Annonce
Vejle

Fanget i en konspirationsteori: Kommunens chefer fik travlt efter coronavirus-alarm

Aarhus Universitetshospital (på billedet) og Hvidovre Hospital er de to danske sygehuse, der tager sig af personer, som kan være smittet med coronavirus. Arkivfoto: Jens Thaysen
Tirsdag blev en kommunal ansat kørt til Skejby, da vedkommende selv havde mistanke om at være smittet med coronavirus. I mellemtiden fik cheferne travlt med at finde frem til de personer, som havde været i kontakt med den pågældende. Ifølge borgmesteren blev den pågældende "fanget i en konspirationsteori".
Annonce

Vejle: Ledelsen i en for offentligheden ukendt afdeling i Vejle Kommunes administrationsbygning i Skolegade fik pludselig travlt tirsdag.

En medarbejder blev kørt til tjek for coronavirus på Aarhus Universitetshospital i Skejby - og klarede heldigvis frisag senere på dagen.

I mellemtiden gik de pågældendes chefer i gang med at kortlægge, hvem han eller hun havde været i kontakt med i løbet af mandagen og tirsdag formiddag.

For hvis vedkommende var syg, skulle man hurtigt kunne finde frem til de personer, som han eller hun potentielt kunne have smittet på jobbet.

Det fortæller Peter Karm, der straks blev inddraget i sagen som kommunens økonomi-, arbejdsmarkeds- og sundhedsdirektør.

- Vi holdt kort efter møde i vores sundhedsberedskab, hvor blandt andre embedslægen (Sundhedsstyrelsen, red.) var med. Her lagde vi sammen en plan for, hvordan vi skulle tackle sagen, og først fremmest blev vi enige om at kortlægge vedkommendes færden for at kunne handle på den del, hvis det skulle blive nødvendigt, siger han.

Først fremmest blev vi enige om at kortlægge vedkommendes færden for at kunne handle på den del, hvis det skulle blive nødvendigt.

Peter Karm, økonomi-, arbejdsmarkeds- og sundhedsdirektør i Vejle Kommune

Annonce

Fattede selv mistanke

Peter Karm vil ikke fortælle, hvem den pågældende er. Han vil heller ikke oplyse køn, alder eller hvor han eller hun arbejder - andet end, at det er et sted i kommunens administration i Skolegade.

Han henviser til, at der er tale om en personsag.

Det var den ansatte selv, der fattede mistanke om sygdom og slog alarm på grund af hoste og forkølelse.

- I første omgang tog vedkommende ikke kontakt til os, men til Sundhedsstyrelsen og efterfølgende til Skejby, som sendte en ambulance. Jeg kan ikke fortælle, hvor den pågældende havde været forinden, men blot bekræfte, at denne havde holdt ferie og været ude at rejse, fortæller direktøren.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) blev inddraget i processen og måtte afbryde et møde, da coronaalarmen lød i Skolegade. Han oplyser, at medarbejderen ikke har været på ferie i Kina.

- Vedkommende har ikke været på ferie i en risikozone, men den ansatte blev selv fanget i en konspirationsteori om, at vedkommende kunne være smittet. Man kan godt blive bekymret, hvis man har befundet sig i en stor international lufthavn, hvor der er mange mennesker, fortæller borgmesteren.

Annonce

Antal kan være højere

På mødet blev parterne enige om at melde klart ud til resten af staben i Skolegade. De forfattede et skriv på det kommunale intranet for at at informere om det mulige tilfælde af coronavirus.

Da man konstaterede, at vejlenseren ikke var smittet med Covid-19, fulgte man straks op.

- Det er vigtigt at være så åben, som det nu er muligt i sådan en sag, siger Peter Karm.

Ifølge ham er tre vejlensere på nuværende tidspunkt blevet testet for virussen, alle negativt, men antallet kan godt være højere, da Vejle Kommune ikke automatisk får besked.

Annonce

Det vil ske en dag

To borgere sidder lige nu i karantæne i deres hjem et sted i Vejle Kommune, mens den kommunalt ansatte ikke skal i hjemmekarantæne, da Statens Serum Institut slog fast, at vejlenseren ikke var smittet.

Jens Ejner Christensen forudser dog, at en dansker på et tidspunkt vil blive syg af den smitsomme virus.

- Denne gang var det heldigvis en storm i et glas vand. Vi fik rusket op i tingene, og det var vigtigt, at vi fik konstateret, at vores beredskab fungerer. På et tidspunkt vil en dansker sikkert blive smittet, så meget som folk bevæger sig rundt i verden, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Annonce