Annonce
Rejser

Farvestrålende lamper lyser vinterzoo op

Kamelerne trives godt i de kolde måneder, for de har en dejlig varm pels. Om sommeren smider de vinterpelsen. Foto: Odense Zoo

Kom med bag kulisserne i Odense Zoo, mens vintermørket falder på. Hver aften i vinterferien kan du opleve haven badet i lys og lyd.

I sommermånederne er Odense Zoo grøn og frodig, men om vinteren, hvor de fleste træer og buske er nøgne, bliver haven i stedet badet i farvestrålende lys.

- Det er forskelligt fra år til år, hvor meget vi gør ud af vinteren, men i år har vi valgt at gå all in på vores lysaftener. Det har været en stor succes i januar, så vi har valgt at forlænge det til alle aftener i vinterferien, fortæller Julie Groth, der er kommunikationsmedarbejder hos Odense Zoo.

Det er ikke alle dyr, der fra naturens side hører hjemme i et køligt klima som Danmarks, men det er alligevel muligt at opleve stort set alle havens dyr, hvis man besøger zoo i vintermånederne. Nogle dyr trækker ind i staldene, mens andre er ude året rundt.

- Vores løveunger er ude, selv om det er vinter. Men det kan være, de trækker ind i løvegrotten eller ligger på stenene, der er varme i. Det gør mange af vores løver i forvejen. Der er ikke nogen steder, vi lukker af, fordi det er vinter, fortæller Julie Groth.

Annonce

Vinteråbent i Odense Zoo

Odense Zoo har åbent alle dage i vinterferien klokken 9 til 21.Entréen er 180 kroner for voksne og 100 kroner for børn mellem 3 og 11 år.

Der er lysaftener alle aftener i vinterferien.

Det foregår fra klokken 17-21. Prisen er 90 kroner for voksne og 50 kroner for børn mellem 3 og 11 år. Prisen er inklusiv entré til zoo i tidsrummet 17-21.

Tusmørketuren finder sted i weekender og i vinterferien klokken 16. Prisen er 70 kroner udover entréen til zoologisk have.

13. og 14. februar er der zoo-skole for børn fra 0.- til 4.-klasse. Det foregår i dagtimerne og kræver tilmelding på forhånd. Prisen er 850 kroner pr. barn.

De nøgne træer lyses op af farvestrålende lamper. Lamperne bliver tændt, når mørket er faldet på, og zoo holder åbent til klokken 21 alle dage i vinterferien. Foto: Odense Zoo

En tur bag kulisserne

Odense Zoo har valgt at have vintertema i alle deres aktiviteter, og publikum kan derfor blive klogere på, hvordan dyr holder varmen de kolde måneder.

- Vi sætter fokus på nogle af dem, der trives rigtig godt i kulden. Blandt andet vores kameler, der tilpasser sig ved at smide pelsen om sommeren og anlægge en stor, dejlig vinterpels om vinteren, fortæller kommunikationsmedarbejderen.

Det er også muligt at komme med en af zoos formidlere bag kulisserne på en såkaldt tusmørketur, hvor gæsterne besøger kryb og kravl i Darwins Hus.

- Alt afhængig af, hvordan dagen går, kan det være, at guiden tager en slange ud, som man kan få lov at røre ved. Det er ikke noget, vi normalt gør, for det er lukkede terrarier, men fordi der er en guide med, kan vi tilføje et ekstra element, så man ser nogle ting, man ikke gør som almindelig gæst, siger Julie Groth.

Endelig kan børn fra 0.- til 4.-klasse komme i zoo-skole og blive klogere på, hvordan dyrs sanser i mange tilfælde adskiller sig markant fra menneskers.

Lysaftenerne var så stor en succes i januar, at Odense Zoo har valgt at udvide dem til alle aftener i vinterferien. Foto: Odense Zoo
Der er lysaften alle aftener i vinterferien mellem klokken 17 og 21. Foto: Odense Zoo
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce