Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia er inde i en hård periode, men top-6 er stadig i egne hænder

FC Fredericia og Mikkel Knudsen kan stadig selv afgøre egen skæbne. Men klubbens spillere forsøger at fokusere på den næste kamp i stedet for at fokusere voldsomt på tabellem. Arkivfoto: Michael Svenningsen
FC Fredericia har ikke vundet i seks kampe i træk. Fredag kommer Hobro til Monjasa Park, og det er en svær kamp, som gerne skal vindes.

Fredericia: Begyndelsen på 2021 har været alt andet end en dans på roser for FC Fredericia.

Tre kampe spillet, tre nederlag og en position i top-6, som er under alvorligt pres. Lige nu er klubben på syvendepladsen men har skæbnen i egne hænder, da man er et enkelt point efter Fremad Amager, som er på rækkens femteplads.

For at dén tålelige distance kan opretholdes, før de to klubber mødes, skal FC Fredericia have point mod Hobro fredag aften.

- Når man har tabt et slag, rejser man sig og går ind til et nyt med optimisme og tro på tingene. Det er det vidunderlige ved fodbold, siger FC Fredericia cheftræner Michael Hansen.

Cheftræneren er optimist. Og det kan være svært at forstår hvorfor, når nu klubben har tabt tre kampe i træk og har fem nederlag og én uafgjort i de seneste seks kampe. Men han finder optimismen i den ekstra tid, han har haft til rådighed med spillerne.

- Nu er der gået endnu en uge, hvor vi har kunnet træne. Det gavner os som hold, og det gavner de nye spillere, at vi kan få dem endnu mere med på vores ideer, siger Michael Hansen.

Han har analyseret nederlagene på 1-0 til både Esbjerg og Helsingør, og det gør ham fortrøstningsfuld.

- I begge kampe har vi bolden mest, vi skaber flest chancer og er mest i modstanderens felt. Men vi har en udfordring, som vi skal have løst hurtigt, og det er at udnytte vores chancer. Der har vi manglet den sidste relation og måske den rette konstellation, siger cheftræneren.

Annonce

Mere kvalitet

FC Fredericia er fortsat ramt at skader. Erik Nissen, Oliver Sørensen og Anders Holvad sidder ude med skader. Til gengæld er Andreas Oggesen, Mathias Johannsen og Dennis Høegh efterhånden 100 procent klar. Det samme er højre back Mikkel Knudsen, som erkender at resultaterne har været tunge den seneste tid.

- Men stemningen i truppen er positiv nok. Vi er gode til at snakke tingene igennem, og vi føler ikke, vi skal dreje på ret mange knapper, før vi er det rigtige sted, siger Mikkel Knudsen og fortsætter.

- Vi skal øge kvaliteten. Det er vores primære fokuspunkt. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, for hvis det var let, havde vi gjort det for længst.

Annonce

Kampen om top-6

FC Fredericia har stadig skæbnen i egne hænder. Med sejr over Hobro og sejr over Fremad Amager, er pladsen i top-6 og det ultimative sæsonmål sikret.

Det er noget nyt, at det er så vigtigt at ende på sjettepladsen. Rækken deles op efter 22 runder - de øverste seks hold mødes i et mesterskabsspil, mens bund-6 kæmper med hinanden mod nedrykning.

For et år siden, ville det være tæt på ligegyldigt for FC Fredericia, om klubben endte på en sjette- eller syvendeplads. I denne sæson er det forskellen på succes og fiasko.

- Top-6 er jo målsætningen for alle de klubber, som ikke tør melde en målsætning om oprykning ud. Det er det, vi bliver målt på, men vi prøver at fokusere på den næste kamp, siger Mikkel Knudsen.

Det er som at høre et ekko af cheftræner Michael Hansen.

- Vi vil vinde. Men lur mig, om ikke de har det på samme måde i Hobro, siger han og griner.

Hobro har haft en skuffende sæson, men der er spillere på gæsternes mandskab, som giver genlyd: Simon Jakobsen, Pål Alexander Kirkevold og Jonas Brix-Damborg er alle spillere med masser af superliga-erfaring. Og de er ikke de eneste.

- De har lidt flere superliga-kampe end vores hold, konstaterer Michael Hansen med et skævt smil.

Han ønsker ikke at tale om top-6 før kampen er forbi.

- Vi skal levere noget, før vi kan snakke om top-6, siger han.

Opgøret mellem FC Fredericia og Hobro spilles fredag aften klokken 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Fredericia

Onsdagens coronatal: Hannerup sogn alarmerende tæt på nedlukning

Annonce