Annonce
FC Fredericia

FC brændte straffe helt til sidst i en dybt dramatisk kamp

Agon Mucolli ærgrer sig efter sit misbrugte straffespark. Det var et af to i en helt vild kamp mod Nykøbing. Foto: Morten Pape
FC Fredericia misbrugte et straffespark sekunder før tid og måtte nøjes med 2-2 i kampen mod Nykøbing. Især slutfasen var dybt dramatisk.

Fredericia: FC Fredericia havde alle muligheder for at vinde over Nykøbing, men Steven Enna misbrugte et straffespark helt til sidst, og dermed endte opgøret 2-2.

FC Fredericia var nødt til at ryste posen, for Anders Holvad sad ude med karantæne, og det gav en mindre rokering i truppen. Kristian Kirkegaard røg fra 10'er positionen og ud på kanten, mens Mathias Gertsen blev skubbet op som playmaker.

Bagved var Christian Ege Nielsen og Andreas Oggesen maskinførere på den centrale midtbane, mens Mathias Johannsen fik genvalg ved siden af Erik Nissen i det centrale forsvar. Jacob Buus var foretrukket på højre back i stedet for Uzo.

FC Fredericia havde problemer i første halvleg, og hjemmeholdet kom passivt ud af omklædningsrummet og overlod bolden til gæsterne. Efter seks minutter var Joachim Wagner tæt på at dreje bolden i mål på et frispark, men bolden fik ikke det nødvendige drej, og derfor kyssede den sidenettet og gik bagom mål.

FC Fredericia formår at spille flot fodbold, men det lykkedes ikke fra begyndelsen. Alligevel var Steven Enna tæt på, da han sparkede direkte på en god, skærende pasning fra Andreas Oggesen, men bolden kravlede forbi fjerneste stang.

FC Fredericia-Nykøbing FC 2-2 (0-1)

1. division

Mål: 0-1 Mathias Gehrt (34.), 1-1 Mathias Gertsen (49.), 2-1 Erik Nissen (75.), 2-2 Magnus Warming (78.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo - Jacob Buus (Uzo 78.), Erik Nissen, Mathias Johannsen, Nicolaj Ritter - Andreas Oggesen, Christian Ege Nielsen - Kristian Kirkegaard, Mathias Gertsen (Mathias Nygaard 85.), Agon Mucolli (Martin Mikkelsen 69.) - Steven Enna.

Nykøbing (4-4-1-1): Jannich Storch - Mikkel Juhl, Jordan Wilson, Gustav Kjeldsen (Nicolai Dohn 71.), Chris Thorsheim - Mathias Gehrt, Mathias Thrane, Lars Pleidrup, Sebastian Koch - Mads Carlson (Simon Christensen 74.) - Joachim Wagner (Magnus Warming 46.).

Advarsler: Lars Pleidrup (39.), Nicolaj Ritter (64.), Christian Ege Nielsen (64.), Kristian Kirkegaard (77.), Chris Thorsheim (90.).

Dommer: Patrick Remon Gammelholm.

Tilskuere 1135 på Monjasa Park.

Brændt straffe

Spillet blev en kende bedre for hjemmeholdet, og kampen var tæt midtvejs i første halvleg. Sebastian Koch misbrugte en direktør, da han havde tid til at flugte på et indlæg. Han ramte den helt skævt, men det var nær gået galt for FC Fredericia alligevel, for Alexander Nybo havde smidt sig i anticipation af et hårdt hug. Han fik dog raget bolden ud med et vildt ben.

Hvis FC Fredericia skulle sejre, skulle det komme fra de individuelle præstationer. En af dem kom fra Agon Mucolli, der legende let gled ind i feltet og satte store Jordan Wilson med vævre driblinger. Wilson sparkede ham klodset ned, og dommeren pegede på pletten.

Der er en gammel regel om, at man ikke selv må sparke straffe, hvis man er ham, der bliver nedlagt. Men Agon Mucolli tog chancen og blev ramt af nemesis, da han sendte bolden fladt mod højre side af målet - Jannich Storch gættede rigtigt og reddede straffesparket.

Tre minutter senere var Nykøbing foran.

Mathias Gerth sparkede hjørne, og da Alexander Nybo kiksede sit forsøg på at bokse bolden bort, sejlede hjørnesparket direkte i mål. Skidt af målmanden og skidt af FC Fredericia, som var bagud 1-0.

FC Fredericia lagde et tryk efter føringsmålet til gæsterne, men hverken Christian Ege Nielsen eller Mathias Gertsen kunne score på ellers udmærkede skud. Mathias Gertsens forsøg var især imponerende, da han ekvilibristisk saksede bolden mod kassen, men Jannich Storch placerede sig atter rigtigt.

Mere skete der ikke i en første halvleg, til glemmebogen.

Ege var Preben Elkjær

FC Fredericia havde fået en opsang i pausen og kom markant bedre ud til anden halvleg. Allerede efter fire minutter var der udlignet, og det var et smukt angreb, der gav målet.

Agon Mucolli kom af sted i venstre side, stak ind i feltet og bremsede bolden på baglinjen. Han kiggede op og så en fremstormende Mathias Gertsen, som satte indersiden på kuglen og fandt nettet via græstæppet.

Kampen var atter helt lige.

FC Fredericia var kommet helt ud af trancetilstanden fra kampens første 45 minutter, og hjemmeholdet sad på spillet efter pausen. Andreas Oggesen har før vist, at han besidder et udmærket spark, og han var lige ved at bringe FC foran, da han tæmmede bolden med brystet og sendte den mod mål med en stiv tå. Jannich Storch kom dog glimrende ned på stregen og holdt fast om læderet.

Anden halvleg udviklede sig til en underholdende træfning, og Mathias Gerth vil nok får svært ved at sove i nat, efter at han misbrugte en friløber. Hans gode dybdeløb gav pote, da han modtog en pasning og blev alene med Nybo. Men han gave bolden for meget og placerede den forbi mål.

Også Christian Ege Nielsen får måske en søvnløs nat. Andreas Oggesens fine indlæg efter et kort hjørne blev headet på tværs af Mathias Johannsen, og Ege skulle "blot" lægge bolden i kassen. Men ligesom Preben Elkjær, gik han for dybt i læderet, og bolden fløj langt over kassen.

Kaptajnen tog til sig hovedet. Den var stor, og det vidste han godt.

Ennas straffespark

Med en sejr kunne FC Fredericia slå et hul ned til forfølgerne i 1. division.

Hjemmeholdet var velspillende, og derfor var det hverken overraskende eller ufortjent, at FC bragte sig foran med 2-1. Erik Nissen lurede ved forreste stolpe og steg til vejrs på et hjørnespark. Jannich Storch sprællede som en fisk i nettet under overliggeren, men han kunne ikke vifte bolden ud, før den havde krydset stregen.

2-1 til FC Fredericia med 10 minutter igen.

FC Fredericia var så tæt på et stort resultat, men kort før tid fik Nykøbing udlignet. FC Fredericias centrale forsvar slumrede, og knap så hurtige Lars Pleidrup narrede offsidefælden og blev alene med Nybo. Målmanden kom fint ud, men den rutinerede anfører fik den lagt på tværs, hvor indskiftede Magnus Warming lagde den i et tomt net. 2-2.

Der var under to minutter tilbage af ordinær spilletid, og man troede, at kampen var lagt til ro. Men så kom store Mathias Nygaard i feltet og blev nedlagt på grummeste vis, mens han sprang for sit liv.

Straffe til FC Fredericia, og denne gang var det Steven Enna, der skulle sparke. Monjasa Park rejste sig og klappede angriberen frem, mens hans holdkammerater kiggede væk i frygt for en afbrænder. Ennas spark var fint og hårdt, men målmand Jannich Storch fik jaget en stiv arm i vejret og reddet forsøget, mens Monjasa Park sukkede med tusind stemmer, der blev til en.

FC forsøgte at lægge et sidste pres, men det lykkedes ikke at score, og kampen endte 2-2. FC Fredericia er fortsat på førstepladsen i 1. division men vil ærgre sig voldsomt over kampens udfald.

Næste opgør spilles på fredag i Skive.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Fra rugby i Erritsø til banko i Egeskov: Fotografens 10 favoritter fra ét års søndagsaviser

FC Fredericia

Minut for minut: FC Fredericia havde masser af chancer - men tabte alligevel til gæsterne fra Amager

Annonce