Annonce
Sport

FC er videre i pokalen efter et kæmpe drama i Viborg

Sebastian Buch får en sjælden startplads mod Viborg. Arkivfoto: Yilmaz Polat

FC Fredericia er videre i pokalturneringen efter et sandt drama i Viborg. Kampen gik ud i staffesparkskonkurrence, og FC sluttede med 10 mand på banen som følge af et rødt kort.

Annonce

Viborg: FC Fredericia er videre i pokalturneringen efter en mandfolke-indsats i en dramatisk kamp i Viborg. Opgøret endte 1-1 i ordinær spilletid, 2-2 efter forlænget og til sidst vandt FC straffesparkskonkurrencen

FC Fredericia kom med et særdeles interessant mandskab fra start. Ikke mindst fordi, der var to debutanter med i skikkelse af Michael Baidoo og Chuma Anene. Den første en teknisk dygtig central midt, den anden en enorm, fysisk angriber.

Jonas Dal ville se bredden i sin trup og havde skiftet stort set et helt hold. Alexander Nybo, Mads Eriksen og Mathias Johannsen var gengangere fra start-11 mod Nykøbing. En anden fast mand, Manjrekar James, var kommet hjem fra tur med det canadiske landshold og var igen spilleklar efter at havde være bortrejst i den seneste kamp.

Kampens første 45 minutter var mere en stillingskrig end en fodboldkamp, og Viborg havde bolden, mens FC Fredericia lurede på omstillingerne, som kunne frembringe den individuelle kvalitet hos de nye folk.

Begge målmænd blev testet på forsøg udefra, men det frembragte ikke den store anstrengelse hos mændene med handskerne.

Viborg var tæt på et par gange. Manjrekar James fik en stiv tå på et godt indlæg, og ødelagde dermed Morten Becks mulighed for at pande den i nettet. Den tidligere FC-skarpretter lignede en skygge af sig selv efter en længere skadespause.

FC ramte nogle døde perioder og satte sig selv under pres. Gæsterne smed bolden væk, så Oliver Thychosen kunne bruge farten til at bringe de grønne i en gunstig position. Han spillede bolden på tværs til Morten Beck, men Mathias Johannsens blændende returløb og efterfølgende præcise, glidende tackling ødelagde muligheden.

FC's nye folk leverede en hæderlig første halvleg. Mest iøjnefaldende var Chuma Anene, som flere gange brugte sin imponerende fysik til at vinde svære bolde og sætte FC-angreb i gang. Giften i feltet kneb der mere med for den rustne angriber. Bolden havnede pludselig hos ham i feltet, men han forsøgte at sætte en forsvarsspiller med en finte bagom støttebenet i stedet for bare at klaske den i mål.

Derfor løb chancen ud i sandet.

Viborg var mest toneangivende, men det var FC Fredericia, der bragte sig foran efter 39 minutter.

Mathias Jacobsen satte selv et angreb i gang og løb ind i feltet, hvor han behandlede en pasning perfekt. Han afdriblede en mand og huggede bolden hårdt og fladt i nettet. Et gigantisk selvtillidsboost til en ung mand, som ikke har fået mange chancer i sæsonens indledning.

FC var foran med 1-0 i pausen, og stemningen på Energi Viborg Arena nåede frysepunktet.

Annonce

Ingen vinder i ordinær tid

Viborg måtte være vred over egen indsats, men det var ikke til at se i indledningen af anden halvleg. De grønklædte spillere virkede drænet for ild, og FC Fredericias bagkæde kunne relativt ubesværet lukke ned for de tilnærmelser, som hjemmeholdet kom med.

Udligningen kom dog, og den kom efter et noget fjollet mål. Der var spillet 58 minutter, da en vildfaren bold havnede i FC Fredericias felt. Morten Beck stod i en svær position men fik heldigt jaget benet frem. Bolden tog det perfekte opspring fra hans skinneben og sejlede ind under overliggeren.

1-1.

Målet vækkede både Viborgs spillere og de 1500 fremmødte tilskuere, og hjemmeholdet begyndte at ligne et rovdyr i blodrus. Byttet var FC Fredericia, men de gulblusede gæster stod imod med alt, hvad de havde lært.

Morten Beck var kommet i gang efter sin scoring og var centimeter fra at dirigere bolden i mål efter et hårdt, fladt indlæg. I den anden ende var Michael Baidoo lige ved at score i sin debut, men han kunne blot snittet et indlæg snert forbi kassen.

Begge mandskaber havde tilbud mod kampens slutning, men der blev ikke scoret, og derfor gik kampen i forlænget spilletid.

Annonce

Straffemål og grum udligning

Forlænget spilletid er en frygtet skabning i fodbold, fordi spillerne er dødtrætte efter 90 minutters strabadser. Denne kamp var ingen undtagelse, og de to mandskaber lignede drænede batterier efter en hård fight.

Målet skulle komme gennem glimtvis genialitet, og således leverede Anders Holvad. Han gik ind i feltet og blev sparket ned, så dommeren ikke kunne andet end at fløjte og pege på pletten.

Christian Sørensen tog ansvar men sendte bolden fladt i handskerne på keeperen. Han sendte den dog retur til Sørensen, som sikkert kunne lægge bolden i nettet. 2-1 til FC Fredericia efter 100 minutter.

Man sad med fornemmelsen af, at det var det endelige knæk, der sendte Viborg i pokal-graven, men nej. To minutter inde i den forlængede spilletids anden halvleg, udlignede store Andreas Albers på grummeste vis. Denne gang var FC-defensiven komplet udspillet, fordi Manjrekar James lå ned med smerter og Albers kunne let sætte indersiden på en tværpasning tæt under mål.

2-2 og det lugtede af en afgørelse fra pletten.

Slemt blev værre for FC, da backen Uzo flåede en Viborg-spiller ned og modtog sit andet gule kort. FC var reduceret til 10 mand med otte minutter tilbage af den forlængede spilletid. Nu blev det ren overlevelse.

Utroligt nok holdt FC stand, og kampen endte i den disciplin, som deler vandene mest i fodbold: Straffesparkskonkurrence.

Målmændene blev udplaceret på skift, indtil Viborgs Jacob Dehn skulle sparke femte gang for hjemmeholdet. Alexander Nybo kom glimrende ned og nappede forsøget, og så var det op til kaptajn Ege at afbryde en dramatisk aften.

Det lykkedes, da han drejede bolden sikkert i nettet. FC vandt 5-4 på straffe efter en vild kamp, og klubben er videre i pokalturneringen.

Der trækkes lod til næste runde på torsdag.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Onsdagens corona-tal: Ni personer er konstateret smittet siden tirsdag

Fredericia For abonnenter

Smitte er også sket ved samkørsel til håndbold: - Nu håber vi, folk virkelig tænker sig om

Annonce