x
Annonce
Fredericia

Se video: Følg gravemaskinen 'Langarm' fjerne jord af Fredericia Vold

Fredericia Dagblad sendte live fra arbejdet på volden. Se videoen herover.

Fredericia: Kort efter klokken 14 gik Hededanmark i gang med at fjerne det øverste lag jord på Fredericia Vold ved Østerstrand for at forhindre et større jordskred.

Fredericia Kommune har fået tilladelse til det af Slots- og Kulturstyrelsen, da volden er et fredet fortidsminde.

Opgaven forventes at tage et par timer, fortæller Brian Petersen, der er arbejdende formand hos Hededanmark.

- Opgaven er at fjerne den pukkel, der er på volden, så skridrisikoen bliver fjernet. Det er den pukkel, som er vurderet til at indeholde 300-500 tons jord. Umiddelbart ser jorden mindre vandholdig end frygtet, siger Brian Petersen til Fredericia Dagblad.

Han fortæller også, at der tilsyneladende er en sandbund på volden, hvor der er lagt ler ovenpå.

Hør voldmester Mikael Holdgaard fortælle hvorfor og hvordan, der bliver gravet af Fredericia Vold i et udklip fra live-videoen her:

Annonce
Gravemaskinen, der går under navnet "Langarm" gik omkring 14.15 i gang med at grave. Foto: Klaus Madsen


Der er risiko for et større jordskred ved Fredericia Vold. Derfor fjernes det øverste lag jord onsdag eftermiddag. Foto: Klaus Madsen
-
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det er jo ikke coronaen, der er skyld i teatrets lukning, men en katastrofal dårlig bestyrelse og forblindede politikere i byrådet

Læserbrev: En god nyhed i dag (20. marts, red.): Musicalakademiet er ikke berørt af konkursen. Naturligvis skal der fremover være teater i Fredericia. Det ville der også have været i dag, hvis ikke man havde smidt om sig med de mange millioner samt med den hjælpepakke til kulturen, som regeringen har meddelt i dag. Det er jo ikke coronaen, der er skyld i teatrets lukning, men en katastrofal dårlig bestyrelse og forblindede politikere i byrådet, der ikke kunne få armene ned, når teatret og Søren Møllers navn blev nævnt. Hvis ikke Fredericia Kommune gennem årene havde givet et trecifret millionbeløb til teatret, ville lukningen være sket for mange år siden. For Søren Møller var kommunekassen en "tag selv-kasse". Der må være nogle, der har røde ører, og nu vasker man hænder i stor stil. Jeg har gennem flere år opfordret teatret til kun at blive i Fredericia samt spurgt til økonomien vedrørende deres ophold i København, men aldrig fået svar. Men vi skal videre, vi må igen have et teater op at stå i Fredericia. Det skylder vi byens forretningsliv samt de mange unge talenter, der har været tilknyttet teatret. Vi har rammerne i det eksisterende. Drømmen om et kulturhus med teater ligger langt ud i fremtiden, men det er godt at have en drøm. Det bliver svært at finde en ny teaterchef med samme kaliber som Søren Møller, men han skulle have læst H.C. Andersens eventyr "Konen med æggene".

Fredericia For abonnenter

Søren Møller taler ud: Teaterchef håbede med opsigelse at redde sin drøm

Kultur For abonnenter

København var et dyrt bekendtskab: To forestillinger slog bunden ud af teatret

Annonce