Annonce
FC Fredericia

FC er tilbage efter to måneder i mørket: Grundformen er god, men fodboldformen mangler

FC Fredericia begyndte allerede at træne onsdag, men havde torsdag sin første åbne træning. Truppen er vendt tilbage i forrygende form, fordi spillerne har været dygtige til at konditionstræne for sig selv.
Annonce

Fredericia: På banen er alt som det plejer i FC Fredericia.

Solen skinnede fra en skyfri himmel torsdag, da klubben holdt sin første åbne træning efter corona-krisen. Spillerne gik til hinanden i nærkampene, bolden blev banket i kassen med jævne mellemrum, og humøret på træningsbanen var højt.

- Spillerne har ikke problemer med at trække vejret, når de skal lave noget hårdt. De er i rigtig god form. Der, hvor vi får en udfordring, er i forhold til det spillemæssige, sagde cheftræner Jonas Dal efter endt træning.

FC Fredericias spillere har ikke kunnet træne med en fodbold sammen siden 11. marts, hvor statsminister Mette Frederiksen satte Danmark på vågeblus. Spillerne har holdt sig ved lige fysisk og kom som trup tilbage i en bedre forfatning, end den var i før forårets første kamp. Det sås ud fra klubbens første biptest, hvor der blev løbet længere, end der gjort kort før forårssæsonens begyndelse.

Men bevægelserne med den lille runde og det taktiske sidder ikke, hvor det skal.

- Der mangler noget i forhold til spillernes relationer til hinanden. Og sådan noget med, hvor længe man kan holde på bolden, før man bliver tacklet. Der er også noget i forhold til organisationen. Hvordan skal vi stå defensivt? Og hvad gik der galt i de to kampe, vi tabte før den her ufrivillige pause? Det er nogle af de ting, vi skal løbe hurtigt for at nå, sagde Jonas Dal og fortsatte.

- Men nu spiller vi en masse fodbold, og vi skal nok nå langt. Vi kommer ikke op på samme niveau som før pausen, men vi når langt.

Vi er specielle på den måde, at vi får lov til det her. Jeg ved, at der er rigtig mange i amatør-fodbolden, som misunder os.

Jonas Dal, cheftræner for FC Fredericia

Annonce

Tag din temperatur

FC Fredericia befinder sig, lige som alle andre, i en corona-tid, og selvom det ikke kommer til udtryk på banen, kommer det til udtryk udenfor. Det mærker spillerne allerede, når de slår øjnene op fra morgenstunden.

- Spillerne skal ud af sengen senest to timer før, vi møder her på stedet. Og de skal tage deres temperatur. Den må ikke være over 37,5 grader, fortalte Mie Krog, der er FC Fredericias fysioterapeut.

Hun varetager den midlertidige rolle som klubbens corona-ansvarlige i samarbejde med klublæge Mogens Zarling, som tages med på råd, hvis det er nødvendigt.

Når spilerne har fået taget deres temperatur, skal de svare på et spørgeskema bestående af otte spørgsmål. Alle de spørgsmål skal de kunne svare nej på, for ellers må de ikke møde op og træne, før de har konfereret med klubbens fysioterapeut og læge.

- De sender spørgeskemaet til mig på mail, og så sørger jeg for at følge op på det. Det gør vi hver eneste dag, sagde Mie Krog.

Hun bruger både maske og handsker, når hun tilser spillerne. Desuden har hun altid Divisionsforeningens protokol tæt på sig, som hun kan slå op i ved tvivlsspørgs. Også selvom hun har terpet den til hudløshed den seneste tid.

Annonce

Som at være fyret

Alle mand i FC Fredericia-truppen mødte op til træning. Steven Enna var hjemme i USA i de seneste par måneder, men han landede i weekenden med et fly. Den eneste skadede spiller var Anders Holvad. Han har siddet ude i halvanden måned med en overbelastningsskade.

- Så jeg tager det stille og roligt lige nu. Jeg håber, jeg når at blive klar til at spille den første kamp - men det må vi se, sagde han.

Jonas Dal har brugt den lange pause til at ombygge en spejderhytte i sin have. Han var lykkelig for at være tilbage.

- Vi havde lige haft en lang vinterpause. Så kom vi i gang og tabte de to første kampe, og så stoppede alt. Der vil man altså gerne i gang med den næste kamp, så man kan prøve at vinde sammen igen, sagde Jonas Dal.

Han har prøvet at være fyret - det blev han af Esbjerg i 2016 - og han sammenligner de seneste par måneder med det.

- Det er som at være fyret. Det har været en spøjs periode, hvor man ikke har måttet tale med spillerne. Det har været svært, sagde han.

Han er godt klar over, at FC Fredericia er mere priviligeret end så mange andre.

- Vi er specielle på den måde, at vi får lov til det her. Jeg ved, at der er rigtig mange i amatør-fodbolden, som misunder os. Jeg vil gerne selv ud og spille en old boys kamp, men det må jeg slet ikke. Så vi skal tage det her seriøst og holde os på måtten, så vi ikke risikerer at måtte lukke ned igen, siger han.

Efter planen skal 1. division i gang i slutningen af maj eller begyndelsen af juni.

De otte spørgsmål

FC Fredericia-spillerne skal hver morgen tage deres temperatur to timer før, de møder til træning.

Temperaturen skal være under 37,5 grader.

Desuden skal de kunne svare nej til samtlige af disse spørgsmål:

1: Ondt i halsen?
2: Tør hoste?
3: Hovedpine?
4: Kvalme?
5: Diarré?
6: Muskelsmerter?
7: Vejrtrækningsbesvær?
8: Andre symptomer?

Hvis de har en temperatur på over 37,5 eller kan svare ja til bare ét af spørgsmålene, må de ikke møde op til træning uden vurdering fra fysioterapeut Mie Krog og eller læge Mogens Zarling.

Spørgeskemaet skal udfyldes hver dag.

Efter længere tids pause, havde FC Fredericia-spillerne torsdag den første åbne træningsdag siden 11. marts. På banen er alt, som det plejer. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce