Annonce
Fredericia

Farvel til Nørrebrogade: Mediehus rykker ind bag voldene

På hjørnet af Danmarksgade og Prinsessegade kommer Elbobladet og Fredericia Dagblad til at husere fra 2. september. Redaktionen og salgsafdelingen får lokaler på anden sal. Foto: Peter Leth-Larsen
De fleste af Fredericia Dagblads mange år som lokalavis har journalisterne sørget for at sætte nyhederne på tryk inden for voldene. I den nye digitale virkelighed rykker avisen retur til Danmarksgade, nogle hundrede meter fra der, hvor det hele begyndte.

Fredericia: 2. september slår Fredericia Dagblad og Elbobladet døren op til et nyt kapitel i de to avisers historie. Dagbladet og ugeavisens medarbejdere rykker fra den nuværende fælles adresse på Nørrebrogade til nyt bofællesskab i Danmarksgade, dog med indgang i Prinsessegade.

For dagbladets vedkommende er det lidt en flytning tilbage til ejendommen, som ejes af ejendomsmægler Niels Henrik Billund, der selv residerer i stueetagen.

- Det har i flere år været et ønske at flytte retur til bymidten, og vi glæder os alle til at komme endnu tættere på centrum af den kommune, både dagblad og ugeavis dækker journalistisk, siger chefredaktør Mette Salling Eriksen.

Senere i september vil mediehuset fejre flytningen.

Fredericia Dagblad boede i samme bygning for 10 år siden efter avisens lidt omtumlede tilværelse, da den tidligere ejer Tove Bjørnshauge valgte at sælge avisen til Elbo Grafiske Hus. Den handel sendte i begyndelsen af 90'erne avisens medarbejdere til det lille redaktionshus på hjørnet af Nørrebrogade og 6. Julivej, hvor avisen samtidig en kort overgang blev udgivet som tabloidavis.

Annonce

Fusion efterfulgt af flytning

Det gamle brede format kom tilbage, da avisen igen blev solgt til bladhuset Vejle Amts Folkeblad, som samtidig valgte at flytte journalister, fotografer og kontorpersonale til lokalerne i Danmarksgade.

Dermed var avisen tilbage inden for voldene, hvor den havde haft til huse siden førsteudgaven i 1890. Avisen blev produceret fra blyantsnotat til blysats i ejendommen Gothersgade 37.

Byens puls blev i de mange år i Gothersgade fulgt uden at tjekke Facebook-grupper som "Hvem ved hvad" i Fredericia. Byens sladder nåede ofte redaktøren, når han sammen med byens håndværksmestre eller butiksejere indtog frokosten "Hos Agnes" og vendte retur med tip til morgendagens avis.

Siden var det Elbobladet, der blev en del af Fredericia Dagblads nye avisfamlie i lighed med Fredericia Ugeavis. Og det betød en ny flytning, hvor aviserne fandt sammen på Nørrebrogade, og i dag er begge en del af mediekoncernen Jysk Fynske Medier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce