Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia begynder igen - men hverdagen bliver anderledes

FC Fredericias spillere begynder at træne igen torsdag. På banen er alt som det plejer, men udenfor banen er alt ændret. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
FC Fredericias spillere begynder at træne igen på torsdag efter den lange, ufrivillige pause som følge af corona-krisen. På banen bliver alt som det plejer, men udenfor er alt ændret.
Annonce

Fredericia: Indenfor kridtstregerne er alt som det plejer, men udenfor bliver hverdagen markant anderledes. FC Fredericias spillere møder torsdag ind til deres første træning i et par måneder.

- Onsdag bruger vi på at gøre alt helt klart og føre en masse samtaler med spillerne - blandt andet om de protokoller, som de skal efterleve. Og så begynder vi torsdag, siger direktør Stig Pedersen.

FC Fredericias spillere og stab har siden 11. marts været sendt hjem på lønkompensation og har siden ikke trænet sammen. De vender tilbage til en arbejdsplads, som er ændret dramatisk udenfor banen og som ligner sig selv inde på grønsværen.

- Træningen foregår, som den altid har gjort, for ellers kunne vi lige så godt lade være. Vi kan ikke spille fodbold på halv kraft, og vi kommer til at have nærkampe og spille med 100 kilometer i timen. Men inden og efter træningen, er alt anderledes, siger direktør Stig Pedersen.

Det er det miljø, som spillerne har sammen omkring træningen, der bliver ramt. Men det må de forsøge at have inde på banen i stedet. Vi følger retningslinjerne.

Stig Pedersen, direktør for FC Fredericia

Annonce

Miljøet rammes

Forandringerne mærker spillerne allerede, når de kører hjemmefra. De skal bringe sig til træning selv og kan altså ikke køre sammen, som flere spillere med base i samme by ellers plejer at gøre.

De møder til træningen omklædt og kommer ikke til at gå i bad sammen efter endt træning. Her får de mad og drikke udleveret, og det skal indtages på behørig afstand af holdkammeraterne. Der er stadig mulighed for at have holdmøder, men de holdes med den anbefalede afstand mellem deltagerne.

Det er der gjort klar til i loungen på Monjasa Park.

- Det er en anderledes hverdag, som vi ikke håber kommer til at stå på alt for længe. Når det er sagt, er vi rigtig glade for, at vi kan komme i gang med træningen igen, siger Stig Pedersen.

Det bliver især det sociale miljø i klubben, der bliver ramt af de nye tiltag.

- Der bliver ikke noget med at sidde fire mand og snakke, før man skal ind til fyssen. Og der bliver heller ikke noget hygge med en Playstation og så videre. Det er det miljø, som spillerne har sammen omkring træningen, der bliver ramt. Men det må de forsøge at have inde på banen i stedet. Vi følger retningslinjerne, siger Stig Pedersen.

1. division forventes genoptaget i slutningen af maj eller i begyndelsen af juni. Planen for landets næstbedste række ventes offentliggjort i løbet af denne uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Tak for kaffe: Ølbrygger åbner kafferisteri i Fredericia

Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Annonce