Annonce
Vejle

Færre butikker og P-pladser nok: Her er de 11 ændringer til Posthusgrunden

Posthuset skal rives ned og Gammelhavn forvandles de kommende år. Et byrådsflertal bakkede onsdag op om NPV's reviderede projekt, som også blev ændret i byrådsalen. Foto: Mette Mørk
Venstre stillede til byrådsmøde med ikke færre end 11 ændringer til partiets eget forslag for Posthusgrunden.
Annonce

Vejle: Et byrådsflertal på blot tre politikere besluttede onsdag at bakke op om NPV's reviderede projekt på Posthusgrunden.

I dagene op til byrådsmødet havde Venstre ikke løftet detaljerne for det udspil, som borgmesterpartiet var nødt til at komme med, hvis bestræbelserne på at samle et bredt forlig var reelle.

"Jeg er næsten villig til hvad som helst for at finde en bred løsning og få sat gang i udviklingsprojektet", udtalte borgmester Jens Ejner Christensen til avisen halvanden dag før det afgørende byrådsmøde.

Og da dagen oprandt, mødte partiet frem til byrådsmødet med ikke færre end 11 tilføjelser og præciseringer i forhold til partiets oprindelige forslag.

Det var ikke nok til at skaffe et bredt forlig, men nok til at få fire socialdemokrater til at undlade at stemme, og dermed var flertallet i hus.

Her følger listen over ændringer, der ifølge flertallet ikke kræver en ny lokalplan for området ved Gammelhavn:

Byggelinje rykkes

Projektets facadebyggelinje mod Sønderbrogade rykkes to meter tilbage, så Sønderbrogade kan holdes åben med et minimum af gener for trafikken gennem byen, indtil den nye vej mellem Fredericiavej og Gammelhavn åbnes.

Hjørne rykkes tilbage

Projektets hjørne mod Sønderbrogade og Gammelhavn rykkes tilbage og bearbejdes arkitektonisk, så der skabes visuel forbindelse mellem Søndertorv og det nye grønne byrum i gårdrummet til bebyggelsen.

Godsbanebygning genopføres

I 2021 afsættes 25 millioner kroner til at nedtage godsbanebygningen og efterfølgende efter en gennemført borgerproces at genopføre godsbanebygningen helt eller delvist på et passende sted.

Penge til havnerute

I 2021 afsættes 25 millioner kroner til påbegyndelse af opgradering af Havneruten efter forudgående fremlæggelse af alternativer.

Ungdomsboliger

Der skal bygges et antal studie- og ungdomsboliger som en del af projektet.

Grænse for butikker

Udover dagligvarebutikken (Kvickly) må der maksimalt etableres 2000 kvadratmeter større og mindre butikker. (Antal kvadratmeter til caféer og spisesteder er ikke nævnt.)

Penge til grønt

Byrådet afsætter fem millioner kroner i 2022 til begrønning, herunder træer, ved det nye udvidede Søndertorv.

Mindre byggeprocent

Det præciseres i deklarationen, at der maksimalt må bygges svarende til en bebyggelsesprocent på 295 mod lokalplanens nuværende 350 procent.

Dispensationer i høring

Dispensationerne til lokalplan 1225 sendes i høring efter planlovens regler herom.

Sidegader lovliggøres

Lokalplan 1000 for midtbyen skal ændres, så butikslokalerne udenfor Søndergade, Torvegade og Nørregade kan anvendes til f.eks. frisør, barber, kontorer, klinikker, liberalt erhverv eller lignende i gågadens sidegader.

Parkering til alle butikker

Det nødvendige antal parkeringspladser skal etableres indenfor lokalplanområdet og efter Vejle Kommunes parkeringsnorm, og at terrænparkeringen pålægges tidsbegrænsning i dagtimerne med henblik på at sikre p-pladser til handlende i alle midtbyens butikker.

Annonce
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fredericia For abonnenter

FHK's liga-ambitioner fik første prioritet da FIC skulle bygges om - bredden måtte vente

Annonce