Annonce
Erhverv

Første spadestik på jysk: En trailer-fuld jord under teltdug

Christian Hannibal, DI, borgmester Jens Ejner Christensen (V), Kim Søgaard Kristensen, Green Tech Group og Steen Bagger-Sørensen, Bagger-Sørensen Invest, tog det første spadestik til AI House stående på en bunke jord på en trailer. Foto: Palle Søderberg
Dandy Business Park flyttede byggepladsen til spaden, da der torsdag blev taget første spadestik til erhvervsparkens syvende hus.
Annonce

Vejle: Første spadestik foretages normalt på det sted, hvor bygningen, der tages spadestik til, skal stå. Men den tradition blev der vendt op og ned på, da Dandy Business Park torsdag tog det første spadestik til parkens syvende hus.

I stedet for at flytte spaden ud til den kommende byggeplads blev en kvadratmeter af byggepladsen flyttet ind til spaden, som i dette tilfælde befandt sig i et stort telt ved Dandy Business Parks Innovationsfestival.

- Vi gør tingene lidt anderledes her, lød det fra Jørgen Andersen, direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S, der ejer parken, da han rakte den tre-hovede spade til bestyrelsesformand i Green Tech Group, Kim Søgaard Kristensen, digitaliseringspolitisk chef i DI, Christian Hannibal, borgmester Jens Ejner Christensen (V) og bestyrelsesformand i Bagger-Sørensen & Co, Steen Bagger-Sørensen, der sammen skulle tage det første spadestik i jorden på traileren, som var kørt ind under teltdugen.

Dandy Business Park

Dandy Business Park på Lysholt Alle i Vejle Nord rummer i dag seks huse med cirka 150 virksomheder og 750 medarbejdere.

  • Det første hus, Advice House, blev opført i 2012, og har primært rådgivningsvirksomheder, revisionsfirmaer og banker som lejere.
  • I 2014 kom Green Tech Center, hvis lejere arbejder med grøn teknologi.
  • Næste bygning var Resilience House, hvor fokus også er på grøn teknologi.
  • Green Tech Lab, der blandt andet har værkstedsfaciliteter for de grønne virksomheder, blev det fjerde hus, der skød op i parken.
  • I juni 2018 åbnede Food Innovation House, hvor lejerne er fødevarevirksomheder.
  • I oktober åbnede Business House, der har blandt andet Xella Danmark A/S og Gumlink Confectionary Company A/S som lejere.
  • AI Innovation House bliver det syvende hus i parken. Aktionærerne bag er Insero, Casa og Bagger-Sørensen Invest, som allerede står bag tre huse i Dandy Business Park.
Annonce

200 vidensarbejdspladser på vej

Det kommende byggeri, der forventes at åbne ved udgangen af 2020, bliver på 5000 kvadratmeter og får plads til 200 medarbejdere fra de virksomheder, som lejer sig ind i huset.

Allerede inden byggeriet er gået i gang, er der fundet lejere til omkring 70 procent af huset, som får navnet AI House og som bliver befolket af virksomheder, der arbejder med digitalisering og kunstig intelligens (AI, red.).

Blandt lejerne i AI House er IBM/Pedab, SAS Institute, Vejle Kommune, University College Lillebælt og Syddansk Universitet.

I stedet for at flytte publikum fra Innovationsfestivalen ud til byggepladsen, valgte arrangørerne at flytte byggepladsen ind til publikum i festivalens store telt. Foto: Palle Søderberg
Omkring 700 gæster deltog i den første Innovationsfestival i Dandy Business Park torsdag. De kunne høre oplæg fra omkring 50 oplægsholdere med noget på hjerte i forhold til innovation. Det er tanken, at festivalen skal gentages om to år. Foto: Palle Søderberg
Den trehovede spade, som benyttes til første spadestik i Dandy Business Park symboliserer, at parken arbejder med den såkaldte triple helix-model, hvor virksomheder, myndigheder og uddannelsesinstitutioner arbejder sammen. Foto: Palle Søderberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Materiale fra Hizb ut Tahrir delt ud i Korskærparken - angriber integrationsminister

Fredericia

Halvfarlig plet i Fredericia skal viskes ud: Rema 1000 søger om ny adgangsvej

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Fredericia For abonnenter

Sådan vil Rema 1000 og kommune rette op på småkaos på Egeskovvej: Også slut med lastbiler på tværs

Fredericia

Dagens coronatal fra Fredericia: En 50-59-årig smittet føjet til statistikken

Annonce