Annonce
Fredericia

Farvel til kugler og kegler: City Bowling gør klar til at lukke

Gunnar og Elin Lund har drevet bowlingcenter i 22 år. Nu gør de klar til at dreje nøglen om - med mindre en køber melder sig på banen inden juni. Foto: Peter Friis Autzen
Fredericia står til at miste sit by-bowlingcenter, når ægteparret bag City Bowling lukker og slukker. Medmindre nogen vil overtage forretningen.
Annonce

Fredericia: City Bowling Fredericia lukker. Ægteparret Gunnar og Elin Lund har i fire år stille og forgæves forsøgt at sælge stedet i bunden af Vendersgade. Nu har de truffet en stor beslutning:

- Hvis ikke vi har fundet en køber inden, lukker vi 30. juni. Vi har i flere år holdt sommerlukket i juli måned, så det er et naturligt tidspunkt at vælge, siger Elin.

- Men vi håber da, at en køber melder sig på banen inden da, siger Gunnar.

Parret er henholdsvis 73 og 72 år, og det er dér, bowlingskoen trykker.

- Vi vil på pension. Vi trænger til det. Vi har fortjent det, siger Elin.

Centret med baner, mekanik, bar, lejlighed, navn og parkeringsplads er til salg for 4,2 millioner kroner.

Vi vil på pension. Vi har alderen til det, og vi har fortjent det.

Elin Lund

Annonce

22 år med kegler og kugler

City Bowling åbnede 1. april 1998. Gunnar og Elin havde indtil da gennem ti år drevet stedet som morgenværtshuset Peter Matros.

- Vi byggede bowlingbanerne til og skiftede fra værtshus til bowlingcenter. Det tog lige et par år for at få det rigtigt op at køre, men det lykkedes, siger Gunnar.

Bowling som trend og fritidsbeskæftigelse har siden da været svinget op og ned. Men med knofedt og gåpåmod har det aldrig været helt skidt. Og nu er der igen travlt.

- I lørdags var der 80 bookninger alene om aftenen. Så der var altså fart på, siger Gunnar med et træt smil.

Parret har gennem årene også været medejer af to lokale diskoteker og tre hoteller. Så de har aldrig været bage for at tage fat. Og deres arbejdsuge er stadig på 60-70 timer hver. Alligevel mener de, at de er klar til at trække stikket i én bevægelse.

I er vant til at arbejde hårdt og meget. Hvad skal I lave, når I stopper?

- Vi har en autocamper, som det kunne være rart også at få brugt lidt. Og så skal vi nok også dyrke lidt sport, siger Elin.

- Ja, og vi har fire børnebørn. Og en hel del bøger, vi ikke har fået læst endnu, siger Gunnar.

Skal I tage jer tid til at bowle?

- Måske. Jeg har faktisk næsten aldrig bowlet. Max 20 timer i hele mit liv. Så, hvem ved, siger Gunnar.

Hver af de 10 bowlingbaner har en robot til at håndtere kegler, kugler og point. Mekanikken til hver bane tæller over 3.200 dele, og Gunnar holder løbende øje med det hele. Normalt kræver arbejdet høreværn, men her er avisen på besøg, mens kun én af banerne er aktiv. Se en video på netavisen, hvordan mekanikken fungerer. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Annonce