Annonce
Rejser

Fællesskab er benzin for rejselysten campingklub

Adria Club Danmark har været på tur til Slovenien fem gange. Billedet er fra en tur i 2017. Fællesspisning ved langbord er et fast indslag på de fleste ture. Privatfoto: Villy Sonnichsen

Adria Club Danmark er en klub af campingentusiaster med det slovenske campingmærke Adria som omdrejningspunkt, men også lysten til at opleve verden sammen får de cirka 300 medlemsvogne til at tage på fælles ture og træf hele året.

- Vi kan lide at komme ud og lide at være sammen, fortæller Preben Stenberg Eriksen, som er formand for Adria Club Danmark, når han fortæller om klubbens mange oplevelser sammen.

I selskab med klubbens bestyrelse er han selv med til at arrangere to faste træf om året for klubben af campister, der alle deler køreglæden i campingvogne eller autocampere fra det slovenske mærke Adria. Derudover har alle medlemmer frit slag til at arrangere fællesrul mod nye destinationer.

Hvis man bliver medlem af klubben, kan det være man kommer på en campingplads, som man synes, at alle i klubben skal have en chance for at opleve, fortæller formanden.

- Derfor byder det nye år allerede på mange muligheder for at lufte vognene. I begyndelsen af januar er der allerede 50 tilmeldte medlemmer til turen "Det store sønderjyske kaffebord". I store bededagsferien går turen til Orø Strandcamping, og 72 personer har tilmeldt sig en tur, der går til nord for Kiel i Kristi himmelfartsferien. De tre ture er kun et udpluk af kalenderen, som i løbet af året vokser i arrangementer i takt med, at medlemmerne finder på nye destinationer. Det betyder i gennemsnit 20-24 arrangementer i løbet af et år.

Annonce

Adria Club Danmark

Adria Club Danmark er en klub, der samler ejere af Adria campingvogne og autocampere.Klubben arrangerer ture og træf for medlemmerne, står for kontakt til klubber i udlandet og for medlemsbladet Adriavisen.

Den stiftende generalforsamling fandt sted i 2000 på Odense Camping med 12 vogne.

Siden er klubben vokset og tæller i dag 280-300 vogne.

Et medlemskab koster 125 kroner om året og kræver, at man ejer en Adria-vogn.

Adrias historie går tilbage til 1965. Fabrikken ligger i byen Novo Mesto i Slovenien og producerer både campingvogne og autocampere.

Adria Club Danmark kan mødes på messen Ferie-Fritid 2019 i Odense fra 25.-27. januar.

www.adriaclub.dk

Fællesfoto af Adria Club Danmarks medlemmer på tur til Slovenien i 2007. Det højeste antal medlemmer, der har været i Slovenien, er 132 personer. Det er svarer til omkring 66 campingvogne. Privatfoto: Preben Stenberg Eriksen

Sammen om oplevelser

Deltagerrekorden blev sat i 2010, da klubben fejrede 10-års jubilæum på Billund Camping, hvor 234 medlemmer og 111 vogne deltog. Det antal regner formanden med at slå i 2020, når 20-års jubilæet skal fejres hos Storebælt Camping. Man skal som regel gange en vogn med to personer, derfor er klubben ofte mange mennesker af sted sammen. Netop fællesskabet er det, der tiltaler medlemmerne.

- Min lillebror var med til at starte klubben op for 19 år siden. Han forklarede det meget godt. Ham og hans kone kunne godt lide at tage på tur, men oplevede samtidig, at når de holdt på en campingplads, kunne de godt være af sted i en weekend uden at snakke med nogen. Det er skidt. For jeg tror, at man har behov for at være sammen med andre og snakke om, hvad man har oplevet. Man kan godt lide den der samhørighed, fortæller Preben Stenberg Eriksen, der har været formand siden 2007.

På den seneste større tur kørte Preben Stenberg Eriksen og hans kone rundt i Europa. Det var ikke et arrangement for klubben, men alle medlemmer var velkomne til at gøre dem selskab. De kørte til Tyskland, vest om Paris ned til Bordeaux, videre til Santiago de Compostela og ned til Porto og Algarve i Portugal. Derefter til Malaga, hvor de så det mauriske palads Alhambra, videre til Alicante, Barcelona og Avignon i Provence. Den endelige destination var i byen Colmar.

- Der har vi været før og kan godt lide at være. Ved påsketid er byen fantastisk flot pyntet op, fortæller den berejste formand.

Bedre fritid

Egentlig ville han gerne have arrangeret en tur for klubben til byen, men destinationen blev i stedet Ribeauvillé i Alsace i Frankrig, hvor 52 medlemmer har tilmeldt sig. Generelt er Adria Club Danmarks ture populære. Udover oplevelser i Danmark og resten af verden, er det hyggen, som lokker mange ud på landevejene.

- Et medlemskab er vejen til bedre fritid. Hvis man bliver medlem, er det første skridt måske lidt grænseoverskridende. Alle har jo en komfortzone. Når man træder ud af den til det første arrangement, kan det godt være, man bliver overvældet af varmen og de mange mennesker, men hvis folk først har prøvet det en enkelt gang, plejer de også at vende tilbage. For det var jo en hyggelig oplevelse, forklarer Preben Stenberg Eriksen.

Turen går til Slovenien

Han har oplevet mange steder i sit campingliv i mærket Adria. En kraftig haglbyge resulterede sidste år i, at han og hans kone fik en ny og mindre vogn: en 2009-model, Adria 513. Hvorfor det lige er campingmærket Adria, som klubbens medlemmer mødes omkring, har formanden næsten glemt, men han kunne aldrig forestille sig at køre i et andet mærke. At man skal eje en Adria-vogn er en del af klubbens formål.

- Det blev skrevet ind dengang, klubben blev stiftet. I dag kan jeg godt se fordelen, for det betyder, at vi har et godt forhold til importøren, fortæller han.

Adria Club Danmark har været på tur til Slovenien flere gange, for her ligger fabrikken, der producerer vognene. Hver gang bliver klubbens medlemmer inviteret på en fin beværtning.

- Det er vi meget benovede over, fortæller Preben Stenberg Eriksen.

Sidste weekend i januar gør to af klubbens medlemmer, Clara og Jan Obbekjer, holdt på Ferie-Fritid messen i Odense. Her har klubben haft en stand lige fra messens begyndelse i 2013.

- På den måde bliver folk opmærksomme på vores klub og klogere på vores arrangementer. Derudover gæster vores fynske medlemmer som regel også messen. Så skal man hen og sige goddag og tak for sidst. Vi er en hyggeklub. Sådan er det, pointerer Preben Stenberg Eriksen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce