Annonce
Trekantområdet

Første gang til efteråret: Skoler fra ind- og udland skal dyste i e-sport

Til efterårets store LAN-party i MesseC lancerer NPF en ny turnering. Arkivfoto: Yilmaz Polat
NPF Esports Academy er en ny international turnering for skoler i Danmark og udlandet. Den nye turnering afvikles samtidig og som en del af årets store gamerfest 11.-13. oktober i Fredericia.

Fredericia: NPF arrangerer hvert år et af verdens største LAN-parties i Fredericia, hvor flere end 5000 gamere og spilinteresserede mødes til computerspil.

Hvert år er der nyt tiltag til, og 2019 er ingen undtagelse. NPF Esports Academy hedder turneringen, der afvikles som en del af årets gamerfest.

- Turneringen er noget helt særligt og går godt i spænd med vores værdier om hygge og fællesskab. Vi har i forvejen en masse skoler, der kommer for at konkurrere mod hinanden. Det er helt naturligt, at vi samler skolerne i ind- og udland og ser, hvem der er det bedste skolehold, siger Ulrik Petersen, der er en af hovedmændene bag eventet.

Annonce

Ingen kvalifikation

Som noget særligt vil der ikke være online kvalificering til NPF Esports Academy.

Alle starter ved samme udgangspunkt under eventet.

- Det at alle skoler starter fra bunden og skal spille sig op, uden at kvalificere sig på forhånd, er ret specielt. Vi satser på at kunne inspirere skolekammerater til at konkurrere. Vi sørger for, at turneringen tager hensyn til ambitionsniveauet hos de enkelte skoler. De vil derfor blive kategoriseret ud fra, om de spiller for benhård konkurrence eller hygge, siger Jesper Witt, der er direktør i NPF.

Der vil i år blive holdt turneringer for skoler i CS: GO og League of Legends.

Gaming og konference

Turneringen støttes af Erhvervsstyrelsen gennem den nye landsdækkende esportsstrategi.

For NPF Esports Academys deltagere vil der være en særlig konference for både elever, lærere og andre af skolens ansatte. Konferencen har fokus på e-sportens egenskaber med tilbud om den nyeste viden og udvikling fra førende eksperter inden for e-sporten og sundhedssektoren.

Her vil der også være en mulighed for skolelederne at komme rundt og se, hvordan sådan et event fungerer inde i maskinrummet. NPF har 20 års erfaring i at holde LAN-parties og større turneringer. Eventet holdes i Messe-C i Fredericia i weekenden op til efterårsferien.

Billetter kan købes online.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce