Annonce
Fredericia

Fællesspisning for tilflyttere: Nye borgere udvider netværket over buffeten

Fredericia Kommunes bosætningsteam arrangerer også byvandring for tilflyttere tre til fire gange om året. På torsdag er der dog fællesspisning på programmet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Fredericia Kommunes bosætningsteam står bag fællesspisning for nye fredericianere. 32 er tilmeldt.
Annonce

Fredericia: Det kan være overvældende at flytte til en ny kommune, hvor man foruden et nyt hjem, måske et nyt job eller uddannelse og nye fritidsforeninger skal forholde sig til nye naboer, institutioner og helt dagligdags spørgsmål, som hvor ligger rådhuset, biblioteket og indkøbsmulighederne.

Til det er der nu hjælp at hente. Fredericia Kommune har inviteret sine nye borgere til fællesspisning, så de nye fredericianere får mulighed for at skabe sig et netværk i byen. Det foregår på Fredericia Bibliotek torsdag 14. november kl. 18, og der er 32 tilmeldte. Det er første gang, kommunens bosætningsteam, der hjælper tilflyttere til rette, arrangerer fællesspisning på denne måde.

- Vi gjorde det for nogle år siden i Kanalbyen, og de sidste tre år har vi holdt expatdinner for internationale. I år kalder vi det fællesspisning og retter invitationen til både danskere og internationale, fortæller bosætningskonsulent Malene Feddersen.

Annonce

Tager selv mad med

I løbet af de sidste fem år er Fredericia Kommune vokset med godt 1100 indbyggere. Bosætningsteamet hjælper rådgivning om boligmuligheder, skoler, dagtilbud, jobmuligheder for ægtefælle, Skat, oplevelser og sociale netværk.

Desuden får alle nye tilflyttere et velkomstbrev og tilbud om at hente en velkomstpakke på biblioteket.

Hvad menuen er på torsdag afhænger af, hvad tilflytterne tager med.

- Der er lagt op til, de selv tager en ret med til to til tre personer, og så er der fælles buffet. Der plejer at være et varieret udbud af mad. Vi dækker op og sørger for drikkevarer, fortæller Malene Feddersen.

Foruden fællesspisning står Fredericia Kommune bag byvandringer tre til fire gange årligt for de nye borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nyopfundet stævne fandt fodfæste i Fredericia: Lokale triatleter kæmpede mod sig selv og varmen

Fredericia

Mand på Østerstrand truede med at stikke folk med kniv: Sigtet for trusler på livet

Annonce