Annonce
FC Fredericia

FC foretager ikke en revolution af truppen - men forsvaret er overbefolket

Mads Eriksen kunne godt være en af de stoppere, som forlader FC Fredericia til sommer efter en sæson martret af skader. Arkivfoto: Mette Mørk
FC Fredericias mulighed for at nå tredjepladsen glippede i søndags, hvor klubben tabte med 3-2 i Roskilde. Arbejdet med at skrue truppen sammen til næste sæson er i gang.

Fredericia: FC Fredericia faldt i søndags, da klubben tabte med 3-2 til nedrykningstruede FC Roskilde. Nederlaget betyder, at FC Fredericia nu ikke længere kan nå tredjepladsen, og derfor giver det mening at skue frem mod den kommende sæson.

- Vi har 14-15 spillere på kontrakt, og dermed har vi en god stamme. Vi skal have kigget på lejespillerne fra FC Midtjylland, og så er det ikke utænkeligt, at nogle af dem på kontrakt vil søge videre, fordi de gerne vil have mere spilletid, siger FC Fredericias direktør Stig Pedersen.

Han peger især på det centrale forsvar som et område, der er overbefolket. Mads Eriksen, Mathias Johannsen, Erik Nissen og Sonni Nattestad kæmper om to pladser.

- Måske er vi en mand for meget i midterforsvaret. Der kan hurtigt blive en af dem, der kommer til at have langt til spilletid, siger Stig Pedersen.

Det bliver dog næppe den store stopper Sonni Nattestad, der skal ud. To meter mandens talent er åbenbart, og selvom skader og manglende form har gjort, at han ikke har været fast starter i foråret, er han en mand, klubben tror på.

- Når vi kommer tilbage efter sommerferien skal vi se på, hvordan vi får Sonni ind på holdet, siger Stig Pedersen.

En spiller, der med sikkerhed forlader klubben, er topscorer Christian Sørensen, som gerne vil prøve sig af i Superligaen.

Annonce

Måske er vi en mand for meget i midterforsvaret. Der kan hurtigt blive en af dem, der kommer til at have langt til spilletid.

Stig Pedersen, direktør i FC Fredericia

Det aller aller sidste

Historien om FC Fredericias sæson har været, at det sidste har manglet, når det virkelig gjaldt. Men til gengæld har klubben spillet med om oprykningen helt frem til næstsidste runde. Det er ikke sket siden sæsonen 2009/10, hvor Peter Sørensen var lige ved at føre klubben op i Superligaen.

- Det er ikke det sidste, der har manglet, men det aller aller sidste. Det er den mest spændende sæson, vi har haft i otte-ni år, og vi har bevæget os i den rigtige retning. Men vi er selvfølgelig skuffede over ikke at nå den tredjeplads, siger direktøren.

Det er endnu svært at sige noget om næste sæson, da man endnu ikke ved, hvilke klubber der skal spille i 1. division. Vejle Boldklub kommer ned fra Superligaen, mens enten Silkeborg eller Viborg rykker direkte op. Desuden kan ser det ud til, at Skive og Kolding rykker op fra 2. division.

Og så ligger det fast, at der blot bliver én oprykker fra 1. division næste sæson, nemlig rækkens førsteplads. Det skyldes, at Superligaen skæres ned fra 14 til 12 hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Trekantområdet

Omfattende affaldsbrand sender røg ind over motorvej: Kan tage et døgn at slukke

Annonce