Annonce
Erhverv

Første etape af Taulov Dryport er stort set udlejet: Nu bliver et nyt 600 meter langt byggeri sat i gang

Taulov Dryport går i gang med opførelsen af 60.000 kvadratmeter logistikcenter i Baronessens Kvarter, som kan komme til at se sådan her ud ifølge arkitekterne. Pressefoto: Skala Arkitekter
Byggeriet bliver sat i gang i midten af 2021. Derefter er der knap 150.000 kvadratmeter byggeret tilbage.
Annonce

Taulov: Efterspørgslen er så stor, at det nyopførte højloftede lager- og logistikbyggeri på 50.000 kvadratmeter i Taulov Dry Port i Prinsessens Kvarter nu stort set er fuldt udlejet. Det oplyser Taulov Dry Port i en pressemeddelelse.

I november 2020 meldte Taulov Dry Port ud, at Salling Group flytter sit lager og logistik af blandt andet brød til Taulov. Flere velrenommerede virksomheder følger efter og placerer allerede fra 1. februar 2021 deres lager og logistik i Taulov Dry Port.

Det er dog endnu ikke muligt at oplyse hvilke, oplyser administrerende direktør i Taulov Dry Port Jesper Gemmer til Fredericia Dagblad.

Det er behovet for en effektiv logistikkæde og øgede krav til forbedring af virksomheders klimamæssige aftryk, som sætter sit præg på efterspørgslen.

Annonce

12,5 meter højt indvendigt

Derfor sætter havneselskabet ADP A/S og pensionsselskabet PFA, som er joint-venture partnere bag Taulov Dry Port, gang i næste etape af logistikbyggeriet. Det bliver et byggeri i Baronessens Kvarter på 60.000 kvadratmeter, som vil stå klar fra sommeren 2022.

Med en længde på 600 meter, en indvendig bygningshøjde på 12,5 meter samt en facadehøjde på 16-17 meter bliver det næste store lager- og logistikbyggeri et markant vartegn i Taulov Dry Port.

- Vi har 295.000 kvadratmeter attraktiv byggeret udlagt til logistik og har store ambitioner om gennem milliardinvesteringer at skabe markedets største og mest innovative lager- og logistikbyggerier. I alt 95.000 kvadratmeter er nu opført, hvoraf de første 50.000 kvadratmeter flerbruger lager- og logistikejendomme blev bygget spekulativt. Da første etape er stort set fuldt udlejet, tager vi næste skridt og igangsætter yderligere 60.000 kvadratmeter lager- og logistikbyggeri, oplyser administrerende direktør i Nordic Real Estate, som er en del af PFA Ejendomme, Mikael Fogemann i pressemeddelelsen.

Annonce

Byggeriet går i gang i 2021

Taulov Dry Port råder over knap 900.000 kvadratmeter jord og har byggeret på en tredjedel. Foruden det 50.000 kvadratmeter byggeri i Prinsessens Kvarter er der Otto Schachner, Uniscrap og DLG's logistikcenter i samme område.


Vi bygger langs Skærbækvej. Det bliver formentlig sat i gang i medio 2021. Vi skal først have projekteret og fundet en entreprenør.

Jesper Gemmer, administrerende direktør


Desuden ejer Taulov Dry Port jorden rundt om Tipnor og mere jord i Baronessens Kvarter. Her findes den resterende byggeret på knap 150.000 kvadratmeter.

Byggeriet på 60.000 kvadratmeter i Baronessens Kvarter går i gang senere i år.

- Vi bygger langs Skærbækvej. Det bliver formentlig sat i gang i medio 2021. Vi skal først have projekteret og fundet en entreprenør, fortæller administrerende direktør i Taulov Dry Port Jesper Gemmer.

Taulov Dry Port er et multimodalt transport- og logistikcenter med en beliggenhed tæt på havn, motorvej og jernbane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Sidste kapitel om teaterkonkurs på vej: Billetkøbere og andre kreditorer må vinke farvel til næsten 60 mio. kr.

Fredericia

Privatskoler har succes med virtuel kontakt til de små: - Vi har fokus på det sociale

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce