Annonce
Erhverv

Første gang prisen går til en dansker: Fredericianer kåret til Europas bedste it-direktør

I øjeblikket står Morten Gade Christensen uden job og bruger derfor mere tid på familien og sit bestyrelsesarbejde. Foto: Peter Leth-Larsen
Morten Gade Christensen blev for nylig kåret til Europas bedste it-direktør. Årsagen er blandt andet hans arbejde hos Bankdata med innovation og forandringer blandt ansatte og kunder. Det er første gang, prisen går til Danmark.
Annonce

Fredericia: - Man har i mange år sagt, at medarbejderne er det vigtigste aktiv i en virksomhed. Det er de stadig, men sammen med dem er data, som kan bruges til at forstå eksempelvis omkostninger, kunderne og tilblivelsen af virksomhedernes produktion.

Sådan siger Morten Gade Christensen, som for nylig blev årets it-direktør i Europa for sit arbejde hos Bankdata, hvor han arbejdede indtil for nylig.

Data er det nye sort - om det handler om at blive klogere på sine kunder og deres handlemønstre, eller det handler om beskyttelse af oplysninger, for data kan også misbruges.

- Som virksomhed kan man skabe masser af omsætning ved brug af data, men skal også være opmærksom på etik, forklarer han.

Morten Gade Christensen

41 år, bosat i Fredericia med sin hustru Mette Gade Christensen, der er indehaver af Fredericia Fysioterapi, og to børn på tre og syv år.

Stammer fra Fanø, men har boet i Fredericia i 10 år og slog sig ned her, fordi fruen er vokset op i byen.

Har senest arbejdet to år hos Bankdata og tidligere fem år hos Energinet. Før det var han ansat hos LM Wind Power i Kolding.

Er uddannet datamatiker og har senere taget en MBA på CBS og en master i finance fra London Business School sideløbende med jobbet hos Energinet.

Bruger fritiden på familien, bestyrelsesarbejde og løb.

Annonce

Prisoverrækkelse i Barcelona

Morten Gade Christensen modtog i november prisen som årets it-direktør i Europa - CIO of the year Europe. Prisen blev overrakt i Barcelona.

Det er første gang, en dansker modtager prisen, og anden gang, Morten Gade Christensen modtager en pris. I 2016 vandt han prisen i Danmark. Han ved dog ikke, hvem der har indstillet ham denne gang.

- Jeg er blevet indstillet af en unavngivet person - givetvis en, der har hørt et af mine foredrag. Jeg holder 10-15 om året. Så jeg blev ringet op under ferien med familien i Kroatien i sommer og spurgt, om jeg ville være med i processen, fortæller han.

Her skal deltageren selv beskrive det projekt, man deltager med, hvorefter en jury tager stilling til de i år 117 indstillede fra 17 lande. I september fik Morten Gade Christensen besked om, han var nomineret og skulle dukkede op til prisoverrækkelsen i Barcelona 29. november, hvor spændingen blev udløst.

Annonce

Cybersikkerhed fylder

Prisen fik han for sit daværende arbejde hos Bankdata, hvor han arbejdede med innovation i form af at skabe nysgerrighed internt i organisationen og løsninger til at gennemføre forandringer hos banker, deres kunder og medarbejdere.

- Jeg tror grundlæggende på, innovation skal komme fra alle steder i organisationen og ikke bare fra ledelsen, fortæller han.

I øjeblikket bruger han en del tid på bestyrelsesarbejde, hvor han assisterer med digitalisering og cybersikkerhed. Efter flere års arbejde i to af landets store virksomheder inden for væsentlig infrastruktur, føler han, her er et interessant arbejde at bidrage med.

- Cybersikkerhed fylder meget hos virksomheder, men det er svært for dem at forstå, fortæller han.

Næste skridt er at finde et nyt job, og Morten Gade Christensen forholder sig relativt åbent over for, hvor han næste gang skal slå sine folder som it-direktør.

- Jeg er åben og har tidligere eksempelvis arbejdet i produktionsvirksomheder, men det kan også være andre brancher eller mindre virksomheder. Men det er vigtig for mig at være en del af ledelsen. Jeg tror vitterlig på, it er en central del af virksomhedernes fremtid, og derfor hører it til hos ledelsen, siger han.

Morten Gade Christensen er for nylig kåret som årets it-direktør i Europa - en pris som aldrig tidligere er tilfaldet Danmark. Han har arbejdet for Bankdata og ved Energinet. Det var netop for sit arbejde for Bankdata, han modtog den prestigefyldte it-pris. Foto: Peter Leth-Larsen
Morten Gade Christensen var i Barcelona for at modtage prisen som årets it-direktør. Prisen blev han indstillet i til i sommer af en unavngiven person. Han fik beskeden, da han var på ferie med sin familie i Kroatien. Foto: Peter Leth-Larsen
Ifølge Morten Gade Christensen er data et af en virksomheds vigtigste aktiver - sammen med medarbejderne. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

FC Fredericia

Et vingeskudt FC Fredericia-mandskab tager til Køge - men den nye angriber er klar

Annonce