Annonce
Sport

FC er i toppen, men klubben er tættere på bunden

Andreas Oggesen og FC Fredericia skal søndag til Amager. Nederlaget mod Nykøbing i søndags skal gerne revancheres. Arkivfoto: Yilmaz Polat

1. division er igen tæt, hvilket tabellen tydeligt viser. FC Fredericia er på fjerdepladsen i rækken, men der er blot to point ned til 11.-pladsen under stregen.

Annonce

Fredericia: 1. division er stadig ekstremt tæt.

Knap en fjerdedel inde i sæsonen ligger FC Fredericia på en fjerdeplads efter en ganske udmærket start. Men der er blot to point ned til nummer 11 under nedrykningsstregen.

Der er fire point op til tredjepladsen.

- Det fortæller mig, at rækken er lige, men ikke ret meget andet. Vi kan gøre noget ved tabellen til kampene, men det nytter ikke noget at stirre på tabellen mellem kampene, for den rykker sig jo ikke, lige meget hvor meget, du kigger på den. Vi kan evaluere til jul, men ikke nu, siger Jonas Dal.

Rækken er, ifølge cheftræneren, tæt, fordi holdene ligner hinanden.

- De bedste spillere er som udgangspunkt i Superligaen, de næstbedste i 1. division og så videre. Klubbernes trupper har en lignende kvalitet, og derfor er alle kampe tætte, siger Jonas Dal.

Han håber, at samarbejdet med FC Midtjylland på sigt kan skubbe FC Fredericia foran de andre.

- Men vi har tålmodighed, og det har FC Midtjylland også. Vi vil alle sammen gerne have, at samarbejdet skal gøre os til de bedste i næste måned, men vi må nok erkende, at det tager længere tid, siger Jonas Dal.

Annonce

Fremad Amager

Søndag venter Fremad Amager. En traditionsklub grundlagt i 1910, der spiller på et stadion fra 1922, som har set bedre tider. Den københavnske klub er gammel, men den har ingen danske mesterskaber. Tættest på var den før krigen, i 1939/40, hvor det blev til sølvmedaljer.

Fremad Amager har fremavlet flere nævneværdige spillere: Frank Arnesen, Søren Lerby og Ivan Nielsen.

I dag er Fremad Amager på udenlandske hænder, og der er lagt kunstgræs på gamle Sundby Idrætspark.

FC Fredericia var på vej ind i en god stime, da klubben tabte til Nykøbing FC i søndags. Indtil videre er det blevet til tre nederlag i otte kampe.

- Vi synes selv, at tre nederlag er for mange, men jeg er nødt til at kigge på symptomerne. Hvorfor taber vi? Til Nykøbing var det på grund af personlige fejl, og det kan man bare ikke gardere sig imod. Men vi har ikke tabt som hold endnu, siger Jonas Dal.

- Hvis man har en spiller, der bliver ved med at lave personlige fejl, er det fordi, han ikke er god nok. Laver han fejl på grund af nervøsitet eller sygdom, kan man reparere på det, siger Jonas Dal.

Annonce

Mental muskel

Cheftræneren har stadig en tro på, at FC Fredericia på et eller andet tidspunkt rammer en stime. Måske ikke af sejre, men så en stime uden nederlag.

- Vi tror på os selv og det arbejde, vi laver. For mig er det klart det vigtigste, og det er det, der skal give os resultater. Den mentale muskel skal være stærk, siger Jonas Dal.

FC Fredericia spillede senest mod Fremad Amager den 12. maj i en skrækkelig kamp på Monjasa Park med blot 356 tilskuere i en sæson, som de facto var slut.

FC tabte 2-0.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter Fredericia Teaters konkurs: Byrådet går efter at få støtte fra staten til genrejsningen

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce