Annonce
Fredericia

Farvel til Facebook: Flytter til Google-byggeri i Taulov

Gez Carr er fortid på byggepladsen i Odense, hvor Mace bygger datacenter for Facebook. I stedet er englænderen flyttet til en byggeplads i Taulov, hvor det tyske firma Exyte bygger datacenter for den anden amerikanske gigant Google. Arkivfoto: Jakob Haugaard Christiansen
Den ansvarlige for nyansættelser og kontakt til jobcentrene på Facebooks datacenterbyggeplads i Odense har forladt byggeriet før tid. I stedet er engelske Gez Carr blevet del af det tyske firma Exyte, der bygger datacenteret for Google i Fredericia.
Annonce

(Opdateret tirsdag med rettelser omkring Gez Carrs stillingsbetegnelse, red.)

Hovedentreprenøren på byggeriet af Facebooks kommende datacenter i Odense, britiske Mace, skal have en ny mand i spidsen for nyansættelser, herunder kontakt til lokale jobcentre og erhvervsskolerne på byggepladsen i Tietgenbyen.

Hidtil har engelske Gez Carr bl.a. haft ansvaret for nyansættelser hos Mace og for at hente mere end 100 ledige fynboer ind til byggeriet. Efter mere end to års byggeri på det 56.000 kvadratmeter store datacenter i Odense har Carr skiftet en gigant ud med en anden, så han fremover skal være med til at bygge for mastodonten Google, der opfører datacenter i Fredericia.

Fysisk er Gez Carr, der har arbejdet for Mace igennem en årrække, dog ikke flyttet ret langt, da han nu er ansat af tyske Exyte, der er i fuld gang med at opføre et andet stort datacenter i regionen i Fredericia, hvor Google bygger sit første datacenter i Danmark.

Exyte, tidligere M+W, har en mere end 100 år lang historie og tæller i dag flere end 1200 ansatte med base i Stuttgart. Firmaet har hovedentreprisen på byggeriet af Googles kommende datacenter i Trekantsområdet, hvor Gez Carr ifølge sin profil på Linkedin nu er blevet såkaldt "lead"- en titel han indtil februar besad hos Mace i Odense.

Hos Mace i London er chef for firmaets corporate affairs, Tom Lees, ikke vendt tilbage på avisens henvendelse med en kommentar til Gez Carrs skifte fra Facebook til Google-byggeriet.

Annonce

Løndumping og mistanke om skattesnyd

Facebookbyggeriet har for nylig været genstand for to sager om løndumping og mistanke om skattesnyd for millioner af kroner hos underleverandører.

I januar indgik underleverandøren Tag og Facade ApS, som er et dansk firma stiftet af et britisk firma i 2016, et forlig med 3F. Firmaet erkendte i forligsteksten, at man både havde udbetalt 6,8 millioner kroner for lidt i løn til 115 udenlandske ansatte og samtidigt havde udbetalt dele af lønnen til op mod 200 ansatte uden om det danske skattesystem via tre britiske selskaber. En proces, som flere skatteeksperter ifølge Fagbladet 3F, har kaldt for ulovlig.

Sagen kom efter en anden større sag fra sidste år, hvor 124 udenlandske ansatte måtte have hjælp fra 3F på Fyn til at få det irske firma Errigal til at udbetale 7,8 millioner kroner i manglende løn og pension.

I en artikel tidligere i år understregede Tom Lees fra Mace-hovedkontoret i London, at entreprenøren ville gennemgå sine procedurer for at undgå lignende sager i fremtiden og at Tag og Facade i øvrigt er fortid på byggepladsen i Odense.

- Vi vil tage de nødvendige foranstaltninger over for de underleverandører, som ikke lever op til vores forventninger, skrev Tom Lees til Fyens Stiftstidende i en kommentar til en artikel, hvor Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel i øvrigt understregede, at hvis der havde været tale om et kommunalt byggeri, så var underleverandøren "røget ud på røv og albuer".

Udover de to konkrete sager om løndumping og muligt skattesnyd har bl.a. 3F og flere politikere kritiseret Mace for ikke at sørge for at, at der har er skabt flere praktikpladser til unge håndværkselever på den enorme byggeplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce