Annonce
Sydjylland

Først lukkede vuggestuen: Nu har den engelske corona også lukket børnehaven

Børnehuset Krystallen har også måtte lukke børnehavedelen ned. Foto: Mette Mørk
Børnehuset Krystallen måtte først lukke vuggestuen ned, men nu er børnehaven også lukket ned. Også i børnehaven er det den engelske variant af virusset, som nu har smittet en pædagog.
Annonce

Børkop: I normale tider vil Børnehuset Krystallen i Børkop være fyldt med liv, når op til 108 børnehavebørn og 51 vuggestuebørn render rundt og leger.

Men lige for tiden er her meget mere tomt, for nu er børnehaven lukket ned, ganske som vuggestuen har været det i halvanden uge.

Længe så det ud til, at børnehaven gik ram forbi med hensyn til den corona-smitte, som har ramt vuggestuen så hårdt, men nu er også en medarbejder i børnehaven smittet. Da der er tale om den særlig smittefarlige engelske variant af covid-19, B117, har man af et forsigtighedsprincip valgt at lukke hele huset ned, undtagen for nødpasning.


Vi må bare sige, at vi er hårdt ramt.

Søren Uhre Christensen, leder af Krystallen


- Vi må bare sige, at vi er hårdt ramt, og vi har lukket ned for børnehaven minus tre-fire børn, som er i nødpasning, siger Søren Uhre Christensen, der er leder af Børnehuset Krystallen.

I første omgang måtte Krystallen lukke hele sin vuggestuedel ned, da 13 ud af 15 medarbejdere var testet positiv. Efter planen kan vuggestuedelen atter åbne på mandag igen, for så er der gået over de to uger, som er et krav. Hvis altså medarbejderne har været symptomfri i to dage inden.

- Hovedparten af de smittede medarbejdere har symptomer på sygdommen. Der er heldigvis ingen, som har meldt ind, at de er hårdt ramt, men de er ramt, og de kæmper med forskellige ting som hovedpine og feber. Vi håber selvfølgelig alle på, at alle snart er friske igen, siger han.

Annonce

Hvorfor er uvist

Hvad der ligger bag det store udbrud er en gåde. Måske har det været en superspreder, måske har det været en fysisk ting, som alle af uvisse grunde har rørt ved. Det er gisninger, som der nok aldrig findes svar på.

- Det er simpelthen et mysterium. Alt har fungeret helt efter bogen i snart et år, og så lige pludselig er næsten alle medarbejderne i vuggestuen smittet. Men det største mysterium er, at det kun er medarbejderne, som er smittet. Børnene og forældrene virker til, næsten, at være gået ram forbi, siger Søren Uhre Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Annonce