Annonce
Fredericia

Har allerede arbejdet i kulissen: Fællesråd skal få lokalområde til at stå stærkere

Fællesrådet for Vejlby, Egeskov, Bøgeskov, Trelde, og Østerb vil samle de lokale interesser og ideer. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
For at sikre mere samarbejde mellem foreninger og institutioner i Trelde, Østerby, Bøgeskov, Egeskov og Vejlby bliver områdets fællesråd nu formaliseret.

Vejlby: Et fællesråd, der skal varetage interesserne for hele Vejlby Sogn, har allerede arbejdet i kulissen for at udbrede deres synspunkter i flere sager. Senest var fællesrådet afsender på et høringssvar angående de forestående køreplansændringer for kommunens bybusser. Men først i næste måned holder rådet sit første årsmøde.

Rådet skal også i fremtiden tale med fælles stemme for Trelde, Østerby, Bøgeskov, Egeskov og Vejlby, hvor repræsentanter fra områdets tre største grundejerforeninger, beboerforeningen, Børnehuset, Egeskov Brugsforening, FDF, Trelde Gymnastik- og Idrætsforening, Bøgeskovhallen, Bøgeskovskolen og Egeskov Kirke sidder med ved bordet.

- Det drejer sig om, at vi godt vil have lidt mere samarbejde mellem institutioner og foreninger, så vi trækker på samme hammel for at hjælpe hinanden og bakke op om det, man synes, man skal bakke op om, siger Ebba Jakobsen.

Annonce

Synlighed og sammenhold

Ebba Jakobsen er menighedsrådsformand for Vejlby Sogn og en del af fællesrådet. Hun peger blandt andet på, at det er i lokalområdets interesse at få lavet en multibane, ligesom der i området også bliver kigget på, om det er muligt at få anlagt cykelsti på Treldevej.

- I brugsen har vi lavet "Læg en bog - snup en bog", og man kan også hente og aflevere sine biblioteksbøger der, hvis man ikke lige skal ind til Fredericia. Der er også blevet gjort et stort arbejde for salg af grunde på Fjordalleen. Den hænger jo stadigvæk, og det er sådan noget, vi bjæffer til, for vi undrer os over, at der stadigvæk ikke sker ret meget deroppe, siger Ebba Jakobsen.

Der findes allerede en beboerforening for Vejlby Sogn. Hvordan adskiller fællesrådet sig fra den?

- Det handler om samarbejdet. Det er ikke alle, der er med i beboerforeningen - desværre kan man sige, så det drejer sig om at skabe mere synlighed og mere sammenhold for at kunne orientere om, hvad der foregår i både foreninger og intuitioner.

Fællesrådets stiftende årsmøde finder sted 27. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Eks-borgmester vred på borgmester efter skattenyhed: - Minder efterhånden om det russiske styre

Erhverv

ADP-direktør glæder sig over den nye lejer i Port House: Skattecenter er et scoop

112

Udvalgsformand efter skuddrab: - Det er meget trist, og alle er meget berørte

Fredericia

Se video med skatteministeren: Derfor faldt valget på Fredericia

Annonce