Annonce
Fredericia

Nedrivningen er gået stærkt: Helt forbi for De Orange Haller

Fredag formiddag var der ikke meget tilbage af De Orange Haller. Foto: Peter Friis Autzen
Nedrivningen af de tidligere skibsværft-haller er gået stærkt.

Fredericia: De Orange Haller i Fredericia er her ikke længere.

Nedrivningen af de gamle skibsværft-haller er gået stærkt, siden skatere og andre aktive rømmede hallerne for to måneder siden. Fredag formiddag stod det allersidste af hallernes konstruktion tilbage, mens resten af bygningerne lå i bunker på grunden.

De Orange Haller indgik i handelen, der gav Kolding-firmaet Enggaard A/S adgang til at bygge og byudvikle i Sønder Voldgade-området. Hallerne fik lov at stå længere end oprindeligt troet, men i april måtte skaterne og de andre aktive i hallerne rykke ud og lade nedbrydningsfirmaet rykke ind.

Også Fredericia Marineforening måtte finde et nyt sted at bo efter at have været i De Orange Haller siden 2000. Den flyttede til en nedlagt thai-restaurant på Havepladsvej.

Annonce
Nedbrydningsfirmaet Højen står for nedrivning og affaldssortering efter De Orange Haller. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjemmepleje. Vi ser til med større og større undren

Læserbrev: Det er med større og større undren, vi i SF dag for dag kan følge håndteringen af økonomien på velfærdsområderne i Fredericia Kommune. På det seneste har man i dagspressen kunne læse om den seneste udbudsrunde på privat hjemmepleje, hvor det fremgår, at de nuværende udbydere er blevet underbudt af en ny udbyder, der har budt hele 10 pct. under de øvrige tilbudsgivere. Den nye udbyder opererer alene i Haderslev Kommune. Vi bliver af kommunaldirektøren forsikret om, at alt er gået efter bogen, og at Fredericia Kommune har pligt til at tage mod det billigste tilbud. Det er ikke ikke helt rigtigt, man må gerne med inddrage kvaliteten i vurderingen. Det kunne være rart om de politisk ansvarlige som f.eks. borgmesteren vil svare på følgende spørgsmål: 1) Er kvaliteten af opgaverne beskrevet i udbuddet af hjemmepleje sænket i forhold til den nuværende standard? 2) Har Fredericia Kommune forholdt sig til om tilbudsgiverne har ordnede løn og arbejdesforhold? 3) Er man i Fredericia Kommune igang med at sænke kvalitetsstandarden på hjemmepleje, således Fredericia Kommunes egen hjemmepleje sænkes tilsvarende niveau? Det er soleklart, at enten skal den ældre borger have mindre og ringere hjemmepleje, eller så skal spsu-medarbejderne løbe stærkere, med mindre der tale dumpingpriser fra en ny aktør, som ønsker at komme ind på markedet.

Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Annonce