Annonce
Fredericia

Før afgørelse i kontroversiel boligsag: Nabo sender protest-mail, og formand beder om nye oplysninger

Venstres Kenny Bruun Olsen mødte utilfredse naboer fra Ekkodalen i maj. Mandag træffes den endelige afgørelse om byggeriet. Arkivfoto: Søren Gylling
"Vis, hvad I er værd", skriver nabo til politikere før afgørende møde om kritiseret boligprojekt på Ekkodalen. Forvaltningen indstiller til godkendelse af fem nye boliger på en grund, hvor der i dag kun er tilladelse til tre boliger. Nye Borgerlige siger nej, mens udvalgsformand har bedt om nyt materiale, før beslutningen tages.

Fredericia: "Det fremstår som en dårlig genfortælling af David mod Goliat".

Sådan står der i en nabo-mail, som torsdag blev sendt til alle politikere i by- og planudvalget før et afgørende møde mandag.

Her kan politikerne vedtage en ny lokalplan, som giver boligudvikler Per Fløe ret til at bygge fem nye boliger på Ekkodalen. På en tom grund, hvor den gamle lokalplan kun tillader tre nye boliger.

Annonce

Forvaltningen anbefaler et ja. Men 73 underskrifter, 13 høringssvar - og senest mailen fra naboen Charles Gudmundson - markerer en tydelig modstand mod projektet.

Udvalgsformand Søren Larsen (S) siger:

- Indsigelserne understreger den lokale modstand, der er mod byggeriet. Naturligvis gør det indtryk, men det er en svær sag på mange områder, siger Søren Larsen.

Beder om nyt materiale

I slutningen af maj besøgte Søren Larsen og udvalgets næstformand Kenny Bruun Olsen (V) Ekkodalen efter en invitation fra Fredericia Dagblad. Det skete efter at en af naboerne, Axel Liebmann, havde henvendt sig via dagbladets "Byen spørger - vi svarer".

Her havde Axel Liebmann lejet en lift og hejste en træbjælke op i 16 meters højde for at vise den tilladte byggehøjde for det nye byggeri.

Det et nu, I har muligheden for at vise, hvad I er værd. I behøver ikke svare denne mail. Lad jeres etik, moral, værdier og handlinger svare for jer

Charles Gudmundson

Det giver nu anledning til, at politikerne skal se på nyt materiale i sagen på mandag.

- Efter vi var derude, hvor liften blev hejst op, har jeg bedt om at få lavet en visualisering af området. En af ankerne gik på, at det var for voldsomt et byggeri. Når du står og kigger op på liften, ser det også voldsomt ud. Men en visualisering vil vise det det bedre i sammenhæng med området. Det får vi præsenteret ved udvalgsmødet. Men det er svært for os at træffe en beslutning, og det er ikke én, der ligger lige til højrebenet, siger Søren Larsen.

Annonce

Husk de 73 beboere

Naboen Charles Gudmundson, sammenligner det med Davids kamp mod Goliat, blot med den forskel, at "Goliat ser ud til at vinde".

- For når et embedsværk som Vækst, Teknik og Klima vurderer, at de mange indsigelser med valide punkter, samt underskrifter fra 73 personer, ikke giver anledning til at ændre i et lokalplansforslag, så er der nok intet, der gør, skriver han.

Før mandagens møde opfordrer han politikerne til også at huske, hvad der er godt for de 73 mennesker, der er skrevet under på protesten.

For der skal gælde en ny lokalplan for den tomme grund, mens naboerne stadig vil være underlagt den nuværende lokalplan.

- Det er nu, I har muligheden for at vise, hvad I er værd. I behøver ikke svare denne mail. Lad jeres etik, moral, værdier og handlinger svare for jer, skriver Charles Gudmundson.

Annonce

Nye Borgerlige er imod

I by- og planudvalget har naboerne i hvert fald én allieret i Nye Borgerliges Karsten Byrgesen. Tilbage i juni gjorde han sin stilling klar i en Facebook-video. Han ønsker at holde fast i reglerne i den nuværende lokalplan.

Naboer er utilfredse med boligplaner på Ekkodalen. Her snakker beboeren Axel Liebmann (til venstre) med Søren Larsen (S) og Kenny Bruun Olsen (V), da de i maj var inviteret til Erritsø. Foto: Søren Gylling

- De mennesker har bosat sig ud fra en idé om, hvordan området er. Og hvilke muligheder der er for nabobyggeri. Hvis det ændres, kan det være en rigtig træls situation for folk. Særligt hvis det indebærer en ændring af lokalplanen. I tilfældet her har kommunen smølet for meget ved hele tiden at imødekomme boligudvikleren og lade ham komme med nye idéer til, hvordan man får fem boliger ind på området. Udvikleren har brugt en masse penge på noget, vi kunne have politisk realitetsbehandlet meget tidligere. Min holdning er, at vi skal holde fast i lokalplaner, medmindre åbenlyse ting taler imod. For eksempel at en enig beboergruppe ser det som en god idé, siger Karsten Byrgesen.

Også udvalgsformand Søren Larsen (S) har forståelse for den skepsis, der er blandt naboerne.

- Jeg kan godt forstå, at folk reagerer på, hvis der afviges fra lokalplaner. Modsat er vi nødt til hele tiden at opdatere og vurdere projekterne. Og om man for eksempel har tilladt noget tilsvarende andre steder. Det er individuelt hver gang, og det er meget svært kun at skabe vindere i denne sag, siger Søren Larsen.

Venstres medlem af by- og planudvalget, Kenny Bruun Olsen, ser frem til, at udvalget ved mødet får input fra både Peter Fløe og formanden for grundejerforeningen. Blandt andet er der ifølge Venstre-manden uenighed om, hvor meget jord der skal fyldes på grunden, og hvor højt byggeriet bliver.

- Vi skal høre fra ham, se nogle tegninger. Før det kan vi ikke tage nogen beslutninger. Jeg håber, at man kan finde hinanden på en eller anden måde, siger Kenny Bruun Olsen.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia ligner ikke et mandskab, som kan rykke op:  Men sådan holdes det spinkle oprykningshåb alligevel i live

Alarm 112

Vold, stoffer og alkohol: Politiet måtte sende flere patruljer forbi natklub i Fredericia

Annonce