Annonce
Erhverv

Først Apple, så Facebook, nu Google: Her kommer Danmarks store datacentre

Annonce

Nu rejser Danmarks tredje datacenter sig af jorden i erhvervsområdet DanmarkC ved Taulov i Fredericia. Foto: Peter leth-Larsen

Datacentre: Gennem de seneste år har verdens store datagiganter opkøbt jord og sat gang i etableringen af store datacentre i Danmark.

Det seneste projekt i rækken blev tirsdag præsenteret, da Google annoncerede, at giganten sætter gang i byggeriet af et datacenter i erhvervsområdet DanmarkC ved Fredericia.

Datacentret er det femte i rækken af helt konkrete projekter, som via Udenrigsministeriets Invest in Denmark har fået dansk grund under fødderne.

1. Viborg

Apple åbner i 2019 et datacenter ved Foulum nær Viborg. Det skal rumme 166.000 kvadratmeter bygninger.

2. Odense

Facebook er i gang med opførelse af stort datacenter i Fraugde sydøst for Odense. Datacentret ventes færdigt i 2020 og vil give job til 2000 under anlægsfasen og 150 i drift.

3. Fredericia

Google har investeret i 73 hektar i erhvervsområdet DanmarkC i Taulov. Der skal opføres et datacenter til 4,5 mia. kroner. Datacentret forventes at give job til 1500 i anlægsfasen og yderligere 150 i drift. Dertil kommer 700 job i følgeindustrien.

4. Aabenraa

Både Google og Apple har reserveret jord i Kassø ved Aabenraa. Begge med henblik på at kunne opføre store datacentre. Hvornår er uvist.

5. Esbjerg

Facebook har købt mere end to millioner kvadratmeter jord mellem Esbjerg-motorvejen og landsbyen Andrup, og planen er at opføre et datacenter med 250.000 kvadratmeter under tag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce