Annonce
Kultur

Farvel til sort, hvid og grå: Ny festival i Vejle hylder farverne

Festivalen "Colour Festival" skabes af frivillige fra Vejles kreative miljø. Fra venstre er det: Jill Hawkins, Junette Bay, Jonas Rørdam Larsen, Alexander Saarikivi, Anne Nielsen og Mathias Termansen. Foto: Mette Mørk
Vejles nye festival "Colour Festival" bliver fyldt med musik, kunst, mad og ikke mindst farver, fortæller folkene bag. Hvornår festivalen kan holdes, er endnu uvist.

Vejle: Hvid, sort og grå er yndede farvevalg - uanset om danskerne køber huse, biler eller tøj.

Men hvad sker der egentlig, hvis vi skejer ud og vælger storspraglede mønstre, pangfarver og neon?

En ny gratis endags-festival vil prikke til danskernes farveforskrækkelse og føre gæsterne ind i farvecirklen. "Colour Festival" har folkene bag passende døbt festivalen, der skal holdes i Spinderihallerne i Vejles vestby.

Idéen til festivalen opstod mellem Jill Hawkins, ejer af trendvirksomheden The Future Thief, og Anne Nielsen, der driver firmaet Urbanistas, der designer byrum. Begge holder til i Spinderihallerne. Og begge er tilflyttere.

Jill Hawkins flyttede hertil fra London, mens Anne Nielsen rykkede til Vejle efter mange år i København.

- Vi kom til at snakke om, at Vejle mangler en alternativ festival. Vi synes begge, det kunne være fedt at få farver ind i byrummet. Især Jill synes, det er interessant, hvorfor så mange danskere vælger sorte, kedelige farver og stil i alt fra hjem fra tøj. Dét at bruge farver er meget usædvanligt, fortæller Anne Nielsen, medarrangør af Colour Festival.

Nu har de fået andre med på idéen, og cirka 20 frivillige arbejder med at stable festivalen på benene.

Vi vil gerne vise, hvordan kunst og farver er vitaminer og krydderi til livet. På festivalen forsøger vi at undersøge, hvad de forskellige farver betyder for os, og hvordan de påvirker vores humør.

Annonce

Mad, musik og kunst

Ud over farver bliver programmet pakket med musik, mad og kunst, fortæller arrangørerne.

- Vi vil gerne vise, hvordan kunst og farver er vitaminer og krydderi til livet. På festivalen forsøger vi at undersøge, hvad de forskellige farver betyder for os, og hvordan de påvirker vores humør. Farver bliver et gennemgående tema i alt fra mad til musik. Det kan for eksempel være, at dj'en skal spille musik ud fra rød, fortæller Anne Nielsen.

Derudover planlægges det, at gæsterne selv får lov til at stryge pensel eller kridt i forskellige workshops.

Folkene bag Colour Festival havde allerede nået at planlægge en del inden nedlukning og forsamlingsforbud, men på grund af coronakrisen har de været nødt til at kaste mange af planerne op i luften.

Annonce

Corona står i vejen

Hvornår festivalen kan holdes, er derfor endnu uvist. Oprindelig var planen, at festivalen skulle holdes i juni, men det blev sløjfet.

På grund af virussen har arrangørene valgt ikke sætte en ny dato for festivalen, men håbet er lysegrønt (dejlig farve!) for, at det bliver i efteråret 2020.

Men det bliver efter alt at dømme en festival i et mindre format end først tiltænkt.

- Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og selvom forbuddet mod forsamlinger muligvis ophæves i udgangen af august, er det nok ikke forsvarligt at samles mange mennesker. Planen er, at vi udfører festivalen på en eller anden måde inden for rammerne. Så må vi se, om vi kan være ude eller skal være inde med afstand og deltagerbegrænsning, siger Anne Nielsen.

Arrangørerne holder øje med myndighedernes udmeldinger, men de kalkulerer også med, at det kan ende med først at blive i 2021.

Lige meget hvad glæder folkene bag Colour Festival sig til at bringe farver ind i vejlensernes tilværelse efter corona.

- Vi håber, at vi snart igen kan mødes om kultur. Selvom det muligves bliver i et andet format, end vi først havde tænkt. Vi er dog heldige, at vi er frivillige og let kan ændre planer, siger Anne Nielsen.

Idéen er, at Colour Festival bliver en tilbagevendende begivenhed.

Festivalen har for nylig modtaget 20.000 kroner i støtte fra Nordea Fonden. Derudover samarbejder arrangørerne med Vejle Kommunes kulturforvaltning og Spinderihallerne.

Vejle får en ny festival, der skal holdes i Spinderihallerne. Fra venstre: Mathias Termansen, Jonas Rørdam Larsen, Alexander Saarikivi, Junette Bay, Jill Hawkins og Anne Nielsen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce