Annonce
FC Fredericia

FC-anfører ude med besynderlig hovedskade: Jeg har følt mig som en freak

FC Fredericias anfører er ude med en besynderlig skade i hovedet, som har fået ham til at føle sig som en freak. Arkivfoto: Michael Svenningsen
FC Fredericias anfører Christian Ege Nielsen har ikke lignet sig selv de sidste 14 dage. Et uheldigt sammenstød i Kolding har givet ham en besynderlig hovedskade, som er svær at skjule.
Annonce

Fredericia: Christian Ege Nielsen ligner ikke sig selv.

FC Fredericia-anførerens ansigt er skævvredet, og i venstre side lige under øjet er der det, som bedst kan betegnes som en byld.

- Det har været meget værre, og meget større, fortæller Christian Ege Nielsen.

Han træner selv for tiden på grund af en klinisk tilstand, som på engelsk kaldes cystic hogroma. Prøv at slå det op på google, så har du en idé om, hvordan de værste tilfælde ser ud.


Jeg fejler ikke noget ud over det - min krop har det godt.

Christian Ege Nielsen


For Christian Ege Nielsen begyndte det i denne omgang i kampen mod Kolding. Her gik han op i  en hovedstødsduel kort før pausen, og bankede uheldigt kinden ind i en modspiller.

14 dage forinden havde han også slået hovedet - i kampen mod Skive - så trænerteamet og Ege selv tog ingen chancer, og pillede anføreren ud i pausen.

Dagen efter begyndte venstre side af ansigtet af hæve voldsomt.

- Det har gjort meget ondt. Den første uge var det ømt og spændt, fortæller anføreren og fortsætter:

- Jeg blev opereret for det, da jeg var fem år gammel. Jeg har fået lidt slag i livet, hvor det er hævet op, men i de 10 år, hvor jeg har været professionel, er det aldrig sket på den her måde. Det er faktisk utroligt, siger anføreren.

Annonce

Ingen slag, tak

Hævelsen er faldet nu efter 10 dage helt ude af træningen. Og heldigvis er der ikke noget at være bange for. Christian Ege Nielsen har det godt - selvom hans ansigt har set underligt ud.

- Jeg må træne fysisk selv så meget jeg kan, men jeg må ikke indgå for meget i holdtræningen endnu. Det der kan være problematisk er, hvis jeg får et slag, forklarer Christian Ege Nielsen.

Slaget i sig selv er ingen katastrofe, men et slag kan medføre en infektion, og det kunne i sidste ende munde ud i en risikobetonet operation.

- I sådan en operation, vil der være er stor risiko forbundet med ansigtsnerven. Hvis den bliver beskadiget, bliver venstre side af mit ansigt lammet. Så vi skal for alt i verden undgå en infektion, fortæller han.

Annonce

På med mundbindet

Christian Ege Nielsen har mærket folks blikke, når han gik omkring med venstre side af ansigtet opsvulmet som en tomat.

- Folk kigger, siger han og griner.

- Heldigvis - og det er det eneste gode ved den her tid-  har man skullet gå med mundbind. Så det har jeg kunnet trække godt op over kinden, så folk ikke har bemærket det, før jeg selv har vist dem det. Når jeg skulle ud og handle var det bare på med huen og mundbindet, siger Christian Ege Nielsen med et smil.

- Man føler sig lidt som en freak, for det ser helt skævt ud.

Han forventer selv, at han kan begynde at træne igen mandag og være til rådighed til kampen mod Silkeborg weekenden efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Erhverv For abonnenter

Kommende hotelejer: - I ti år vidste jeg ikke, hvor dejlig Fredericia er - men det gør jeg nu

Annonce