Annonce
Erhverv

Første ultrahurtige ladestation bliver bygget i Fredericia

Målet med stationen er at give folk det, de har mest brug for, når de standser for at genoplade deres batterier: en meningsfyldt pause: Ilustration: Cobe

Stationen opføres på Strevelinsvej og bliver på godt 600 kvadratmeter.

Fredericia: Med 10 millioner euro fra EU går Clever i sammenarbejde med den tyske energikoncern E.ON nu i gang med at opføre 200 nye såkaldte "Ultra-fast charging"-ladestationer. De otte af stationerne opføres i Danmark, og den første på Strevelinsvej 5 i Fredericia.

Byggeriet går i gang til foråret, og den nye ladestation vil ifølge bygherren bryde med den gængse oplevelse, man har, når man transporterer sig fra A til B og er vant til at stoppe ind ved en traditionel tankstation.

I stedet er målet at give folk det, de har mest brug for, når de standser for at genoplade deres batterier: en meningsfyldt pause.

Taget på den kommende ladestation i Fredericia består af en række af strukturelle "træer" med baldakiner, der filtrerer lys og skygge samt integrerer teknologier som for eksempel solpaneler.

- Hidtil har design af servicestationer ofte været en jagt på et larmende udtryk ved brug af lyse farver og store skilte for at tiltrække opmærksomheden. Vi ønskede at gå i en anden retning - fra en asfaltjungle til en grøn oase. På den nye ladestation i Fredericia er energien og teknologien grøn. Det skal arkitekturen, materialerne og konceptet også være, siger Dan Stubbergaard, Founder & Creative Director hos COBE, der er hyret til opgaven af Clever.

Designet for stationerne i Fredericia forventes også at blive det design, der bliver gældenen i Norden.

Rundt om stationerne

Stationen i Fredericia er den første herhjemme og af de 200 stationer stationer, der skal opføres i Sverige, Tyskland, England, Italien, Frankrig og Norge. Der bygges otte stationer i Danmark.Stationerne vil tilbyde 150 kW opladning, med opgraderingsmulighed til 350kW.

Stationerne vil i første omgang muliggøre opladning af et batteri med en rækkevidde på 400 kilometer i løbet af godt 20 minutter. Ladetiden vil med tiden blive mindre i takt med, at ladekapaciteten øges, og nye teknologier udvikles. Opladningstiden afhænger af den specifikke bil.

Clever har i samarbejde med den tyske energikoncern E.ON. modtaget 10 millioner euro af EU til projektet.

Den første af de otte nye stationer opføres i Fredericia og forventes at åbne til sommer. Illustation: Cobe

Mere end en ladestation

Clevers ambition er at opfylde de basale behov for opladningen af elbiler og samtidig give de besøgende meget mere end blot en ladestation. En afgørende drivkraft for teknologisk innovation i elbil-industrien er tid - primært i forhold til, hvordan rækkevidden for elbilerne øges og samtidig reducerer opladningstiden.

- Vores tid er værdifuld, og vi vil sikre, at den tid, som folk bruger på vores stationer, bliver til en meningsfuld pause. Med de nye stationer skaber vi et rum, hvor du ikke blot kan oplade din bil, men også dine egne mentale og fysiske batterier. I de 20 minutter, som det typisk tager for bilen at lade op, kan du slappe af og trække frisk luft, drikke en kop kaffe, ringe eller benytte nogle af de digitale tilbud, der følger med, siger Marie Kristine Schmidt fra Clever.

Med de nye "Ultra-fast charging"-ladestationer tager partnerne bag projektet et stort skridt for at løse de udfordringer, der er forbundet med opladningstiden. 150 kW-opladning gør det muligt at reducere opladningstiden til 20 minutter, selv for de store batterier.

Fredericia er valgt, fordi byen ligger geografisk godt og tæt på motorvejen. Denne station åbner i løbet af sommeren 2018.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Hjemme i Pjedsted overgik debutant alle andre - også borgmesteren: Ny Venstre-profil er født ind i politik

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Åbner til marts: Nyt supermarked skal ansætte over 50 nye medarbejdere

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Igen ballade ved natklub: Kvinde rev politibetjent i håret, og det får konsekvenser

Erhverv For abonnenter

Iværksætter håber på gennembrud i energieventyr efter 15 år: - En deadline er for mig det samme som at give op

Stort smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

Annonce