Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia bjærgede et point i sidste sekund

Nicolaj Ritter scorede i sidste sekund, da FC Fredericia bjærgede ét point mod HB Køge. Arkivfoto: Søren E. Alwan
FC Fredericia stirrede et nederlag i øjnene, men Nicolaj Ritter fik udlignet i sidste sekund af torsdagens kamp mod HB Køge. Dermed endte opgøret 2-2.
Annonce

Fredericia: Der var drama på drengen, da FC Fredericia torsdag aften spillede 2-2 mod HB Køge. FC Fredericia var bagud indtil kampens sidste sekund, men Nicolaj Ritter fik udlignet til 2-2. Dermed fik FC ét point på en svær dag.

Christian Ege Nielsen og Jacob Buus havde atter fundet tilbage til startopstillingen efter at have siddet ude med karantæne, og de indtog deres pladser i henholdsvis det centrale forsvar og på højre back. Ellers var der ikke nogen overraskelser hos et FC Fredericia-mandskab, der fungerede.

Første halvleg blev en chancemæssig ørkenvandring. De to hold passede godt på sig selv, og FC Fredericia mødte en modstander, der magtede at sætte et fornuftigt pres, og derfor kunne hjemmeholdet ikke rigtig få sat sit spil. Det samme var tilfældet for HB Køge.

Det flotte spil kom i glimt, og Anders Holvad kom til en udmærket mulighed, da hans gode vending og efterfølgende samspil med Kristian Kirkegaard gav en chance midt for mål, men han ramte bolden helt skævt under tungt pres.

Gæsterne havde første halvlegs to største tilbud, og det første kom allerede efter fem minutter, hvor et kiks i FC-forsvaret gav Martin Koch Helsted en god mulighed. Men forsvaret var vågent og fik ham presset tilstrækkeligt til, at han afsluttede kraftløst og lige på Nybo.

FC Fredericia-HB Køge 2-2 (0-0)

1. division

Mål: 0-1 Jakob Johansson (58.), 1-1 Steven Enna (81.), 1-2 Jakob Johansson (83.). 2-2 Nicolaj Ritter (90.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo - Jacob Buus (Uzo 75.), Erik Nissen, Christian Ege Nielsen, Nicolaj Ritter - Andreas Oggesen, Mathias Gertsen (Dennis Høegh 74.) - Anders Holvad, Kristian Kirkegaard, Agon Mucolli (Martin Mikkelsen 83.) - Steven Enna.

HB Køge (4-5-1): Kevin Mendoza - Mark Gundelach, Jean Claude Bozga, Matthew Briggs, Christian Overby - Martin Jensen (Oliver Sonne 87.), Martin Vingaard, Tobias Christensen, Jakob Johansson (Marian Huja 86.), Mathias Høst (Jubril Adedeji 56.) - Martin Koch.

Advarsler: Jubril Adedeji (64.), Dennis Høegh (77.), Mark Gundelach (85.), Mark Gundelach (Rødt/90.).

Dommer: Kasper Madsen.

Tilskuere: 705 på Monjasa Park.

Annonce

God afslutning efter 43 minutter

Større var chancen til Jakob Johansson, som faldt efter en lille halv time. En lang pasning fik lov at slippe igennem FC-defensiven, og Johannson havde en motorvej at løb på i højre side. Igen lod afslutningen meget tilbage at ønske, og igen kunne Nybo uden problemer samle bolden op.

Amerikanske Steven Enna kom fra en frisk hattrick-kamp i Nykøbing, men han var i menneskehænder mod HB Køge, som stillede med Jean Claude Bozga og Matthew Briggs i centerforsvaret. Bozga er stor som et hus, og Briggs er en no-nonsens-stopper, og angriberen fik deres kærlighed at føle.

Enna kom dog til et par halvfarlige chancer efter gode indlæg fra venstre side. To af dem var tæt på at ramme ham, mens han fik godt træf på det tredje indlæg, som han dog dirigerede snert forbi kassen. Kampens første gode afslutning - og den kom efter 43 minutters spil.

Mere skete der ikke i første halvleg, som var en søvndyssende affære. Halvlegen var ganske ulig FC Fredericia, som ellers altid skaber masser af chancer.

Annonce

Målorgie

De to klubber slap lænkerne efter pausen, og kampen forvandledes fra dødssejler til chanceorgie.

Først for var FC Fredericia, som truede gennem en god pasning til Steven Enna, der kom i fuld bevægelse og løb stærkt mod mål. Agon Mucolli var klar til tværpasningen, og Enna viste godt overblik, da han sendte bolden hans vej, men Mark Gundelach tog et opslidende returløb og lossede bolden væk for snuden af den lille magiker.

Mathias Gertsens dårlige tværpasning gav en skudmulighed til Jakob Johansson, men det tørre hug blev blokeret, og kort efter gjorde Gertsen det godt igen, da han med et glimrende løb satte rutinerede Martin Vingaard, som blot kunne sparket et hul i luften i forsøget på at tage bolden. Gertsen kom til skud, og hele Monjasa Park troede, den var inde, men den gik millimeter forbi mål - stærkt hjulpet på vej af en HB Køge-fod.

På det efterfølgende hjørnespark skød Jacob Buus på befriende vis fra distancen, men bolden hamrede i banden lige ved siden af opstanderen.

Man sad med fornemmelsen af, at FC strammede grebet, men to minutter senere kom gæsterne foran. Jakob Johansson havde tidligere truet men manglede kvaliteten i afslutningen. Ved målet fik han hjælp af en fatal pasning fra Jacob Buus, som satte ham op til fri afslutning. Alene med Nybo brændte han ikke, og målmanden var prisgivet. 1-0 til HB Køge.

Annonce

Masser af chancer

Chancerne kom på samlebånd, og Matthew Briggs måtte blokere en udmærket afslutning fra Kristian Kirkegaard. Den største af alle FC Fredericias chancer fik dog Steven Enna, som blev spillet fri og var helt alene med en fremstormende målmand. Han kunne dreje den forbi ham men valgte at sparke hårdt med vristen, og det ukontrollerede skud sad lige på manden i målet.

Kort efter var det HB Køges tur. Kampen lignede en scene fra en Rocky-film, hvor to boksere tæsker hinanden uden paraderne oppe. Igen smed FC bolden, og igen var Johansson farlig. Denne gang vippede han bolden på indersiden af stolpen og ud.

Og så var det FC's tur i en hæsblæsende periode. Agon Mucollis signatur-angreb foldede sig ud, da han gled ind i banen og sparkede mod nærmeste stang på ægte Arjen Robben-manér, men bolden sneg sig forbi kassen.

FC Fredericia trykkede til, og det var ærligt talt utroligt, at Nicolaj Ritter ikke fik scoret med et kvarter igen. Han arbejdede som en murarbejdsmand og gik nærmest igennem store Bozga, og tæt under mål kunne han halvt liggende bøvle bolden hårdt mod kassen, men HB Køges målmand reddede med et vildt indgreb.

Annonce

Sen scoring

HB Køge kollapsede endelig under trykket, da kampen var blevet 81 minutter gammel. Et fremragende indlæg og et godt hovedstød af Kristian Kirkegaard gav problemer for Mendoza i målet, og Steven Enna stod klar til at prikke returen i kassen. Endnu engang stod angriberen det rette sted på det rette tidspunkt. 1-1.

Man sad igen med fornemmelsen af, at hjemmeholdet nu ville bide til, men to minutter senere stod der 2-1 - til HB Køge. Alexander Nybo halvklarede et skud fra Tobias Christensen, og på returen var Jakob Johansson klar til at score igen. Han faldt i sin afslutning, men alligevel fik bolden sneget sig i kassen: 2-1.

FC Fredericia mønstrede et tungt pres, og blev hjulpet en smule på vej, da Mark Gundelach modtog sit andet gule kort og dermed rødt. Men alt lignede et nederlag, indtil kampens sidste sekund.

Nicolaj Ritter flugtede på smukkeste vis til et indlæg mellem venner og fjender i feltet, så bolden gik fladt og hårdt i kassen. 2-2 og Monjasa Park var i ekstase.

Kort efter fløjtede dommeren af, og FC Fredericia bjærgede et point i en kamp, som ikke var klubbens bedste.

FC spiller igen den 3. november i Næstved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce