Annonce
Vejle

Fake News i omløb: Superstjernen Drake kommer til Vejle - eller gør han?

Ifølge en Facebook-begivenhed optræder den canadiske musiker Drake i Mariaparken 4. oktober. Foto: Mario Anzuoni, Reuters
Ifølge en begivenhed på Facebook optræder den canadiske musiker Drake i Mariaparken i oktober - og det har fået Vejle Kommunes viceborgmester og kulturudvalgsformand til at reagere. Begivenheden blev dog oprettet i forbindelse med et skoleprojekt, forklarer organisatoren.

Vejle: "Den globale superstjerne og internationale ikon Drizzy Drake kommer til Vejle med et brag. Efter mange timers arbejde og research har vi hos Team Abou Jabar fået fornøjelsen af at præsentere verdens varmeste kunstner. Billetter kan købes ved indgangen til 200 kroner."

Således indleder Facebook-brugeren Muhammed Salhi beskrivelsen af sin Facebook-begivenhed ’’Drake Koncert i Vejle!’’, der i skrivende stund - torsdag klokken 11.40 - har fået 1705 personer til at svare ’’interesseret’’, mens 289 har svaret, at de "deltager".

Koncerten skal ifølge begivenheden finde sted i Mariaparken fredag 4. oktober klokken 20 - og billetterne er efter sigende allerede sluppet løs på ticketmaster.dk.

Og ifølge Muhammed Salhi skulle den være god nok.

"Vi har arbejdet med dettte arrangement i månedsvis, og det har vist sig at lykkes for os. Dette er selvfølgelig sket på baggrund af vores kontakter, hvilket vi takker mange gange. Billetsalget starter 9. september på ticketmaster.dk. Fortsat god aften! Mvh Team Abou Jabar," skriver Muhammed Salhi i begivenheden.

Sådan ser Muhammed Salhis Facebook-begivenhed ud. Screendump hentet torsdag middag

Viceborgmester afviser

Men Vejles viceborgmester, Dan Arnløv Jørgensen (K), der også er formand for byrådets kultur- og idrætsudvalg, var dog onsdag ude at skyde rygtet til jorden, da han kommenterede en forundret brugers opslag på Facebook.

"Jeg ville blive meget overrasket, hvis I kan lave en koncert i Mariaparken, uden at jeg har hørt om det. Jeg vil påstå, at I er ude på at snyde folk. Mvh Dan, kulturudvalgsformand Vejle," skriver Dan Arnløv Jørgensen, der i et andet opslag kalder organisatoren af begivenheden for en fupmager.

Og noget kunne tyde på, at Vejle-politikeren har en pointe. Den canadiske musiker optræder nemlig ved rockfestivalen ’’Rock In Rio’’, der foregår i den brasilianske storby Rio de Janeiro fra 27. september til 6. oktober.

Det virker derfor desværre til, at vejlensiske Drake-fans må ud på en lidt længere rejse, hvis de vil opleve verdensstjernen i aktion om et par ugers tid.

....Og så blev koncerten aflyst

Muhammed Salhi har siden forklaret overfor Vejle Amts Folkeblad, at han oprettede begivenheden som en del af et skoleprojekt.

- Jeg oprettede ''Drake koncert i Vejle!'' på Facebook i forbindelse med et skoleprojekt. Jeg har hverken fået økonomisk eller social gevinst ud af det, fortæller Muhammed Salhi, der nu har valgt at slette begivenheden.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Landmand bruger Facebook til at gør opmærksom på gyllelugt: Nu dufter det tørre vasketøj godt

Annonce