Annonce
Trekantområdet

Fælles motionsdag skal styrke brobygning

Eleverne kunne vælge at løbe fem, otte eller 12 kilometer. En god del af de elever, der er i bedst form, havde valgt de otte eller 12 kilometer. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Firehøjeskolen havde samlet 0.-6. klasse på tværs af skolens to afdelinger til en fælles motionsdag. Eleverne slap for regnvejr, men det blev en mudret løbetur.

Ny Nørup: Det kunne nemt være blevet en meget våd omgang, da 190 elever fra 0.-6. klasse på Firehøjeskolens to afdelinger i Vandel og Nørup var samlet til en fælles motionsdag. Fra morgenstunden stod regnen ned i stænger, men heldigvis klarede det op, inden det blev tid til en kort opvarmning i skolegården ved Nørup-afdelingen og derfra afgang ud på løberuten.

- Det er første gang, vi har samlet eleverne på tværs af de to afdelinger til sådan en brobygnings-motionsdag, fortæller Katrine Døssing Nielsen, der er lærer på Firehøjeskolens Nørup-afdelingen.

Den fælles motionsdag skal gerne være med til at gøre afstanden mellem de to afdelinger mindre. I udskolingen, 7.-9. klasse, bliver eleverne nemlig samlet i Nørup, og der er det en stor fordel, hvis Vandel-eleverne allerede har et kendskab til skolen i Nørup.

- Vi håber, sådan en dag kan være med til at rykke dem lidt tættere sammen. Vandel-eleverne skal gerne føle sig velkomne, og Nørup-eleverne får en lejlighed til at øve sig i at få dem til at føle sig velkomne, siger hun.

Annonce

Skolernes Motionsdag

Skolernes Motionsdag blev stiftet i 1982 som "De Fynske Skolers Motionsløb" af en gruppe idrætslærere i Dansk Skoleidræts daværende amtsudvalg på Fyn.
Første år deltog mere end 55.000 elever i løbet.
Begivenheden bredte sig allerede året efter til resten af landet.
I begyndelsen var det udelukkende en dag med løb, men motionsaktiviteterne udviklede sig rundt om på skolerne, og i 1993 blev dagen omdøbt til "Skolernes Motionsdag".
Helt nye tal viser, at 96 procent af Danmarks folke-, fri-, privat- og specialskoler deltager i Skolernes Motionsdag med knap 650.000 aktive elever. Derudover deltager blandt andet et antal daginstitutioner og efterskoler.
Skolernes Motionsdag finder sted under overskriften "Glæde, bevægelse og fællesskab".
Skolernes Motionsdag er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, der er et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og TrygFonden. Målet med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.

Mudret rute

Eleverne kunne vælge at løbe fem, otte eller 12 kilometer på en rundstrækning forbi Engelsholm Slot og den tilstødende skov.

- Vi har opfordret eleverne til at prøve at udfordre sig selv og ikke bare vælge fem kilometer, fordi det var det korteste, fortæller Nina Brinch-Vilhelmsen, der er lærer på afdelingen i Vandel.

Den opfordring havde mange af eleverne heldigvis taget til sig, og der var faktisk overraskende mange, der havde valgt otte kilometer, og en mindre gruppe havde valgt at tage de 12 kilometer.

Selvom de slap for at blive gennemblødte af regn, slap de ikke for at skulle klæde om, da de kom tilbage på skolen. For med den seneste tids megen regn var skovstierne temmelig mudrede.

- Det er lidt en mild udgave af et mud race, siger Katrine Døssing Nielsen med et grin.

Nu venter ferie

Da alle elever var tilbage og omklædte, skulle der også være plads til lidt sjov. Derfor sluttede dagen med lidt fælleshygge med danse-underholdning, inden eleverne fra skolen i Vandel atter måtte på bussen og tilbage til Vandel.

I øvrigt slap eleverne fra 7.-9. klasse ikke for at løbe. De blev sendt ud på en løbetur, da de yngre årgange var tilbage på skolen. Inden da blev de sat til at gøre rent forskellige steder på skolen.

Nu venter efterårsferien. Og hvem ved, måske der er nogle af eleverne, der blev inspireret til at tage en lille løbetur i løbet af feriedagene, hvis det ikke står ned i stænger?

Der skulle naturligvis varmes lidt op, inden det var tid til at løbe. To drenge fra 8. klasse stod for opvarmningen, som fik pulsen godt op, så alle var helt klar til at løbe. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Som noget nyt i år var ruten lagt, så eleverne flere steder løb ad flotte, men temmelig mudrede, skovstier. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Fredericia

Lyskryds, manglende fortov eller forlængelse af Nørrebrogade: Hvilket spørgsmål skal vi besvare?

Annonce