Annonce
Middelfart

Farvel til en grøn plet: Bynære boliger fortrænger bueskytter i Middelfart

Middelfart Kommune vil gerne sælge den 11.680 kvadratmeter store bueskyttebane på Adlerhusvej 30 til en boligforening og en privat investor for at sikre en varieret bebyggelse, der også omfatter seniorboliger.
Middelfart Kommune vil til gengæld tilbyde det lokale bueskyttelaug en overdækket bane i udkanten af byen.

Middelfart: Der er kamp om de sidste grønne pletter i Middelfart midtby, hvor efterspørgslen efter boliger aldrig har været større. Og nu forsvinder formentlig endnu en af dem med kommunens ønske om at omdanne Middelfart Bueskyttelaugs baner på Adlerhusvej til boligområde.

Tanken er at udstykke de knap 12.000 kvadratmeter til  blandt andet seniorboliger, mens bueskytterne tilbydes et areal på Staurbyvej 7 med mulighed for en overdækket vinterbane ved siden af kommunens genbrugsplads.

Formanden for Middelfart Bueskyttelaug Michael Fitzwilliams fortæller, at bueskytterne på et møde den 30. juni med blandt andre kommunaldirektør Willy Feddersen og teknisk direktør Thorbjørn Sørensen er blevet blev orienteret om planerne.

Annonce

- Vi har holdt til på Adlerhusvej siden 1969 og har altid været glade for den bynære placering, så det er da ærgerligt at skulle forlade sådan et dejligt sted. Men vi skyder i hallen i Strib om vinteren, så hvis vi kan få et sted både med udendørs bane og en hal til om vinteren på samme adresse, er vi selvfølgelig positive over for sådan en løsning, siger Michael Fitzwilliams, der håber, at kommunen vil være behjælpelig med de investeringer, der skal til for at komme på plads det nye sted.

Bueskytter i kyllingestald

Kommunen har de senere år forpagtet jorden på Staurbyvej 7 ud til en lokal landmand. Hensigten er, at den kyllingestald, som står tilbage som det eneste fra den oprindelige ejendom på adressen, skal ombygges til vinterbane for bueskytterne. Det vil ifølge Thorbjørn Sørensen være unikt.

- Så vidt jeg ved, er der ikke andre bueskytteklubber  i landet, der har sin helt egen indendørsbane, siger den tekniske direktør, der forventer, at der går et par år, før lokalplanarbejdet på Adlerhusvej og de nye baner på Staurbyvej er klar.

Annonce

Et grønt dilemma

Han erkender, at der med planerne forsvinder endnu et ubebygget åndehul centralt i Middelfart.

- Det vil altid være et dilemma, når vi samtidig har en kommunal midtbyplan, der taler om fortætning for at sikre den fortsatte udvikling og tilflytning til Middelfart og kommunen i det hele taget, siger Thorbjørn Sørensen og minder om, at det i dag kun er de 30 lokale bueskytter,  som har glæde af den grønne plet på Adlerhusvej.

Han understreger samtidig, at det ikke er kommunen, som skal bygge.

- Tanken er at sælge jorden til en boligforening og en privat investor, så vi får et varieret byggeri, som også omfatter seniorboliger, som der er stort bud efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce