Annonce
Fredericia

Først et ja, så et nej: Kommunen ændrede tilladelse til rørprojekt i Vesterbrogade

De store rør til regnvand skal i den næste etape af klimasikringen af Nørrebrogade-kvarteret skydes gennem jorden for at undgå trafikale gener. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Der blev i marts givet en foreløbig gravetilladelse til det store klimaprojekt for Nørrebrogade-kvarteret. 7. august blev vilkårene ændret, da kommunen afgjorde, at man ikke kunne leve med en mange måneder lang lukning af krydset Vesterbrogade-Indre Ringvej.
Annonce

Fredericia: 7. august gav Fredericia Kommune besked til Fredericia Spildevand og Energi A/S, at man ikke ville kunne leve med en mange måneder lang nedlukning af krydset Vesterbrogade-Indre Ringvej. Det ville være konsekvensen, hvis selskabet holdt fast i planen om at grave både Indre Ringvej og Vesterbrogade op for at lægge nye store regnvandsrør. Dermed ændrede kommunen forudsætningerne i den gravetilladelse, som man allerede 7. marts havde givet til projektet.

- Vi var nødt til at meddele selskabet, at de ikke kunne lukke krydset i så lang til, siger chef for Teknik og Miljø i Fredericia Kommune René Olesen.

- Men I havde jo i marts givet gravetilladelse til hele projektet?

- Vi havde fået en ansøgning om hele projektet, og det er rigtigt, at vi havde givet en tilladelse til at gå i gang. Men da det blev klart, at der ville blive tale om en så omfattende lukning af krydset, valgte vi at revidere tilladelsen, siger René Olesen.

Da det blev klart, at der ville blive tale om en så omfattende lukning af krydset, så valgte vi at revidere tilladelsen.

Chef for Teknik og Miljø i Fredericia Kommune René Olesen.

Annonce

Sker af og til

Det er en administrativ beslutning at ændre i gravetilladelser.

- Det sker af og til, når tingene udvikler sig. Vi besluttede blandt andet at ændre gravetilladelsen i forbindelse med projektet med asfaltering i krydset Vejlevej-Vestre Ringvej, siger René Olesen.

I det projekt fik entreprenøren besked på, at arbejdet skulle udføres om natten, så trafikken i krydset ikke blev belastet i dagtimerne.

- Derfor kunne det i princippet også være sket om to måneder, at vi havde ændret gravetilladelsen, men vi valgte at gøre det nu, da vi kunne se, at det ikke var holdbart med den lange nedlukning og af hensyn til de erhvervsdrivende, som har skullet vide, hvad de havde at forholde sig til, siger Rene Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Fredericia For abonnenter

Vidste du det?: Derfor er der konstant rødt ved overgang uden nogen gående

Annonce