og havnefest

Urbania Street Food krydser fingre for, at de planlagte arrangementer i maj stadig kan holdes. Arkivfoto: Morten Pape

På Urbania Street Food er der normalt både mindre og større arrangementer på både hverdage og i weekender. Medejer Brian Løkkegaard håber på, at samfundet snart begynder at åbne op igen. Mandagens pressemøde giver ham "en vis optimisme".

Blandt de større arrangementer i kalenderen er Street Food Festival 1. og 2. maj, og desuden er der ”Havnefest” 22. maj.

- Vi har ikke aflyst noget endnu, siger Brian Løkkegaard.

Det gælder både de to nævnte arrangementer og en række musik- og underholdsningsevents, som var lagt i kalenderen. Her havde Urbania Street Food faktisk lagt an til flere arrangementer inden coronakrisen. Alt er nu udsat – men ikke aflyst.

- Så vi får nok et komprimeret program i maj, juni og juli, siger Brian Løkkegaard.

I forhold til arrangementerne holder han tæt øje med myndighedernes anvisninger.

- Vi tror på, at der bliver åbnet op, så vi kører på. Hvis der kommer forbehold eller særlige anvisninger fra myndighederne, er vi også klar til at følge dem.

Sommerfest i Bredstrup-Pjedsted

Arrangørerne bag sommerfesten i Bredstrup-Pjedsted afventer en udmelding fra Folkemødet på Bornholm. Bliver det aflyst, gør de det samme. Arkivfoto: Søren Alwan

Planen er, at Bredstrup-Pjedsted i uge 22 skal danne rammen for årets sommerfest. Og selvom der er mange ubesvarede spørgsmål i skrivende stund, arbejder udvalget på sommerfesten med udgangspunkt i, at den afholdes.

Det oplyser Jacob Johnsen, der sidder i sommerfestudvalget.

- Vi regner med, at vi gennemfører. Vi kommer til at læne vores beslutning opad, om Folkemødet på Bornholm bliver til noget, og de træffer beslutning midt april. Vi kan ikke vurdere på, hvad der sker i det danske samfund, så vi læner vi os opad noget lidt større. Hvis Folkemødet, som ligger lige i forbindelse med vores, aflyses, så tænker vi, at vi nok heller ikke holde sommerfest, lyder det fra Jacob Johnsen.

Udvalget har allerede været i kontakt med leverandører, og de er ligeledes i venteposition.

Jacob Johnsen forventer, at der er truffet en endelig beslutning om afviklingen af årets sommerfest om godt 14 dage.

- Men indtil videre arbejder vi videre med det med udgangspunkt i, at vi gennemfører, siger Jacob Johnsen.

1. maj

Det bliver ingen fejring af 1. maj i år - hverken i Madsbyparken eller i Tøjhusets gård. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Traditionsrige 1. maj-arrangementer i Fredericia er aflyst som følge af corona-krisen.

Socialdemokratiet har oplyst til medlemmerne, at morgenarrangementet i Madsbyparken er aflyst.

LO har også aflyst arrangementet om eftermiddagen i Tøjhuset.

- Jeg tvivler på, at samfundet bliver åbnet så meget op, at vi arrangerer det alligevel, siger Karsten Cordtz, som er formand for Socialdemokratiet i Fredericia.

Socialdemokratiet har desuden aflyst alle lørdagscaféer, en bustur til Christiansborg 28. april, og desuden er et regionalt repræsentantskabsmøde 25. april i Erritsø Hallen udskudt. Her skulle op til 300 mennesker have deltaget.

Garderfestival

Arrangørerne bag garderfestivalen håber fortsat på, at arrangementet kan finde sted. Arkivfoto: Mette Mørk

15.-17. maj skal årets garderfestival efter planen afvikles. Det er dog endnu usikkert, om den bliver til noget på grund af coronavirussen.

- Det er stadigvæk planen at afholde det der, men vi ved godt, at der er en masse usikkerheder omkring det, alt efter hvordan regeringens generelle retningslinjer er på det tidspunkt, siger formanden for 6. Juli Garden, Peter Vind Larsen, som tilføjer:

- Vi vil rigtig gerne afholde det, for der har været en række aflysninger for garden i marts og april, så vi glæder os til at komme i gang igen som alle andre.

På grund af den nuværende situation er garden også begrænset i at øve sammen. Dette har musikskolen dog været behjælpelig med gennem fjernundervisning over internettet.

- Men det er klart, at der er nogle ting såsom orkesternumre, som er udfordret, men det vil der være generel forståelse for, siger Peter Vind Larsen.

Hvis garderfestivalen bliver en realitet, kommer den til at samle cirka 300 deltagere fra ni garder fra hele landet. Derudover kommer der formentlig tilskuere.

Festivalen forløber fra fredag til søndag, hvor det særligt bliver om lørdagen, at man kan opleve musik, march og de såkaldte tattoo-shows, hvor formationer og musik kombineres. Det skal efter planen ske rundt i Fredericia og afsluttes på Axeltorv.

Lirekassefestival

Lirekassefestivalen skulle efter planen være afholdt fra 29.-30. maj. Den er imidlertid blevet aflyst. Arkivfoto: Chresten Bergh

Der bliver alligevel ingen lirekassefestival i Fredericia til maj. Festivalen, som skiftevis afholdes i Jylland og på Sjælland, skulle efter planen være afholdt 29.-30. maj i fæstningsbyen.

- Vi har besluttet at udsætte det, men det er uvist, hvornår det bliver udsat til. Vi må se tiden an og se, hvordan situationen udvikler sig, siger Jørgen Rosland, der er formand for Nordiske Lirekassevenner, som står bag arrangementet.

Sker det, at festivalen bliver aflyst i år, får fredericianere dog efter alt at dømme mulighed for at lytte til tonerne fra lirekasserne til næste år.

- Så kommer det formentligt til at ligge på samme tidspunkt af året i 2021, uden at vi har lagt os fast på noget, siger Jørgen Rosland.

Lirekassefestivalen samler hvert år mellem 30 og 40 lirekassemænd fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

VM i orientering

Fredericia skal sammen med Kolding og Vejle efter planen lægge veje og stier til VM i orientering til juli, men coronavirussen kan sætte en stopper for det. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Der er satset stort og arbejdet i flere år på at afvikle VM i orientering på dansk grund i Trekantområdet. Lige nu arbejder arrangørerne på højtryk for at afgøre, hvad der skal ske.

Begivenheden er planlagt til 6. til 11. juli og er et samarbejde mellem Sport Event Denmark, Trekantområdet Danmark samt de lokale klubber og kommuner. Ewii er hovedsponsor på arrangementet.

Forventningen har været 400 internationale elite-deltagere, 3000 amatører og 5000 tilskuere.

I Fredericia er det orienteringsklubben FROS, som er involveret og længe har været i gang med forberedelserne.

Eliten skulle netop i disse dage have gennemført fortræning til de forskellige distancer, men det har coronarisikoen sat stopper for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia For abonnenter

Live: Kan FC Fredericia slå overmagten fra Silkeborg?

Fredericia

Dagens coronatal for Fredericia er klar: Vigtigt parameter falder fortsat - men flere er konstateret smittet

FC Fredericia

En uhyggelig modstander: FC Fredericia vandt senest over Silkeborg i 2016

Fredericia For abonnenter

Poser kan blive erstattet af spande: Det vil sætte renovationsudgiften i vejret

Annonce