Annonce
FC Fredericia

FC-cheftræner: Vinder vi ikke, er de næste fem kampe næsten ligegyldige

Der skal tre point på bordet, når FC Fredericia drager til Næstved søndag i jagten på sejr. Nederlag eller uafgjort er stort set lig med fem ligegyldige kampe resten af sæsonen.

Fredericia: Jonas Dal har ikke ret gode minder fra sin debut som cheftræner for FC Fredericia. Den kamp endte med et nederlag på 3-2 til Næstved - selv samme sted, som FC Fredericia skal spille på søndag.

- Vi havde haft kæmpe store forventninger til den kamp, for vi syntes virkelig, at vi havde gjort noget godt hen over sommerpausen og spillet et godt hold sammen. Da vi så kom derover, spillede vi en god kamp langt hen ad vejen, men vi kom også til at stå og snorksove på en frisparkskombination. Og så var det som om, at vi kom til at halte lidt efter hele kampen, siger Jonas Dal.

Der er løbet meget vand under broen siden, og FC Fredericia er ikke favorit i søndagens kamp. Står man udefra og kigger ind, ligner det en sejr til et Næstved-mandskab, som ikke har tabt på hjemmebane i denne sæson.

- Vi er hverken intimiderede eller bange. Med fare for at lyde lidt arrogant, så har Næstved fået flere point, end logikken tilskriver. De har været heldige. Det er ikke FC København eller Brøndby, vi skal over og møde på en uindtagelig hjemmebane. Lægger vi det spillemæssige tryk, som vi kan, kommer vi til at vinde, siger Jonas Dal.

Kampens vigtighed kan ikke undervurderes.

- Hvis vi ikke vinder, kan vi kigge frem mod fem kampe, som stort set er ligegyldige. Som kommer til at handle om, hvor vidt vi skal ende som nummer fire-fem eller seks-otte i tabellen. Og alle ved, at når man ikke rigtig har noget at spille for, så går gassen af ballonen. Det har man prøvet før i Fredericia, siger Jonas Dal.

Annonce
Hvis vi ikke vinder, kan vi kigge frem mod fem kampe, som stort set er ligegyldige. Som kommer til at handle om, hvor vidt vi skal ende som nummer fire-fem eller seks-otte i tabellen. Og alle ved, at når man ikke rigtig har noget at spille for, så går gassen af ballonen.

Jonas Dal, cheftræner for FC Fredericia

Tre sejre i træk

FC Fredericia vandt over HB Køge i weekenden - en sejr som Jonas Dal tillægger stor betydning.

- Jeg talte med Per Rud efter kampen (HB Køges direktør) og han sagde, at hvis vi ikke havde vundet, havde vi været en del af nedrykningskampen. For det følte han, at de nu var, siger Jonas Dal.

- Sådan har jeg nu aldrig set det. Det er selvfølgelig klart, at det der med at kigge nedad i tabellen er et overstået kapitel nu. Med sejren holdt vi os inde i kampen om top-3, og det er vigtigt. Så længe vi kan yde den indsats, der skal til, er vi med helt fremme, siger cheftræneren.

Efter Næstved venter Silkeborg og Viborg. Drømmen for Jonas Dal er, at FC Fredericia gør rent bord i de tre kampe.

- Vinder vi de tre i træk, skal der gå rigtig meget galt i de sidste tre kampe, for at vi ikke skal ende i top-3, siger han.

Først venter dog lige et bjerg i Næstved.

FC Fredericia kan og skal vinde over Næstved søndag. Ellers bliver resten af sæsonen kedelig, mener cheftræner Jonas Dal. Arkivfoto:Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Fredericias borgmester er uenig med kolleger: Analyse af ny forbindelse over bil-bebyrdet Lillebælt må vente

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce