Annoncørbetalt indhold

Før flyet letter og bilen er pakket - tjek dine forsikringer nu

En god og sikker sommerferie starter med et forsikringstjek. Det anbefaler Lisbeth Højlund Drejøe, som er forsikringsrådgiver hos GF TrekantOmrådet.

Mange danskere tror fejlagtigt, at de er dækket ligeså godt i udlandet som herhjemme, når de rejser på det blå sygesikringsbevis. Det er man ikke, og det kan betyde en efterregning på op over 100.000 kroner, hvis man bliver syg i udlandet. Tjek forsikringen samtidig med bestillingen af ferien, lyder det gode sommerferieråd fra GF TrekantOmrådet.

Kufferten, rejsepapirerne og passet er klar, men er forsikringen også det? Det gode sommerferieråd er, at forsikringen bør man også tjekke - ellers kan det blive meget dyrt at holde ferie. Tal fra brancheorganisationen Forsikring og Pension fra 2017 viser, at hver fjerde dansker ikke har en privat rejseforsikring. Ifølge GF TrekantOmrådet er det bl.a. fordi, mange går galt i byen med det blå sygesikringsbevis, som afløste det gule sygesikringsbevis på rejser i udlandet i 2014. - Mange danskere tror, de er dækket ligeså godt i udlandet som herhjemme på det blå sygesikringsbevis. Men det er man ikke. Man bliver sidestillet med en borger i det land, som man rejser i. Det kan være, at man rejser i et land, hvor der er en egenbetaling på behandling på sygehuset, og det kan også ske, at man bliver kørt til det privathospital, der ligger nærmest. Det blå sygesikringsbevis dækker desuden ikke hjemtransport, ligesom pårørendes ophold heller ikke automatisk er dækket, fortæller Lisbeth Højlund Drejøe, som er forsikringsrådgiver hos GF TrekantOmrådet.

Det kan blive meget dyrt

- Det er jo ikke de 500 kroner til medicin, der vælter budgettet. Men hvis man skal transporteres hjem enten ved at blive kørt hjem eller med fly - og der måske ovenikøbet skal plejepersonale med og ikke andre kan rejse med flyet, så er vi oppe over 200.000 kroner. Det kan også være, at ens pårørende skal rejse med hjem. Det dækker ens rejseforsikring typisk også, men det gør det blå sygesikringsbevis ikke, uddyber Lisbeth Højlund Drejøe. Der er endnu flere grunde til at sikre sig, at man har en rejseforsikring med på rejsen. - Vores rejseforsikring dækker også ved forsinket fremmøde. Det kan være, hvis man er kørt i god tid, og der sker en ulykke på motorvejen på vej til lufthavnen, hvilket medfører, at man bliver så forsinket, at man ikke kan nå sin flyafgang. Vores rejseforsikring dækker også hjemkaldelse, f.eks. hvis der sker noget akut derhjemme som en brand i ens hus, fortæller Lisbeth Højlund Drejøe. I nogle tilfælde dækker rejseforsikringen fra GF Forsikring faktisk også afbestilling af ophold i Danmark. Det kan f.eks. være i forbindelse med sygdom og et højskoleophold af mindst tre dages varighed.

Undgå forsikringsforvirring

Hos GF Forsikring køber man rejseforsikringen som et tilkøb til ens indboforsikring. Lisbeth Højlund Drejøe anbefaler generelt, at man køber de to forsikringer samme sted. - Hvis man f.eks. rejser til udlandet, og bagagen er forsinket i mere end fem timer, så er det rejseforsikringen, der dækker det. Hvis det er over et døgn, og bagagen måske aldrig dukker op eller er beskadiget, når den gør, så er det indboforsikringen, der skal ind og dække det. Hvis man har rejseforsikringen samme sted som indboforsikringen, så skal man ikke stå og ringe til flere forskellige forsikringsselskaber.

Hvis du bliver syg inden afgang

De vigtige informationer om rejseforsikring stopper ikke der. Selvom man har en rejseforsikring, så kan det blive dyrt at rejse ud, hvis man glemmer en såkaldt "medicinsk forhåndsgodkendelse". - Man skal huske at have en medicinsk forhåndsgodkendelse, hvis man før afrejse går til noget behandling for nogle gener, man har, eller hvis man har konsulteret en læge. Det kan også være, man er kronisk syg, og der er sket ændringer i ens medicin. Hvis man i sådanne tilfælde rejser afsted uden at have fået en medicinsk forhåndsgodkendelse, så risikerer man desværre, at udgifterne ikke bliver dækket af forsikringsselskabet. Hos GF Forsikring gælder det for de seneste to måneder før afrejse, men det er forskelligt fra selskab til selskab. Husk at tjekke reglerne for det, siger Lisbeth Højlund Drejøe. Udstedelsen af en medicinsk forhåndsgodkendelse håndteres fælles for alle forsikringsselskaber af SOS International. Man kan via sos.dk anmode om en godkendelse elektronisk. GF Forsikring har en særaftale med Diabetesforeningen, så medlemmer af Diabetesforeningen, der tegner en rejseforsikring hos GF Forsikring, ikke behøver at indhente forhåndsgodkendelse til hver rejse. Ældresagen har også en særaftale med GF Forsikring, så rejseforsikring for dem, der er medlem begge steder, dækker op til 90 rejsedage om året.

Artiklen er sponseret af GF forsikring Trekantområdet.

Annonce

Fakta: Om rejseforsikringer

Der er forskel på, hvad en rejseforsikring dækker hos de enkelte forsikringsselskaber - husk at tjekke det. Der findes årsrejseforsikringer - typisk vil de enten være gældende for Europa (billigere) eller hele verden (dyrere). Man kan også købe en rejseforsikring, som dækker en bestemt rejse i et bestemt tidsrum. Hos GF Forsikring kan du vælge en rejseforsikring, som et tilvalg til din indboforsikring. Hvis du skal noget særligt risikobetonet på rejsen f.eks. dykke eller vandre i bjerge, så skal du også at huske at tjekke, om din forsikring dækker det.Kilde: SOS International og GF Forsikring

En god og sikker sommerferie starter med et forsikringstjek. Det anbefaler Lisbeth Højlund Drejøe, som er forsikringsrådgiver hos GF TrekantOmrådet.
En god og sikker sommerferie starter med et forsikringstjek. Det anbefaler Lisbeth Højlund Drejøe, som er forsikringsrådgiver hos GF TrekantOmrådet.
En god og sikker sommerferie starter med et forsikringstjek. Det anbefaler Lisbeth Højlund Drejøe, som er forsikringsrådgiver hos GF TrekantOmrådet.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.