Annonce
Middelfart

Fakta åbnede i Gelsted: Det tog kun 5 minutter

Den nyistandsatte Fakta blev åbnet med taler, røde silkebånd og en gylden saks. Viceborgmester Ulla Sørensen fik æren af at klippe her sammen med butiksbestyrer Nicolaj Jørgensen. Og det hele tog kun omkring fem minutter. Fotos: Mia Harm Madsen
Torsdag morgen kulminerede 114 dages byggeplaner i Gelsted.

Gelsted: Torsdag morgen kulminerede 114 dages byggeplaner i Gelsted. Endelig kunne den røde snor klippes til den nyistandsatte butik, der nu lyder navnet Fakta i stedet for Superbrugsen.

Det var en glad butiksbestyrer, Nikolaj Jørgensen, der kunne byde velkommen til byens nye butik. Omgivet af balloner og byens morgenfriske borgere kunne han fortælle, at Fakta i Gelsted var den første Fakta-butik i hele landet, der sælger delikatessevarer.

Viceborgmester Ulla Sørensen (S) fik lov at klippe den røde snor med en gylden saks indkøbt til formålet.

- Det er dejligt, at der er en positiv udvikling i Gelsted. Der er en stor drivkraft i byen her, og byrådet bidrager til udviklingen, sagde hun, og listede flere gode projekter op. Børneuniverset, boligbyggerierne, vandværket og den nye cykelsti i Kingstrup.

- Fremtiden ser lys ud, og Fakta er forhåbentlig endnu en god erhvervshistorie i Gelsted, sagde hun.

Til de morgenfriske var der blomster ved kassen, brunsviger og morgenkaffe.

Forventer overskud hurtigt

Nikolaj Jørgensen var i særdeleshed en glad mand. Da han blev ansat, var det med samtykke om at være med til at forvandle den skrantende Superbrugsen i Gelsted til en ny super-Fakta. Og det synes han er lykkedes meget godt.

- Jeg har fået en spritny butik med et større kundegrundlag og en større omsætning. Det har været en stor opgave at holde butikken åben i ombygningsperioden, men kunderne har taget rigtig godt imod det, sagde han om ombygningen, der er sket i etaper, så det har været muligt at holde åbent i hele perioden, siden man satte projektet i gang i februar.

Nikolaj Jørgensen forventer, at butikken i løbet af det første år vil kunne lave en million kroner i overskud modsat de 1,3 millioner kroner, der var i underskud i den nu nedlagte Superbrugs.

En velovervejet beslutning

114 dage er der gået, siden der blev holdt borgermøde i butikken i februar. Det er Kvickly-direktør Ole Ebdrup Andreasen, der også er ansvarlig for butikken i Gelsted, der har talt dagene til åbningen.

Butikken er bygget om og moderniseret for otte millioner kroner, og man har i Middelfart og Omegns Brugsforening tænkt sig rigtig godt om, inden man besluttede at bruge de mange penge i butikken i Gelsted.

- Vi regner med, at vi skal drive forretning her i mange, mange, mange år endnu. Nogle steder har man ventet med at bygge en forretning om, til der ikke var mere at bygge på. Men her har vi været proaktive, for vi vil drive forretning her. Og allerede nu ser det fornuftigt ud. Mens der har været holdt åbent under ombygningen, kan vi se, at vi kommer til at ramme vores mål for omsætningen, forklarede Ole Ebdrup Andreasen, der også betegner sig selv som optimistisk for Fakta i Gelsteds vedkommende.

Brunsvigeren var stillet frem, og der var brygget rigeligt med kaffe.

Flere kunder der køber mindre

Forventningen er, at hver kunde vil bruge færre penge pr. indkøb, men at der så vil komme flere kunder. Ole Ebdrup Andreasen har kunnet se, at de potentielle kunder til butikken i Gelsted har handlet i konkurrerende discountbutikker. De kunder skulle gerne finde vej tilbage til Gelsted og bruge deres penge der i stedet, vurderer han.

Og da det allerede nu ser fornuftigt ud med kugler, der ruller ind i kasseapparatet, er troen endnu stærkere på, at det var den rigtige beslutning at lave en Fakta i stedet for Superbrugsen.

- Det er kun 114 dage side, vi stod her til borgermødet i februar. Dengang havde vi ikke en gang en projektplan, siger han.

Butikken åbnede som lovet den 13. juni, og håndværkerne har været foran byggeplanen hele vejen. Butikken beskæftiger 20 ansatte, hvoraf langt de fleste er fra lokalområdet.

Nicolaj Jørgensen bød velkommen til den nye butik, hvor de sidste varer blev sat på plads lige op til, at den røde snor skulle klippes.
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce